Oldalak

2012. január 23., hétfő

Hétvége

Elszállt hát AV ma 1kor, legközelebb 9kor hallunk felőle... Remek. Mondjuk szép napok állnak mögöttünk, lesz mire emlékezni. Anyu még mindig itt van, így jó sok időt tölthettünk kettesben az út előtt.
Szombat délelőtt még GoKidsGo-ztunk, P. ismét bebizonyította, hogy egy elefánt, miután 5 perc játék után, mint a nyíl, tűzött fel az emeletre, mert beugrott neki, hogy novemberben látott ott valami gokartpályát... Hálistennek a földszinten felállítottak egy piros buszt, úgyhogy csak 20 percet visongott, hogy Ő Gokartozni Akar, utána a Buszozzunk! felkiáltás hatott és mikor végre sofőr pozícióba került, akkor már boldogan mutogatta, hogy dúdoljam a Wheels on the bus-t és akkor ő majd forgatja a kormánykereket meg még dudál is, ha szépen megkérem. Délután Anyura hagytuk a Dedet és elmentünk a Phoenix Parkba. Először megfagytunk a szépséges War Memorial Gardennél (ide érdemes tavasszal / nyáron / ősszel visszatérni, mert akkor teli van virágokkal és megy a szökőkút is), majd a fél 4es csoporttal elmentünk megnézni a köztársasági elnök rezidenciáját. (Aras an Uachtaráin - kiejteni nem tudom) Nagyon menő volt a dolog, kisbusszal mentünk a rezidenciáig, egy néni végigvezetett a termeken (pl dolgozószoba, ebédlő, kézfogó folyosó stb) majd vissza is kisbusszal vittek egészen a Visitor Centre-ig. (Igen, a kisbusz nagy hatással volt rám...) A Phoenix Park után beültünk kávézni a Bewley's Cafe-ba, úgy fél 7 körül értünk haza.
Vasárnap délelőtt kimentünk Bray-be és Anyuval bevittük P.-t a Sealife-ba, míg AV elvitte lemosatni a kocsit. Egy pókszerű valamin és a homokban megbúvó miniangolnán kívül sok minden nem nagyon érdekelte P.-t, de még így is jobban érezte magát, mint két hónapja, szóval haladunk, haladunk. Délután AV-val kettesben elmentünk a Pearse Museumba, ami a St Enda's Parkban van, ami mostantól a kedvenc parkunk. Először vagy egy órán át sétáltunk a szép ződ gyeppel tarkított kertben, ami Pearse magániskolájának a "tanulóparkja" volt anno, majd magát a kiállítást is megnéztük, ami szintén magával ragadott. Mivel 4kor bezárt a hely, átautóztunk Rathfarnham-ba a kastély teázójába és ott ittunk teát és ettünk scone-t, ami vicces módon nem úgy nézett ki, mint szokott, azaz nem pogácsa alakja volt, hanem tortaszelet. 5 körül értünk haza, akkor AV elkezdett pakolni, mi meg szoktattuk a szívünket a csendhez, hogy most 11 napig csonka család leszünk. Szipp. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése