Oldalak

2012. július 31., kedd

Új lakás

Nem véletlenül váltunk ám két csapatra Párizsban, mikor jöttünk hazafelé... Persze, egyszerűbb lett volna, ha mindhárman hazautazunk "leereszteni" a Nagy Út után, de miután a dublini lakásunkat még március végén elhagytuk, nem lett volna sok értelme, hogy együtt jöjjünk vissza a Nagy Semmibe, egy szállodába mondjuk, igy AV, mint egy Felderitő Különitmény előre jött, hogy mig mi otthon "nyaralunk", ő megkeresse a számunkra megfelelő lakást.
Az igényeink nagyok voltak:

  • legyen egy bizonyos környéken, még hozzá a bizonyos környék egy csendes részén
  • legyen gázfűtéses (az első albérlet villanyfűtéses (?) volt és megfagytunk télen)
  • legyenek jók az ablakai, ne húzzon a hideg egyfolytában
  • legyen x euro alatt 
  • legyen minimum két hálószoba
  • legyen a közelben valami park és / vagy játszótér
  • ne legyen lepukkant, penészes
  • ha lehet, legyen a legfelső emeleten, vagyis ne lakjanak felettünk 
  • legyenek normálisak a szomszédok (= ne bulizzanak, ne orditozzanak, ne kopácsoljanak, ne zajongjanak)

Bár nem vagyunk a legegyszerűbb bérlők (értem ezalatt, hogy sok mindennek kell ahhoz stimmelnie, hogy mi elégedettek legyünk, no de sebaj, ez viszi előre a világot), azt hiszem, eddig bevált a lakás, amit AV közel egy hét alatt talált.
Ami kifejezetten tetszik benne:

  1. Nagy. P. legjobb mókája mostanság, hogy a folyosó végéről elindul, átrobog a nappalin, majd mint egy kis majom felveti magát a szoba végén lévő kanapéra. Nem mértem le, de olyan 10 métere van felgyorsitani...
  2. A nagyhoz kapcsolódva: a két hálószoba is nagy és van egy kis erkélyecske is.  
  3. Jó helyen van. Az igazat megvallva rá vagyok kényszeritve, hogy fejlesszem a térlátásomat, mert annak a területnek a közepén van, ami számomra egy fekete lyuk.. Jártam már erre ezerszer - és kb ezerszer tévedtem el... AV azt mondja, béna vagyok, de szerintem minden sarok, minden ház, minden út egyforma itt egy olyan jó egy négyzetkilométernyi területen, úgyhogy én nem csodálom, hogy elveszem ezen a tájékon. 
  4. A jó helyhez kapcsolódva: AV munkahelye nincs messze / 6 percre van egy tavas park, ahol játszótér is van / 8 percre van egy Burger King (haha), egy Boots és egy Tesco / az utak és a járdák meglepően szélesek, ami ugye menő, ha sétálunk P.-vel vagy ha épp ráveszem majd magam és volán mögé ülök újra. 
  5. A legfelső emeleten van, nincsenek felettünk kopogó klumpák.
  6. Eddig egész csendesek a szomszédok. (Az első napokban AV ugyan kiakadt, mert az alattunk lévő 50es nő állandó jelleggel (reggel fél 7kor, éjjel 1kor is) hangosan hallgatja a TV-t, de igazság szerint én alig hallok valamit, olyan, mintha a távolban zúgna valami és kész. P. biztos, hogy nem ébred fel rá...) 
Ami kicsit zavaró:
  • A parkolóhelyünk elég szar helyen van, ráadásul nem fedett garázs van, csak a hátsó udvarra kell beállni (a szar helyre).
  • Rossz a hűtő. (Eddig egy doboz darált húst és egy nagy adag felvágottat kellett kidobni, mert megzöldültek, igy vettük észre, hogy alig hűt, 10-12 fok van benne...)
  • A rengeteg még ki nem pakolt cuccunk a lakás minden pontján...   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése