Oldalak

2013. április 26., péntek

Első napok

Szóval előre bocsátom: eddig nagyon jó itt. El sem tudom mondani, mennyire élvezzük a Napsütést. Őrület, mennyit jelent, nem is gondoltam volna. Azt hittem, nem izgat, hogy milyen pocsék időben élünk Dublinban, de sajnos most, hogy belekóstolunk a jóba, rettegve gondolok a 365 napon át tartó hidegre. (Reggel mikor felkeltem, láttam a telefonomon, hogy 0 fok van otthon.. És 98%, hogy eső.) Eddig itt meg még nem láttunk felhőt az égen. Csak mondom. Nincs gatyarohasztó meleg, nincs 30-35 fok, épp csak az a kellemes 20-22 fok, hogy kényelmesen elviseljük a rövid ujjas felsőt hosszú nadrággal és nyitott cipővel. Nagyon menő.
Ami az eddigi napokat illeti, P. kedd este ugye 8-kor már aludt, majd 3-kor átjött hozzánk - és bizony nem tudott visszaaludni. Abszolút. 6-ig fetrengett, énekelgetett, rugdosott, majd akkor fel is kelt és minket is kirángatott az ágyból... 7-kor lementünk reggelizni, majd AV 3/4 8kor nekivágott dolgozni. Mi beszéltünk Anyuékkal, kipakoltuk a bőröndöket, majd elsétáltunk a Ponderosa Parkba, a játszótérre. Jó fél órás séta volt, de megérte, kedves kis park fogadott, egy egész jól felszerelt játszótérrel. 12-re hazaértünk, akkor gyors ebéd, majd P. negyed 1-kor már aludt. 3/4 2-kor AV megjött, P.-t negyed 3-kor felkeltettük, majd elmentünk a Safeway-be bevásárolni. Miután végeztünk, elautóztunk a Shoreline Parkba, ami már Mountain View-ben van. Sétáltunk a tó partján, P. kavicsozott, majd elgyalogoltunk a "játszótérre", ami egy nagy fahajó volt tulképp. A fiúk játszottak, én fotózgattam, isteni volt. Visszafelé AV megmutatta a Cég pár épületét kivülről (emberi ésszel felfoghatatlan, mekkora ez a hely, kicsit kényelmetlenül is éreztem magam, olyan hihetetlen ez az egész), majd hazaautóztunk és bevacsoráztunk.
Szerdán délelőttre kinéztem magunknak a Sunnyvale Community Centre melletti kis parkot, de mit ad isten, rossz irányba indultam el, igy egy óra gyaloglás után fel kellett adnunk és szégyenszemre haza kellett sétálnunk. Beugrottunk egy Lucky-ba, mert azt hittem, szomjan halok, P. meg kárpótlásul kapott egy mozzarella rudacskát. A szálloda mellett találtunk egy mini golf pályát, kisebb harcok árán sikerült meggyőznöm P.-t, hogy ő még nem játszhat, majd ebédig a gym-ben töltöttük az időt: P. felfedezte a taposógép és a gyaloglógép varázsát. Délután megint két órát aludt, majd mikor felkelt, elrángattam a Braly Parkba. Szegény nagyon álmos volt, de ilyen ez a jet-lag. Ez a park szintén tetszett, a játszó is kedves volt meg egyébként is, ahhoz képest, mennyit süt a nap, gyönyörű zöld volt minden. Egy órát mókáztunk, majd hazafelé beugrottunk megnézni, milyen boltok is vannak a hotellel szemben. A Starbucks-ot meg a T-Mobile-t messziről ki lehet szűrni, de nem akartam elhinni, hogy nincsen élelmiszer bolt a közelünkben. (AV azt állitotta, hogy a legközelebbi üzlet 5 perc kocsival - az ugye olyan 20 perc gyalog - na neee.) Mondanom sem kell, nagyon röhögtem, mikor a T-Mobile mellett találtunk egy Safeway-t, úgy 100-150 méterre a szállodánk ajtajától... (AV csak háromszor lakott ezelőtt itt 10-10-10 napot haha.) Bár estefelé már igencsak hullultunk, azért még hármasban elautóztunk a Walmart-ba hátha tudunk szandit meg nyári sapkát venni P.-nek. Természetesen csak sapit találtunk (Thomasos baseball sapka, nagyon menő), de ha már ott voltunk, megnéztük a kismotorokat is. Sajna csak trike-ok vagy kisbiciklik voltak, balance bike-nak hire-hamva sem volt, pedig azt szeretnék neki, hiszen trike-ja már van, a kisbicaj meg még korai szerintem. No sebaj, majd benézünk a ToysRus-ba is egyszer.
Ma délelőtt a Raynor Parkban jártunk (gyalog 40 perc egy irányba), de megérte, király kis játszóteret találtunk, igaz, jó darabon nincs járda az odavezető út mentén... (Alig várom, hogy béreljünk még egy kocsit (nem röhög), szeretem a kihivásokat.)
Délutánra nem tervezek semmi különöset, szerintem megnézzük a Starbucks-ot uzsonna-ügyileg illetve próbálok lőni AV-nek valami szülinapi ajándékot, elvégre holnap Krisztusi korba lép... Jaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése