Oldalak

2012. augusztus 27., hétfő

Mennyiségileg

Egy bizonyos kor után sehol sem irnak a könyvek arról, mennyit is eszik egy ilyen-olyan korú gyerek átlagban és valahogy ez nem is téma abban a gyerekes közegben, ahol virtuálisan vagy élőben forgolódom.
Épp ezért ma jól felnevettem, mikor E. blogján azt olvastam, hogy a kislánya (fél évvel fiatalabb P.-nél) már fél (!) kekszet is behammogott és két (!) szem epret. Természetesen két külön étkezésről van szó...
No most amikor én azt mondom, hogy P. szőlőmániája már kezd aggasztani, az azt jelenti, hogy ma közel fél kilót evett meg. Csemegeuborkából egyszerre négyet-ötöt eszik meg, virsliből egy meg sem kottyan. (Pedig csak annyit kap.) Csak szólok.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem örülj neki, hogy egyáltalán megeszi a gyümölcsöt, zöldséget. Egy ismerősöm kisfia kb. annyi idős, mint P. (1-2 hóval idősebb), és semmilyen zöldséget vagy gyümölcsöt nem hajlandó megenni, csak tésztát meg húst eszik.

    VálaszTörlés
  2. Zöldségből mi is rosszul állunk, néha pár szem párolt borsó meg a cukkinis tócsni és ennyi. Krumplit sem eszik... :( De legalább a gyümölcsöket szereti, az is igaz.

    VálaszTörlés