Oldalak

2024. június 4., kedd

Junius bank holiday weekend

Mert hogy itt ilyen is van am, igaz, Punkosdunk nincsen. 

Mivel regota (nagyjabol Nonap ota) szerettem volna atautozni Eszak-Irorszagba, mert mar rohadtul unom az itteni glutenmentes cuccokat, kapora jott, hogy junius elso szombatjan kockaverseny volt Termonfeckinben, ami mar feluton van Eszak fele. Het elejen elkezdtem pedzegetni, mi lenne, ha szombat ejjel a hatar kozeleben aludnank es masnap felszaladnank Newry-ig, majd onnan jonnenk haza vasarnap este, de egeszen szerdaig vartunk a szallasfoglalassal, mert Irorszagon belul csak 250 euronal dragabban talaltunk helyet egyetlen ejszakara, ami azert eleg nevetsegesnek tunt, azert is, mert ennyiert nem hotelben alszik az ember, hanem egy nyomorek B&B-ben, szoval bahh. Szerdan aztan megvilagosodtunk, hogy akar Eszak-Irorszagban is keresgelhetnenk es lass csodat: mar 100-150 Euro kozott talaltunk szallasokat. A valasztasunk vegul Scott`s Place-re esett es ha lud, legyen kover, 2 ejszakara foglaltuk le, mert hetfon ugyis bank holiday volt Irorszagban, nem kellett hazaszaladnunk.

Termeszetesen mondjuk Murphy dolgozott: lefoglaltuk a non-refundable szallast szerda este / ejjel, T. csutortokon delutan elkezdett krahacsolni es az o multjaval ugye ez sosem jelent jot... Na mindegy, csutortok a szokasos mederben telt, penteken meg meglehetosen suru napunk volt: T. fel 10re ment fogorvoshoz (tehat o vitte a gyerekeket kocsival), onnan fel 11re atdugozott a varoson a borgyogyaszhoz leszedetni egy anyajegyet, majd delben talalkoztunk a Google-nel, mert nevnapom alkalmaval bevitt ebedelni a Ceghez. Eddigre kicsit romlott a kohogese, surubben es szaftosabban kohogott, szoval penteken tiszta idegben csomagoltam, mert nem voltam benne biztos, hogy szombaton el tudunk menni a versenyre. (Nagyon gaz amugy, amint elkezd kohogni vagy tusszogni, lefagyok, hasmenesem lesz, hanyingerem, faj a gyomrom, alig tudok gondolkozni, mozogni, teljesen hasznalhatatlan leszek. Neha ugy erzem elszalasztom a fiuk gyerekkorat is, nem tudok rajuk ugy koncentralni, mint kene, nagyon gaz. Petinek pl penteken volt az utolso napja, 2 award-ot is nyert, de fel sem tunt, mert vegigstresszeltem az egesz napot, mi lesz, hogy lesz.) Vegul szombat reggel ugy iteltuk, nem olyan rossz a kohogese, laza nincs, ugyhogy 8 korul nekivagtunk Termonfeckin-nek. Mivel ez egy kisebb verseny volt, csak 80 fos, Peti nagyon bizott egy szep helyezesben, szeretett volna ermet kapni, de nem jott ossze, Skewb-ban es 2x2-ben otodik lett, 3x3-ban meg tizedik (Palika Skewb-ban 15., 2x2-ben 14., 3x3-ban 20. lett.). Nyilvan ezek is nagyon jo eredmenyek, tekintve, hogy en meg a 2x2-eset sem tudom kirakni egy ora alatt sem haha, de kicsit azert csalodott volt, hogy lemaradt a dobogorol. A verseny amugy szokasosan telt, T. sokat biraskodott, en meg tervezgettem a mini nyaralasunkat. Ebedre bementunk Drogheda-ba a Mekibe es mivel ez egy rovid verseny volt, 5 korul mar vegeztunk is. A szallas fele megalltunk Newry-ban a Sainsbury`s-ben vasarolni (ami elvileg egy draga bolt, de meg igy is sokkal olcsobban vettem ott gm cuccokat, mint Irorszagban pff), majd irany Horany, johetett Scott es az o helye. A szallas nagyon profi volt, szepen felujitott es szinte minden vadi uj volt, csillogott-villogott, olyan volt, mintha mi lettunk volna az elso lakok. Kaptunk egy csinos kis welcome kosarat is, volt benne kenyer, karamellas suti, palacsinta, chips, popcorn, csoki, nagyon klassz volt. Bar napkozben T. alig kohogott, estere elegge behullult, nagyon hamar elaludt, amin aggodtam kicsit, de probaltam tultenni magam rajta. 

