Oldalak

2006. június 21., szerda

Fosás...

Nem tudom elmondani, mennyire unom, hogy az általában hideg kezeim néhány napja forró verejtékben fürdenek és ragadnak, mint annakarendje.

Ezen kívül fosok az államvizsgáktól.
Fosok a tanárságtól.
De fosok az állásinterjúktól is.
És fosok, mert az előbb az egyik fórumban olyan rémtörténeteket vázolt fel valaki, hogy lehet kicseszni a pályakezdőkkel, hogy a fülem hárombaáll azóta, mióta beleolvasgattam, wát ár...

Rohadt, korrupt, hasznonelvű világ. Ha még egyszer meghallom azt a szót, hogy cég vagy multi, komolyan bekattanok. Franc essen az összesbe. Egyre inkább úgy érzem, 18 évesen el kellett volna mennem aktákat tologatni az asztal egyik végéből a másikba. Akkor ma már én lennék az atyaúristen.

De most őszintén: Ha úgyis mindenhol a gyakorlat számít és nem a papír, akkor minek ennyi embert felvenni a felsőoktatásba? Ha az többet ér, hogy valaki 18 éves korától kezdve egy irodában olyan munkát végez, amit más 5 éven keresztül (csak) tanul, akkor minek ez az egész színjáték? Ha az a meló érettségivel is elvégezhető, faxért fárasztottak minket ennyi éven keresztül; miért nem szólt senki, hogy egy sima érettségi plusz egy-két év gyakorlat jóval többet ér a munkaerőpiacon, mint a szakirányú végzettség gyakorlat nélkül? Kurvaéletmár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése