Oldalak

2012. július 2., hétfő

Jajjj 2

Folytatódik ám a kálvária... Bár pénteken szinte egész nap csak hőemelkedése volt P.-nek, este újra romlott az állapota, amit abból vettünk észre, hogy még Peppát sem akart nézni, csak húzott be a szobájába, hogy feküdjünk le és aludjunk... Megmértük a lázát, újra 39.9 volt... Megint mellette aludtam, de nem is lehetett ez másképp, mert óránként, félóránként nyögött fel és csak az nyugtatta meg, ha fogtam a kezét.
Szombaton egy egyszerű kis hőemelkedéssel kelt, szóval minden heppi - lett volna, ha emellett nem váltott volna félhulla üzemmódra. Ő, aki alapból 7 körül kel és 1-kor könyörögni kell neki, hogy szunditson egy órát, eleve10-kor kelt, majd miután felöltöztettem és körbenézett a nappaliban, reggeli nélkül visszaoldalgott a szobájába és ledőlt a szőnyegre pihenni. Később kicsit összeszedte magát, kisautóztunk, olvasgattunk, majd fél 1-kor elaludt és 2,5 óra után ébredt fel csak, akkor is meglehetősen álmosan. Folyton csak bújt, a lábamra hajtotta a fejét és látszott rajta, hogy alig birja nyitvatartani a szemét. A rendelő már bezárt, az ügyeletre tudtuk volna csak vinni, de lázas nem volt és furcsa módon, miközben arról beszélgettünk, hogy taxival el kéne menni vele a kórházba, egész felélénkült, vidáman hozta a nadrágját, a mackófelsőjét... Egy ideig filóztunk, mi legyen, vigyük, ne vigyük, majd a nem mellett döntöttünk, mert ekkor már sem lázas nem volt, sem bágyadt. Este ugyan 38-ig felment a láza, de kapott Nurofent - amitől úgy erőre kapott, hogy 10-kor alig birtuk leverni, énekelgetett, repülőzött az ágyban, aludni az istennek nem akart. Reggel szokásosan fél 8-kor ébresztett...
Vasárnap a láza már egész nap nem ment 38 fölé, álmos sem volt, viszont miután még mindig 37-38 között mozgott a hője és rettentő sirós volt, úgy döntöttünk, mégis elvisszük az orvoshoz, biztos, ami biztos. A doki végigfutotta a kötelező köröket, belenézett a fülébe, a torkába, megnyomkodta a hasát, a nyirokmirigyeit az álla alatt, meghallgatta a tüdejét, majd kimondta a várt diagnózist: nem tudja, mitől van a magas láz. A virust, mint okot, kizárta, mert az már átszaladt volna rajta, úgyhogy felirt egy általános antibiotikumot, hátha. A szomszéd patikában kiváltottuk a gyógyszert és nagy sirás-rivás közben hazajöttünk.
Ma reggel már hőemelkedése sincs az Ifjúnak, a kedve a szokásos, az aktivitása dettó, szóval szerintem megmarad, bár még egy hétig szivni fogunk az antibiotikumozással, mert roppantul utálja.
Huhh.   

7 megjegyzés:

  1. remélem, most már nem lázasodik és sokkal jobban van a fiatalúr.

    ui: csak én hiszem azt, hogy eltűnt egy-két bejegyzés?

    -a-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, javulgat. :))

      nem tudok róla, hogy bármi eltűnt volna, melyik pl? :) olyan már volt, hogy vmihez hozzáirtam és az a bejegyzés utána egyszer csak eltűnt, de most nem láttam ilyesmit...

      Törlés
    2. hm... azt tudom csak, hogy olvasgattam és megállapítottam, hogy elmaradásaim vannak :), de nem volt már időm elolvasni mindent. mikor legközelebb jöttem, akkor meg nem találtam, hogy mit nem olvastam el. na majd visszamegyek, lehet, hogy régebbiek voltak. ez most baromi értelmes lett, de nézd el nekem, szétfolyt az agyam.

      -a-

      Törlés
    3. :D elvesztél a sok duma között... :D

      Törlés
  2. Nem akarok belepofázni meg okoskodni, főleg, hogy személyesen még nem találkoztam vele, de nem lehet a háromnapos láz? Vagy már több napja tart?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, mi volt... A 3 napos láz pont 3 nap? Mert ez szerdán kezdődött és még vasárnap este is 38-at mért a doki (mi itthon 37.5-öt kb), de azóta már okés... Fura...

      Törlés
    2. Nem tudom, hogy "betartja"-e a 3 napot, mert még nem találkoztam velem, csak másoktól hallottam. "Csak" láz volt, semmi más?

      Törlés