Vasarnap gyonyoru napsutesre ebredtunk es mivel a kinezett lepke farm csak 12kor nyitott, elotte megalltunk a 20 percre levo Peace Maze-nel is, ami egy gyonyoru, oriasi park kozepen volt. (Mindig megallapitjuk, hogy az ir parkok a magyar parkokhoz kepest nagyon szepek, de az eszak-irorszagi (es nagy britanniai) parkok megint egy kovetkezo szint. Altalaban fizetos a parkolojuk (5 font), de hatalmasak, gyonyoruen karbantartottak es mindig van valami kis extra josag bennuk, jelen esetben ez a gigaszi noveny labirintus volt, amibol alig jutottunk ki. A jatszoter mondjuk nem volt egy nagy szam a parkban, de abbol mar igy is ugy is kinottek a gyerekek, szoval nem is nagyon bantuk. Mivel nagyon szepen sutott a nap, a fiuk kaptak fagyit, kicsit setaltunk, neztuk, hogy a kenusok beborulnak-e a toba, majd 1 korul tovabbmentunk a lepkekhez. Az autouton T. elkezdte mondogatni, hogy faj a feje, melege van, szoval innentol nalam elegge bekapcsolt a para uzemmod, annal is inkabb, mert elkezdett egyre surubben kohogni. Nyilvan probaltuk jol erezni magunkat azert, de mindkettonk gondolatai akorul jartak, mi lesz, ha hirtelen rooszabbodik az allapota. A lepkefarm amugy klassz volt, rengeteg oriasi, szines pillango volt, egeszen varazslatos vilagba csoppentunk. A lepkek mellett nagyon sok pavat is lattunk testkozelbol, legalabb 6-8 maszkalt korulottunk szabadon, ami nagyon tetszett a gyerekeknek is. A parkot magat annyira nem neztuk meg sajnos, vegigmentunk az itteni novenylabirintuson is (ez azert kisebb volt, mint a masik), de nem idoztunk sokat a kertben, mert lattam T.-n, hogy fogy a turelme, nem nagyon akar mar raerosen setalgatni. Kifele menet kb 10 percet hintaztak a gyerekek, mi ezalatt a pavakkal beszelgettunk, majd fel 4-4 korul indultunk is hazafele. Mivel delutan szerettunk volna BBQ-zni, megalltunk egy Asdaban, majd egy Lidlben is hust venni es kb fel ora alatt hazaautoztunk. Otthon nemi pihenes utan megsutottuk a husokat (vadiuj volt a gazas BBQ is, nyilvan), megvacsoraztunk es ennyi volt a nap. 

Hetfo reggelre T. meg jobban kohogott (surubben es rondabban), szoval para on, termeszetesen. Mivel az ido is beborult, nem terveztunk kinti programot, helyette befoglaltam egy kor bowlingot es egy kor mini golfot Craigavon-ban, az Airtasticban. Miutan eleg hamar ertunk oda, beszaladtunk a Tescoba venni ezt-azt meg (az arak, uristen az arak, hulye Irorszag...), majd johetett a moka. Eltekintve a folyamatos aggodastol, hogy van T, mennyit kohog, faj-e a feje, hogy erzi magat, egesz jol elvoltunk, igaz, a mini golf kisse hosszu volt es eleg nehez. Miutan vegeztunk, a kocsi fele igyekezve meglattunk egy Home Bargain nevu boltot, oda szinten beugrottunk (egy izelito ar, ugyanaz a Schar ciabatta, ami nalunk 3.60 euro, itt 1.69 font volt, vagyis 2 euro, de ugyanez kb mindennel), majd negyed 4 korul elindultunk hazafele. Erdekes modon osszesen 2 ora volt az ut, szoval akar evente tobbszor is feljohetnenk ide vasarolni, hiszen Newry pl meg kozelebb van, kevesebb, mint 1.5 oranyira, ami mar semmi, tekintve, hogy Dublinon belul is tudsz 1.5 orat dugozni, ha ugy hozza az elet... Fel 7re tokkal-vonoval kipakoltam, elpakoltam, keszulodhettem a masnapra. 

Bar nagyon jol sikerult ez a kis hosszu hetvegenk, tobb szempontbol is jol osszejottek a dolgok, T. kohogese, betegsege azert elegge bearnyekolta ezt a 3 napot. Orulok, hogy eljutottunk pihenni kicsit, de cseppet sem bantam volna, ha nem kellett volna folyamatosan paraznunk. Most kedd van, en munkaban (nagyjabol senki nincs benn haha), T. otthon es sajnos meg nem mult el a veszely, reggel pl meg rosszabbul kohogott talan, mint eddig barmikor es egyszer hajnalban mert 37.9-et is, szoval folytatodik az aggodas, de mar legalabb itthon...