Oldalak

2011. március 17., csütörtök

Ritka pillanat: filmes gondolat

Nagyjából két hónapja próbálom leírni, hogy nagyjából két hónapja elkezdtem nézni a Parfüm című filmet, de míg az első héten minden nap 15-15 percet bírtam ki belőle, a másodikon már csak 5-5-öt, mert annyira idegesít a főszereplő, hogy az valami hihetetlen.


Nem tudom, mi volt a céljuk az alkotóknak ezzel a filmmel, az elrettentés, hogy kezünk-lábunk összetéve mormogjuk, hogy milyen undorító is volt a középkor és még jó, hogy most élünk; a játék, hogy megmutassák, mennyi hatásvadász képet képesek egyetlen jelenetbe sűríteni; a tanítás, hogy lámlám, az őrültek köztünk járnak, vigyázzunk vagy egyszerűen egy általuk összetett személyiségnek tekintett embert próbáltak csak bemutatni...


Mindenesetre, ha az utóbbi, akkor szerintem elég rosszul választottak főszereplőt, mert ez a jó orrú, rossz tartású, sunyi tekintetű fiatalember annyira taszító, hogy logikusan hiába sajnálom szerencsétlent, tudat alatt örülök és alig várom, hogy ha minden igaz* kinyírják a végén.


* nem láttam ugye végig a filmet


A mondanivaló amúgy szerintem kicsit hasonlít a Csodálatos elméjéhez, csak épp abban a filmben szeretni való az őrült zseni, ebben pedig irritáló.


Én szóltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése