Oldalak

2018. augusztus 7., kedd

És persze, nyilván, amilyen az én szerencsém, csütörtökön felhivtam a gasztroenterológust és ójeee, a biopszia is kimutatta a gluténérzékenységet. Sirok. Eddig négy boltban jártam és kapkodtam össze ezt-azt, nem akarom én ezt, már most elegem van*.
Aldi
Tesco
Tesco2
Lidl
Dunnes**
* Első elképzelésemmel ellentétben nem a péksütik meg a kenyér hiányzik (még), mert Irországban eleve nem olyan jók ezek, mint otthon (ott nagyobb gondban lennék, mert imádom a Fornettit, a puha kakaóscsigát, a csokitortákat, a mignont, az islert, a lángost, a fonott kalácsot stb, itt, hogy nem ehetek scone-t, na bumm, az itteni gluténos és gluten free kenyerek meg sütik között nincs nagy különbség), hanem megőrjit, hogy mennyi idő megy el az összetevők silabizálásával meg a keresgéléssel... Eszméletlen mennyi cuccban van akár nyomokban glutén, hogy enné meg a fene.
Szóval bahhh, számomra új világ kezdődött az idei magyarországi nyaralás után: a teljes gluténmentes élet. Afrancakarta.

** Asszem az otthoni favorit, a Schar termékeit nem sűrűn fogom venni, ugyanis eddig csak a Dunnesben láttam és oda kb félévente egyszer jutok el...