Oldalak

2013. november 29., péntek

Hű nagyon kivagyok, ma mondjuk lábra sem tudtam állni szinte egész délután, úgy nyomott a hasam. Túlzás azt állitani, hogy fájt, nem, nem fáj ez, hanem feszit, mintha szét akarna robbanni, nagyon gáz érzés. Pluszban este elkezdett szúrni is valahol alul, ahová már ezer éve nem látok és úgy éreztem, itt pusztulok meg. Most sem vagyok királyul, de a délutánhoz képest még hagyján. Nem tudom, hogy lesz ez, nem vagyok én ehhez a tehetetlenséghez hozzászokva. Éjjel fél óránként keltem fel nagyjából, hogy hopp, át kell fordulnom az egyik oldalamról a másikra, mert letörik a lábam, de ezt az átfordulást nem úgy kell ám elképzelni, hogy hopp, fordulok-pördülök és már a másik oldalamon vagyok, hanem először feltápászkodom ülésbe, lihegek két percig, mig a hasam alakja valamennyire normalizálódik, majd sziszegve visszaereszkedem a másik oldalamra és próbálok nem káromkodni, hogy a hasam teljesen külön életet él és húz le, mint Piroska farkasát a sok kő. Belegondolva tök rossz lehet szegény gyereknek is, hogy ha én oldalt fekszem, akkor ő vagy a feje búbján van vagy a fenekén ül, hát hogy van ez kitalálva kérem. Mellesleg az sem nyugtat meg nagyon, ha eszembe jut, hogy ahogy most kinéz, mondjuk 100 éve tyúkszarnyi esélyünk sem lett volna a túlélésre. Jaj. 

5 megjegyzés:

  1. De szépek itt az új színek!
    Nagyon együtt érzek, ha ez vigasztal. Erre speciel emlékszem, hogy Lédával én is úgy fordultam meg kb., mint egy bálna, akit hengergetnek a tengerparton, és ha sokat mocorogtam, akkor még vécére is ki kellett mennem.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, csak gondoltam legyen már KICSIT karácsonyi a hangulat... :) Igy kétlakiként (inkább soklakiként) meg a terhesség utolsó hónapjaiban abszolút nem tudunk készülni, nincs semmi kedvem a karácsonyhoz. :(
    No majd hamarosan megint belejössz a forgolódásba. ;) Gratulálok itt is, már nagyon kiváncsi vagyok a nemére. :D

    VálaszTörlés
  3. Igen, tényleg hangulatos lettél!
    A forgás meg... Megnyugtatlak, a leggörcsebb kismama is úgy mozog, mint egy rozmár a fövenyen.
    Bár jobban belegondolva, ez kétlem, hogy megnyugtat... :-)

    VálaszTörlés
  4. :) Emlékszem, múltkor is hogy utáltam ezt a lassúságot és el sem hittem, hogy valaha újra képes leszek lendületesen menni / futni. Most legalább a tudat jó, hogy pár hónap és úgyis a régi leszek. :) :)

    VálaszTörlés
  5. Bye bye pingvines totyogás! Én is rühelltem azt, hogy nem tudtam normálisakat lépni és mindig sipákolnom kellett a másik háromnak, hogy vegyék már észre, hogy lemaradtam... :-(

    VálaszTörlés