Oldalak

2013. november 19., kedd

Át is lehet (sőt kell!) ugorni...

Mert ez is rinya.
  • Szóval keresek ugye ovikat, de akárhogy irom be a google-be, csak budai magánovik jönnek ki, hát köszönöm szépen. Kocsink nem lesz, úgyhogy könnyen megközelithető óvoda kéne, Budára pedig nem vagyok hajlandó elcipelni P.-t. A környéken kéne valami, de nincs. Vagy legalábbis nem találom. AV talált valami magánbölcsit még mikor Irországban voltunk, de felhivtam őket és a legidősebb gyerek 3 éves múlt múlt héten, na marha nagy lesz, hogy P. épitkezne, a sok 1 éves meg majd szépen belerondit (két 3 év körüli van, a többiek 1-2 évesek). Eh. 
  • A lakásról beszéltem AV-nek (hogy a konyhában nem tudok megfordulni, mert a hasam leveri az asztalon lévő cuccokat, olyan kicsi / hogy az ágy 160 cm széles / hogy a szomszéd bácsi tüdőbetegen köhög nonstop és hajnali 2-ig TV-zik / hogy a bojler 3 liter vizet melegit, igy egy ember kifürdi a melegvizet, úgyhogy majd beosztjuk, hogy mindenki négy naponta zuhanyozhasson / hogy a hűtő csak a spejzban fér el / hogy a nagyobb szoba kisebb, mint P. dublini szobája, a kisebb meg akkora, hogy lapjával férünk be / hogy nincs erkély stb stb stb), úgyhogy kiadta az ukászt, hogy ovin kivül keressek lakást is. Hiszen az úgyis olyan egyszerű dolog. Komolyan, egész nap azt várom, hogy végre beszélhessünk 10 percet 5-kor, hiszen minden vágyam, hogy végre valaki megnyugtasson vagy mit tudom én, megértést mutasson és ehhez képest úgy fel tudja cseszni az agyamat, hogy borzalom. Szótlanul, lehangoltan ül a laptop előtt, csak hümmög, hogy hát ez van, mit rinyálok, oldjam meg, ha valami nem tetszik, ő nem tud mit csinálni a távolból, szóval abszolút nem úgy reagál, ahogy számomra az jó lenne... 
  • Idegbajt kapok attól, hogy semmi sem tökéletes itthon és ez csak engem zavar. Hogy a kapu zárja ezer éve nem nyilik normálisan, hogy a csengő nem szól, hogy a telefon zúg és halk, hogy a nappali világitása tök gyér, hogy a zuhanyból egy centis csikon folyik a viz, hogy a konvektornak évek óta hiányzik a gombja és még sorolhatnám. AV-val mindketten háklisak vagyunk az ilyesmikre, ő azonnal minden ilyen kis irritáló dolgot kijavit, Anyuék meg észre sem veszik... Szólni cink persze, hát mit pattogok én, az ő házuk, de néha nem birom és akkor látszik, hogy rosszul esik nekik, amitől szarul érzem magam természetesen, de ettől függetlenül az idegesitő kis izék zavarnak és ezt nem tudom eltitkolni, kiül a képemre minden amúgy is, ha nem is panaszkodom szóban... Ettől persze folytonos a feszkó, őket zavarja a kritika (jogosan), engem zavar, hogy nem ehhez vagyok szokva (elkurvultam, na). Épp ilyen konfliktusforrás persze az is, hogy én meggárgyulok az itthonléttől, fossá unom magam konkrétan, ha nem megyünk valahová, ők meg ezt nem értik meg, szerintük teljesen normális nonstop itthon lenni egy 3 évessel (mivel ugye menni sehová sem tudunk, mert tényleg nincs itt semmi, egy kis játszó van két hintával, ahová csak kocsival jutunk el)...     
Szóval áááááááááááááááááááááááááááá!
Ja és visszatérve még egyszer a lakásra, tekintve, hogy anyósom 50 méterre lakik tőle, tegnap délután, mig mi ott voltunk, kétszer kopogott be az ablakon, csak úgy, hogy köszönjön, mert az hú, de nagy poén. Az agyvizem forrt, tekintve, hogy amúgy is gondjaim vannak ugye a folytonos házi őrizettel, erre bazmeg még valaki bejelentkezik megfigyelésre... Ráadásul földszinti a lakás, szóval minden nap többször fog elmenni az ablakaink előtt, csekkolva, hogy fel van-e húzva a redőny, otthon vagyunk-e, miegymás. (Este emlitette is, hogy ha P. már fél 3-kor felkelt, 3-kor miért volt leeresztve még a redőny a szobájában...) Őrület, komolyan. És emellett már tényleg huszadrangú az, akinek a főszereplőnek kéne lennie. Röhej, esküszöm.  

