Oldalak

2023. november 1., szerda

Anyuek itt - oktober 3 - 14

Mivel T.-nek Chicago-ba kellett mennie oktober 5 es 14 kozott, Anyuek jottek ki hozzank, hogy vigyazzanak a gyerekekre, mig dolgozom. Apu 5 eve nem volt nalunk, de most, hogy megvettuk a lakast, o sem tudott nem-et mondani es ugy dontott, lesz, ami lesz, kirepul o is par napra, hogy megnezze az uj helyet. 

Mivel az volt a legolcsobb es az repult a legjobb idoben, a keddi geppel jottek es miutan 3 korul szalltak le, T. kiment elejuk a fiukkal az uj kocsival. Nagyjabol elottem ertek haza fel oraval, szoval nem sokat vesztettem azzal, hogy dolgoznom kellett, orultem, hogy vegul nem vettem ki fel napot sem. A viszontlatas orome utan lesetaltunk a kertbe es mikozben Palika az uj Moonball-javal akrobatikazott, tettuk egy kort a szep hazak fele, amerre a Simbas van, ahol Peti kezdte intezmenyes eletet (uristen, 10 eve!).  

Szerdan szinten dolgoztam sajnos, igy nem nagyon tudtam mutogatni Anyueknak semmit, annal is inkabb, mert ez volt ugye T. utolso esteje otthon az utazas elott es inkabb elszaladtunk a Lidl-be vasarolni kettesben. 

Csutortokon kivettem fel napot es bar nem volt mazlink az idojarassal, miutan leadtam a gyerekeket a sulikban, elvittem Anyuekat setalni Dun Laoghaire-be, mert nem tudtam, milyen ido lesz masnap, gondoltam nem omlik az eso, csak szemerkel, pipaljuk csak ki Dun Laoghaire-t, biztos, ami biztos. A setank elso fel orajaban elegge esett sajnos es a szel is fujt, de hat mit is varhatnank Irorszagtol haha. Szerencsere 11 korul elallt az eso, ugyhogy DL utan meg a killiney-i tengerpartra is elvittem oket, ami mondjuk eleg szurke volt sajnos, de legalabb tomboltak a hullamok. 2 korul elindultam felvenni a gyerekeket a sulibol, majd mivel estere igazan kellemesse valt az ido, 6 korul meg otosben lesetaltunk Seapointhoz, ahol csinaltam nehany igazan megkapo fotot. Hogy vegkepp kimaxoljuk a napot, Seapoint utan meg elszaladtunk Petivel es Anyuval Dundrumba, mert rendeltem egy Next polot es az M-es akkora volt, mint a haz, szoval vihettem vissza... Mivel csutortokonkent 9ig van nyitva a bevasarlokozpont, 8 korul elindultunk, ledobtuk a polot, korbeneztunk a Tescoban es iszkoltunk is haza, hiszen masnap Petinek suli volt...

Penteken miutan leadtam a fiukat a sulikban, sajnos itthon kellett maradnom delelott, mert rendeltunk szonyoghalokat az ablakokra (kifele nyilnak az ablakok, szoval ez egy kihivas volt, de T. talalt valami olasz ceget, akik potom 450 euroert kuldtek ilyen egyedi felhuzhato szonyoghalo kereteket, de sajnos T. elmerte az ablakokat a hulye lezeres mero miatt, ugyhogy nem fertek be a keretek bruhuhuhu, szoval vissza kellett kuldenunk mindet es hat nagy bosszusagomra kozoltek, hogy reggel 8 es delutan 4 kozott barmikor johetnek, koszi...) es igy vartam a szallitokat. Mivel Anyu nem akart itthon ulni (vajon kire utottem haha), 11 korul elbuszozott Apuval a Blackrock Parkba, en pedig takaritassal mulattam az idot. Halistennek megjott a DPD del korul, ugyhogy gyorsan Anyuek utan autoztam, hogy setaljunk kicsit kozosen is. Mikor megtalaltam oket, sajnos nem volt a legjobb a hangulatuk, mert Apu folyton arra panaszkodott, hogy Anyu miert olyan elutasito vele, Anyu meg megorult attol, hogy Apu csak visszahuzza, mikor o szeretne egyedul lenni, a sajat tempojaban es ott, ahol o akar. (Az igazat megvallva sok minden megvilagosodott szamomra ezalatt a par nap alatt, mig itt voltak, hihetetlen, milyen az elet, hogy hogy megismeteljuk a szuleink - nagyszuleink mintait es hogy milyen szinten befolyasoljak az eletunket a transzgeneracios traumak, na de mindegy, nem megyek bele...) 2 korul megint leleptem osszeszedni a fiukat, majd este elszaladtunk a Dunnes-be, ahol a gyerekek ettek fagyit, Anyu es Apu meg vett maganak egy-egy csinos oszi kabatot. A boltban elkezdtem tusszogni, ami igen meglepett, de mivel az orrom nem igazan folyt, nem tulajdonitottam neki nagy jelentoseget. 

Szombaton a Powerscourt vizeseshez mentunk, jatszotereztunk, ettunk sult krumplit, setaltunk, szokasos buli, klassz volt, mert bar borongos volt az ido, vegul nem esett az eso, elvoltunk. Delutan ereztem, hogy kicsit gyengulok, nem volt energiam es bedugult az orrom, de mivel volt par konyvunk, amiket mar hetek ota keszultem elvinni a konyvtarba, fel 5 korul felkaptam a fiukat es elmentunk Deansgrange-be, ahol van egy szep nagy magyar nyelvu konyvgyujtemeny. Mivel kozel a konyvtar, hamar megjartuk, de Peti radobbent, hogy masnap Oscar szulinapi party-ja van, szoval secperc alatt kell szereznunk neki egy Legot, mert o tuti azt szeretne kapni. Szuper. Miutan hazaertunk, csak pisiltunk es indultunk ujra: ezuttal a Blackrock Shopping Centre-be, mert ott van egy Art and Hobby es gondoltam vegso esetben Oscar kap ott egy utalvanyt es hello. Itt mar eleg szarul voltam, faztam, melegem volt, hulla voltam, de rafogtam, hogy biztos csak faradtsag, hiszen reggel ota kb uton vagyok. Hazaerve azert megmertem a lazam es 38 korul volt, ami mondjuk nem jellemzo, ha az ember csak nathas, de ez csak utolag esett le. Na mindegy.

Vasarnap tehat Oscar party: a Stella cinema-ba mentek megnezni az Addams Family-t (a regit!) es mivel a csalad nem igazan hires a jo szervezokeszsegerol, sajnos osszesen Peti es Aoife jott el a bulira, holott allitolag Oscar jo par gyereket meghivott meg - szoban... Amig Peti mozizott, mi Anyuekkal elmentunk Rathfarnham-ba, ahol Palika kb 2 percet toltott a jatszoteren, majd kozolte, hogy reszerol ennyi volt, ha Peti nincs itt, o unatkozik. Mivel mozi utan nem volt tortazas vagy ebed, szerencsere jo hamar fel tudtuk kapni Pipit a bulibol es tekintve, hogy o meg nem volt levegon, elautoztunk a St Edna-ba maszkalni meg kicsit. Delutan nem tudom, mit csinaltunk, valoszinuleg semmit, mert az orrom folyt, a fejem fajt, hoemelkedesem volt es azon stresszeltem, hogy fogom kibirni a kovetkezo 3 munkanapot...

Hetfon annak rendje es modja szerint elvittem Petit suliba munkaba menet, Palikat pedig Anyu adta le Dart-tal. 11 korul bejott a Health and Safety manager es mikor latta, hogy folyik az orrom es eleg szarul vagyok, adott egy covid tesztet, hogy csinaljam meg, mert jo nehany emberke covidos a cegnel, biztos, ami biztos nezzem meg, mi ujsag. 1 korul elmentem hat pisilni es ha mar ott voltam, ovatosan megcsinaltam a tesztet - es megdobbenve lattam, hogy mire kijottem a wc-rol, ket voros csik figyel a teszten... Az igazat megvallva nem akartam hinni a szememnek, mert annyira nem voltam szarul, oke, zugott a fejem, be volt dugulva az orrom meg a jobb fulem, de azert nem voltam halalomon, kohogni pl alig kohogtem. A pozitiv eredmenyt mindenesetre gyorsan megirtam a managereknek, akik szoltak, hogy oke, huzzak haza, szoval fel 2kor mar robogtam hazafele, ahogy kell. Hazaerve bezarkoztam T. szobajaba, de nem maradtam benn sokaig, mert atgondoltam, hogy napok ota autokazunk mindenfele otosben felhuzott ablakok mellett, szoval ha akartam, mar reg atadhattam a kort a tobbieknek... Mivel Apu orra kicsit folyt, mindenki csinalt egy-egy tesztet, lassuk, hogy allunk, de halistennek mindenkinek negativ eredmenye lett. 

Kedden pihenni akartam, ezert Anyu vitte Palikat suliba, Peti meg dart-tal ment, de 9 korul kiderult, hogy Pipi otthon hagyta az IPad-et, ezert rohanhattam be a sulijaba - ennyit a pihenesrol... Delutan Peti hazajott egyedul, Palikat viszont en hoztam haza, hiszen reggel ugyis kimozdultam mar, mit nekem meg egy oranyi vezetes. Szerdan azon kivul, hogy elvittem es hazahoztam a fiukat kocsival, nem igazan mozdultam ki, csutortokon viszont mar nem birtam magammal: elvittem Anyuekat a Powerscourt Gardens-be, elvegre most vannak itt es mindjart utaznak haza, en pedig eddigre mar egeszen jol voltam. Bar gondoltam ra, hogy a kert utan megallunk kicsit Bray-ben, mivel odafele kisse eltevedtunk, nem nagyon volt idonk extra kerulokre, sietnem kellett, hogy odaerjek Palikaert a suliba fel 3ra, ilyen ez a popszakma. 

Penteken, hogy nehogy veletlenul kimaradjon Bray, elvittem Anyuekat setalni oda, majd beultunk es ettunk egy-egy sutit az egyik kis kavezoban, ami ezuttal ugy kongott, hogy le tudtunk ulni egy fancy asztalhoz, aminek az ablaka a tengerre nezett. Delutan szokas szerint begyujtottem a fiukat es ennyi volt a hetuk.

Szombaton Anyuek sajnos mar repultek is haza, de mivel csak delutan indult a gep, elotte meg kiszaladtunk a Tully Parkba (ezt a gyerekek javasoltak, en meg rabolintottam, lassanak ilyesmit is a nagyszulok). Jo hideg volt, szoval nem maradtunk sokaig, annal is inkabb, mert T. gepe fel 1 korul szallt le es nem akartuk, hogy ures lakasra erjen haza. Mivel T. aludt a repulon, ugy dontottunk, hogy kivisszuk Anyuekat a repterre es igy is lett: a szep, uj kocsival kivittuk oket a gephez es ennyi volt: hazamentek. Jo volt, hogy itt voltak, ahhoz kepest, hogy beteg is voltam, szerintem eleg sok helyre el tudtunk menni es bar megint maradtunk Dublin kornyeken (gondoltam ra, hogy elviszem oket valahova a kozelbe, Wexfordba vagy Athlone-ba 2-3 napra), azert igy is jol sikerult az ittletuk szerintem, halas vagyok, hoyg el tudtak jonni, raadasul mindketten. Hurra.