Oldalak

2012. november 7., szerda

Gasztro

  • Tegnap megint megsütöttem a kókuszos-fehércsokis kekszet, csak ezúttal a kókusz helyett diót, a fehércsoki helyett meg M&M-set tettem bele. Utólag vettem észre, hogy a legeredetibb recept is emliti a diót, mint hozzávalót, de mivel én a Gumimacis verziót csináltam először (és lebuktam, hogy sosem olvasom el a receptek bevezetőit, onnan kezdem, hogy Hozzávalók), egy ideig azt hittem, zseni vagyok, hogy a diót is számitásba vettem, de aztán mikor rákattintottam a Kiflis blogra, láttam, hogy hoppá, csak gondolatolvasó vagyok, nem zseni. (A második tepsi süti egyébként szégyenletesen megégett, mert szokásomhoz hiven a Kicsi vagyok én... cimű füzetkéből olvastam fel versikéket és túlságosan belemelegedtem. (Innen jut eszembe, néha félresiklik P. nyelvfejlődése, a fazék ugyanis nála következetesen tüdő.)
  • Ma ebédre végre megcsináltam azt a (majdnem) vega hurkát, amit már ezer éve akartam. (A név eléggé megtévesztő, semmi köze a cuccnak a hurkához, csak épp a kikanalazott krumplit tesszük vissza a krumplihéjba és ez olyan hurkás számomra.) Az eredeti receptet még egy Tesco újságban olvastam, de eléggé átvariáltam valószinűleg, mert már rég kidobtuk az újságot és csak kb emékeztem, mik a hozzávalók. Mindenesetre egész jó lett a dolog, én főételként ettem, de szerintem köretnek is szuper, de legalábbis izgalmas. Kell hozzá egy baking potato / fő (sütő krumpli?), néhány kanál tejföl, egy kevés sonka, virsli vagy baconkocka, só, bors, némi reszelhető sajt és valami zöldség, pl répakocka, borsó, kukorica vagy bab. A krumplit megszurkáljuk egy villával és egy órára a sütőbe tesszük, mig megpuhul a belseje. Ha kész, kikanalazzuk a krumplit belőle és összekeverjük a tejföllel, a virslivel és a kukoricával (vagy a sonkával / baconnal és a babbal / borsóval stb). Ezt a masszát visszakanalazzuk a krumplihéjba, reszelünk rá némi sajtot és visszatesszük a sütőbe, mig meg nem olvad a sajt. Ha megolvadt, kivesszük és kész. Ime*:
* Igen, ezen nem reszelhető sajt van, hanem mozarella, mert bár tegnap még volt egy kis cheddar a hűtőben, mára lába kelt...

4 megjegyzés:

  1. A tüdő-fazékon nagyon jót nevettem!
    Akkor ti most épp hol is vagytok?

    Nagyon guszta ez a hurka!

    VálaszTörlés
  2. Mire megértettem, hogy miért bizonygatja egy fazékra mutogatva, hogy tüdőtüdőtüdőőőőőő... :D
    Mi a szokásos helyen, Dublinban, nem utazgatunk, mint egyesek. :D

    VálaszTörlés
  3. De voltatok Magyarországon, nem? Vagy vmit félreértettem?

    VálaszTörlés
  4. Jaaaa, igen, 4 hetet, de már visszajöttünk 3 hete kb.

    VálaszTörlés