6 megjegyzés:

  1. Hümm... Milyen lakás legyen? És BP-n belül kb hol?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyobb. :D És a 9. kerület elérhető minden nagyszülőnek, azért gondolkozunk abban...

      Törlés
  2. Hú, nagyon együtt érzek. Már előre be vagyok tojva, hogy milyen lesz, ha egyszer hazaköltözünk... Ovihoz: az önkormányzat honlapján ill a környező kerületek önkormányzatának honlapján nincs esetleg lista? (amúgy jól értem, hogy kb. három hónapra akarod beadni?) Kitartás, minden könnyebb lesz, ha AV is ott lesz veletek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tervben van? Én most megint nagyok drukkolok, hogy ne kelljen végleg hazajönni semmi miatt... Gondolom a tél is bekavar, nem is tudom, mikor jártunk itthon ilyen szar időben.
      A 9. kerületben 3 magánovi van, de brrrr. Meg nem jutunk el kocsi nélkül csak két átszállással pl a Vaskapu utcába, ahol az egyik van... Hát már vágom a centit, gáz ez igy egyedül.

      Törlés
    2. Hát, nem mondom, hogy mindent ki lehet bírni (pedig igen, én gyakorlatilag az egész terhesség alatt egyedül voltam, még emlékszem, iszonyat rossz volt) de tarts ki! okosabbat nem tudok mondani... az önkormányzati ovik nem merülnek fel? vagy oda nem lehet beadni rövid időre és / vagy helyhiány miatt? (és ha esetleg nem árunád el, hogy visszamentek?) mikor úgy volt, hogy hazakötözünk, én végigjártam párat a hétkerben, és több olyan is volt, ahova szívesen vittem volna.. - most még egy darabig nincs tervben a hazamenetel, aztán meg már iskolás lesz a kölök...

      Törlés
    3. Hát én ilyen magányos farkas vagyok, egyedül jobb lenne, nagyon nem tudok / akarok alkalmazkodni, múltkor több szabadságom volt, már 2010ben, akkor nem volt ilyen házi őrizet, szépen megvoltam, mert 1) nem ez a mocskos idő volt, hanem szép tavasz és volt saját lakásunk, ahová mindent beszereztem, amire szükség volt, mire megjött AV nagy nehezen (haha, nem olvastál még, de lekéste a szülést, kicsit elkalkuláltuk a dolgokat, május 28-ra voltam kiirva és május 14-re (!) vettünk neki jegyet haza, utólag nagyon röhögök ezen, milyen naivak voltunk) 2) nem volt Peti még, akivel foglalkozni kellett.
      Neeeem, amúgy sima ovit nem szeretnék, túl nagy macera meg hely sincs a környéken, millió a gyerek, szivességet kérni meg nincs kitől és nincs mire fel... Meg nem tudom, 30 gyerek közelsége mennyire jó ötlet most ilyen hülye körülmények között... :) Találtunk amúgy időközben egy kb jó helyet, most úgy vagyok vele, hogy heti 3 délelőttöt birjon ki ott (nem pocsék a hely amúgy, csak olyan... hát magyaros, nem olyan, mint az ir montessorik, ami nem feltétlen rossz persze, csak olyan fura még). Jövő héten lesz némi beszoktatás, mikor minden nap megy kicsit, utána még 2 hét van karácsonyig, akkor 3 teljes délelőttöt fog menni. Meglátjuk. Bizom benne, hogy jó lesz, nem akarok bkv-zni vele, mert az összes hitem elveszett a tömegközlekedésben, mióta itthon vagyunk...

      Törlés