Oldalak

2012. április 10., kedd

Rinya

Számomra cseppet sem meglepő, hogy ilyen tudású orvosok, nővérek és ilyen színvonalú egészségügyi ellátás mellett, mint ami itthon van (és hoppá, most az egyszer nem ironizálok, szakmailag, hozzáértésileg ki van nyalva a segg, kérem szépen, még ha a modor hagy is némi kívánnivalót maga után) ennyi beteg, rákos, infarktusos, agyvérzéses eset van...
Ugyanis ez az ország beteggé tesz.*
Ezt a szőrszálhasogató, kicsinyes, kiskapuzós, lehúzós társadalmat ugyanis nem lehet ép ésszel elviselni. Mióta itthon vagyok, szinte napi szinten vág pofán az, amiben hálistennek évek óta nem kell élnem. A legalacsonyabbtól a legfelsőbb szintig működik a csalás, az átverés, a még-még-még mohó filozófiája és ez roppant lehangoló és hányingert keltő. Kezdve onnan, hogy a vadiúj játszóházban a péntek már hétvége (!), hétvégi díjszabással (bármennyire is menő a hely, ez akkor is broááááááf), addig, hogy hiába levelezek hónapok óta a Hatóságokkal, hiába magyarázok, csatolok, bizonyítok, nem hisznek és Követelnek. Hiszen pénz-pénz-pénz, még hozzá nem is kevés. De kapják be. Akkor sem fogunk egy fillért sem visszafizetni úgy, hogy nem jogos.
Akurvaanyjukat.   

* Egy gondom van. Vagyis kettő. Mit fogunk csinálni, ha P. iskolás lesz? Eddig abban maradtunk, hogy ha 6 éves lesz, jövünk haza, nincs mit tenni, mert kell az az alaptudás, amit a magyar iskolákban nyújtanak, egyikünk sem az a Csinálj projekteket kisfiam / Nőj, amerre látsz liberalista típus, szeretnénk, ha tanulna némi struktúrát, logikát, rendet ez a szegény kölyök. Másrészt nagyon zavar a kinti egészségügyi bizonytalanság. Amíg egészségesek vagyunk, oké. De bármi baj jön, mi az istent fogunk csinálni? Felülünk a tüdőgyulladásos gyerekkel a repülőre vagy mi? Őrjítő helyzet...   
Egy kiút van. Németet kell tanulnunk. Sürgősen.

4 megjegyzés:

  1. Az itthonról kapott minden gyerek után járó juttatást (magyarul a 11 hónapon át kapott GYES-t, mert más nem volt). Az jogos, hogy azokat a hónapokat fizessük vissza, amikorra utólagosan (1,5 év után, visszamenőleg) megkaptuk az ír támogatást, de a MÁK minden kiutalt fillért visszakér, nem mint büntetést, hanem mert SZERINTÜK mi a gyerek születésétől fogva kapjuk az ír juttatást (wtf?). És hiába csatolom, hogy nem, nem azóta kapjuk. Eh.

    VálaszTörlés
  2. és hogy a fenébe jöttek rá, hogy ti kaptok ír juttatást? bejelentettétek vagy ilyen isteni adatbázisuk van? ez megdöbbentene.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ír beadásakor nyilatkozni kellett, kapunk-e vmit otthonról és ők leellenőrizték a magyar hivatalnál.

      Törlés