Oldalak

2011. július 12., kedd

14 hónapos

Amúgy roppantul büszke vagyok P.-re, mert tényleg nagyon okos. Az utóbbi napokban többször megrémisztett azzal, mennyi esze van. De komolyan.


Például ért mindent. Ez a legfélelmetesebb. Említesz valamit, csak úgy hozzávetőlegesen és úgy reagál, hogy kiderül, tudja, miről van szó. A "megyünk sétálni" (= odamegy az ajtóhoz és piszkálja a kilincset, az nem nyílik, odafordul a kulcstartóhoz és nyújtózkodik a kulcsért), a "mossuk meg a kezünket" (= kopog a fürdőszoba ajtaján), a "vegyük le a cipődet" (= leül és piszkálgatja a cipőjét), "gyere, mosunk" (= kopog a kamra ajtaján), "csöngess" (= megnyomja a fp játékon a csöngőt majd előre ugat, mert tudja, hogy a csengőszó után jön a kutyaugatás) utasítások megértése már természetes, mert ezeket ezerszer hallhatta, de van olyan, amit max. 2-3szor mondtam neki eddig és azokról is tudja, miről van szó...


Beszéd tekintetében utánoz keményen, már ahogy sikerül, a kedvenc szavaim a kekk[ə] (= kecske), i[ə] (= cica), a (= lámpa), mert ezeket olyan lágyan mondja, mintha egy  kánikulai fagyit hallanék beszélni, de a apa (= papa) se semmi, mert az meg érzelmileg felemelő, hogy már néven nevez legalább az egyikünket. (Tegnap felébredt arra, hogy az apja hazajött és kinyitotta az ajtót, rákérdeztem, hogy szerinte ki jött, mire áhítattal válaszolt, hogy appa, holott előtte egész nap szó sem esett AV-ről...)


Mozgásilag mindig is ügyes volt, napi 2-3 dicséretet kap ismeretlenektől azért, hogy milyen stabilan megy (tényleg, ma 14 hónapos és simán kenterbe vert eddig mindenkit, akivel találkoztunk a játszón, pedig azok idősebbek voltak, 16-18 hónaposok).


Fogilag 8 és félnél tart, a metszők kinn vannak, egy őrlőnek meg kibukkant 2 csücske, kíváncsi vagyok, mikor jön ki a maradék.


Természetileg kicsit hisztis, de nem nagyon (még / már), az akaratát mindenen keresztül viszi, nem felejt... Nagyon barátságos, mindenkivel, (sajnos) vakmerő, semmi veszélyérzete, a vízbe úgy rohan bele, mint egy kisördög.


Az igazat megvallva, az éjszakákon kéne javítani és kimondhatnánk: Csodagyerekünk van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése