Oldalak

2013. október 2., szerda

Szomorúmérges

Most, hogy befuccsolt a Kerüljünk a Normális Főnök Alá projekt, AV újra felvetette a Költözzünk Amerikába kérdéskört, hiszen ott jó az idő, szuper az egészségügy, angolul beszélnek és kiváló álláslehetőségek várják. Én hiába mondom el neki napjában ötezerszer, hogy Nem Akarok Amerikába Menni, csak nyomja, nyomja, bennem meg egyre inkább megy fel a pumpa, hogy ilyen erőszakos (tiszta fia) és mint aki bekattant, erőlteti a témát. Nem tudom mit nem lehet azon felfogni, hogy tisztán megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó 6 hónapos terhesen egy 3 évessel kirepülni a világ végére. Nem tudom, mit képzel, szülés után két hétig otthon lesz velünk, majd egyedül hagy egy 2 hetes és egy 3,5 éves gyerekkel egy olyan helyen, ahol senkit sem ismerek, ahol abszolút nem tudom, mi hol van, ami vadonat új? Hát álljon már meg a menet. Azt mondja, csak 3 év, de ha azt tekintetbe vesszük, hogy a tökéletes egyedüllét mellett ez annyit tesz, hogy 3 évig nem látom a szüleimet (hiszen ők nem tudnak kirepülni nyelv nélkül San Franciscoba, az kizárt, én meg nem fogok tudni két gyerekkel mocorogni), az már úgy nem hangzik olyan istenien.
És persze most én vagyok a szemét, aki a karrierje útjába áll, holott szerintem ilyen baromságot egy amúgy is bazi stresszes időszakban fel sem szabadna hozni, nem hogy még csesztetni miatta.
Az igazat megvallva iszonyatosan dühös vagyok rá, hogy képes egy ilyen hamvába holt ötlet miatt piszkálni (bazzeg másnak maga a terhesség is megerőltető, főleg első gyereknél vannak férjek, akik azt sem engedik, hogy takaritson a vemhes nő, nemhogy elvárják tőle, hogy mosolyogva bólintson arra, hogy hopp, most akkor át kell cuccolnunk a világ másik felére... arról nem beszélve, hogy Amerikán kivül nagyjából bárhová hajlandó lennék átmenni, de oda nem és ezt már nagyon régóta hajtogatom)... Eh.

6 megjegyzés:

  1. Jaj, nem irigyellek. Kitartás, ha ennyire biztosan érzed, hogy nem akarsz menni, akkor ne hagyd magad!

    VálaszTörlés
  2. Amerika azért is nehéz ügy, mert jó ugyan az egészségügy, de baromi drága, a gyerekmegőrzés meg...döbbenetesen drága. mondjuk ha szeretted, mikor ott voltatok, akkor nagy meglepetések nem érnének, bár a nagy távolság mindenkitől piszok nehéz. nekem egyedül Amerikában volt honvágyam, Európában nem igazán.

    VálaszTörlés
  3. Hát pontosan ez az: biztosan érzem. Valahogy olyan rossz érzésem van az egésszel kapcsolatban... Szerencsére két napja nem beszéltünk róla. :)
    Amerika Amerika, valahogy tök más. Esküszöm még Ausztrália is közelebb áll a szivemhez, pedig az is irtó messze van. De Amerika nekem valahogy olyan takaróval letakart bombának tűnik, nem jó érzés, na.

    VálaszTörlés
  4. De ha mégis mész... ;-) Pont ott van egy nagyon édes ismerősöm, aki egy kétgyerekes (2 fiú) magyar családnál bébisintérkedik. Akkor már egy ismerős lesz... :-)
    De megértem amúgy a problémád!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Amerika? Ki van zárva. :D Sydney előbb.

    VálaszTörlés