Oldalak

2011. november 17., csütörtök

Stahl Judit zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
  • 7,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg barna cukor
  • 15 dkg liszt
  • kis só
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 vaníliarúd (ezt ki szoktam hagyni)
  • 4 evőkanál tej
A száraz hozzávalókat (a vanília kivételével) összekeverjük egy tálban, majd a vajat lassú tűzön folyósra olvasztjuk és beleöntjük a mézet meg a vaníliát. A felolvadt vajat és mézet ráöntjük a lisztkeverékre és hozzáadjuk a 4 evőkanál tejet. Fakanállal összekeverjük, diónyi gombócokat gyúrunk, majd a gombócokat a sütőpapíros tepsibe tesszük kb 5-5 cm-re egymástól. Ezután összelapítjuk a gombócokat és 175 fokon sütjük a korongokat úgy 12-13 percig. Mivel először nagyon puhák a sütik, érdemes egy kicsit hűlni hagyni őket, mielőtt kiszedjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése