Oldalak

2012. január 18., szerda

Pff

Megint bekaphatják a Huhogók, mert pár napja nem kell simogatnom P.-t és úgy is elalszik, csak úgy, magától. Én ülök vele szemben a széken, olvasok, ő fetreng az ágyban, időről-időre felhúzkodja magának a kis napocskáját és egyszer csak hasra fordul, egyre laposabbakat pislog és elalszik. Igaz, ez a "tortúra" sokszor még 40-60 percet vesz igénybe, de lesz ez még jobb is.
És akkor végre elmondhatjuk (= a Tracy Hogg és társai féle bagázs orra alá dörgölhetjük, pont úgy, ahogy ők szokták), hogy mi nem "megtanítottuk" a gyereket aludni, hanem "kivártuk", amíg magától megérett arra, hogy egyedül aludjon el mindenféle edzés és trenírozás nélkül.

7 megjegyzés:

  1. Ezzel így én is kiegyeznék. Gergőnél az a baj, hogy a kiságyban csak akkor van el, ha alszik, és úgy is került be. Ha felébredt, simogathatom és órákig is a hátát, de le sem fekszik. :(
    Tracy Hogg nekem sem jött be... azaz bejött volna, ha bejött volna... érted. :D Gergő az összes szakirodalmat magasról lesercinti. Olyannyira, hogy egy teljesen újat lehetne írni róla.
    Igen, elrontottuk, de ez van. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez nem elrontás. :) Csak figyelünk a gyerek igényeire. :P
    (Egyébként 1 év körül még P. is bővel álldigált és sírt. 1 évesen még ringatva altattunk...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinek más jön be... Áron nincs még 8 hónapos, de már elég régóta úgy alszik el, hogy leteszem, max. 1-2 simi és már ki is dölt. Tény, hogy sosem hagytam sirni, mint, ahogy a suttogó javasolja, de részeről hiszem, hogy aludni meg kellett tanitanom, mert nem szivesen ringatnám - nem is tudnám -, főleg, hogy még mindig igen aktiv az inhüvelygyulladásom :-( Az alszik-eszik-játszik-alszik... rendszer pedig egészen mostanáig működött, de most meg hogy elkezdett mászni olyan aktiv lett, hogy aludni sem nagyon marad ideje :-))
      Fentiek ellenére mindenkinek a saját rendszere a tökéletes szerintem, hiszen nincsen két egyforma gyerek!

      Törlés
    2. Ez így van, mindenki más. Csak épp ezért nem értem, miért nyomatják az "altatni tanítók", hogy az általuk választott az igazi és egyetlen járható út. Én sem prédikálok senkinek, hogy igenis tessék ringatni, ölelgetni azt a gyereket, amíg hagyja, mert az jó mindenkinek, a babának és az anyának is... Ehhez képest mi mindig megkaptuk, hogy húúú, elrontjuk a gyereket, hogy cipeljük, majd 6 évesen is vinnünk kell a senekét így, nem vagyunk normálisak stb stb. És cipeljük? Nem. Magától elalszik? Igen. Vannak esetek, mikor a ringatás nem opció, hanem az egyetlen mód arra, hogy valaha aludjon a gyerek. Ha mi csecsemőként nem járkáltunk volna vele, egy percet sem aludt volna, mert neki kellett ez az inger meg a közelség. Ezért nem értem, miért sajnálnak le azoknak a szülei, akiknek gőzük sincs arról, milyen az, amikor egy baba csak így hajlandó elaludni...

      Törlés
    3. Nagyon azt látom sajnos, hogy a többségnek amint születik egy gyereke, azonnal szakértő lesz és csak az ő megoldása a megoldás. A többség nem tolerálja a mások hozzáállását. Lásd: szoptatás/tápszer, ringatás/magától altatás... Szerintem ne húzd magad ilyeneken. Lépj túl rajtuk :-) Én is biztosan ringattam volna Áront, ha szüksége lett volna rá, mert inkább az én kezem szakadjon le, minthogy a fiam esetleg ne tudjon aludni. Látod, én meg gyerekfüggő vagyok, mindent őhozzá igyekszem igazitani, az én igényeim háttérbe szorulnak, de nem bánom :-))))

      Törlés
  3. Ez így van, mindenki lehet ma már babapszichológus is. :) (Nekem nagyon a bögyömben van a névrokonod is, de ebbe már tényleg nem megyek bele... :D)
    Most elolvastam pár Ranschburg könyvet és azt hiszem, megtaláltam a Prófétámat. :))))

    VálaszTörlés