Oldalak

2014. április 6., vasárnap

Oszinte valaszt kerek!

Tevedek, ha nem tartom oriasi problemanak, ha egy kozel negy eves gyerek nem hagy ott csapot-papot ha megkerik valamire (vedd fel a zoknid pl) vagy nem teljesit minden piszlicsare parancsot ket masodpercen belul? Szerintem pont az lenne a szomoru, ha boffentenenk egyet es o azonnal csinalna, most nem?
Tok ketsegbe vagyok esve, mert AV es Nagyi szerint is teljesen gaz Peti viselkedese, AV szerint total failure a nevelesunk, Nagyi szerint meg elviselhetetlen felnott lesz belole. Utalom, hogy ilyen vegletekben gondolkoznak ezek itt ketten, Anyu megmondta, hogy Petit fogjak kipecezni bunbaknak minden gond miatt es tessek. Szegeny gyerek minden lepeset argus szemekkel kovetik es barmikor nem fogad szot, mindig jon az "en megmondtam" szemforgatas. Faszom kivan.
Vagy tenyleg igazuk van es en latom rosszul? Tenyleg le kene irnom csorikamat es elasnom magam, milyen fos nevelest vegeztem? Annyira szomoru vagyok, de komolyan.

16 megjegyzés:

  1. de jó fejek. :(
    de miért kéne azonnal és hipp-hopp ugrania csak azért, mert kértünk valamit? AV és anyósod mindent félbehagyva azonnal rohannak teljesíteni egymás parancsait, azok elhangzásának pillanatában?
    egyébként én a lehető legjobban próbálom kerülni, hogy bármit azonnal kell megcsinálniuk. ha egy feladat ki van jelölve, akkor hagyok rá egy kis időt. pl. most kimegyek a konyhába és amikor visszajövök, fel kell venned a zoknidat. néha persze nem lehet ilyet csinálni, akkor ilyesmit mondok, vedd fel most és utána békén hagylak.

    VálaszTörlés
  2. ezt csak azért írtam példának, mert nekem totál nincs a preferencialistám élén, hogy pattanjanak minden szavamra.

    VálaszTörlés
  3. Én azt látom más - körülöttem élő - 4-5 éveseken, hogy ők így működnek és ez a normális, hogy így működnek. Viszont nyilván vannak bászlik, akik parancsra rögtön ugranak, csak belőlük hiányzik valami, ami szerintem elég fontos: a gyermekiesség...
    Nagyikát nem lehet kilőni a holdra? Hallod, már én meg kívánok rázni, mint Krisztus a vargát, pedig nem is az én anyósom, meg nem is itt van... (Meg valószínű az állapotomból adódóan hiperagresszív vagyok... de küldd csak ide egy sallerra! )
    AV akkor is ilyen, ha nincs ott a mutterkája, hogy hülyeségeket sutyorogjon a fülébe és uszítsa a fia ellen?

    VálaszTörlés
  4. szerintem sem tevedsz. tetszik Maggie felvetese: ok "félbehagyva azonnal rohannak teljesíteni egymás parancsait, azok elhangzásának pillanatában?" .......

    VálaszTörlés
  5. Szerintem sem tévedsz. Én akkor ijednék meg, ha Gergő azonnal ugrana. Persze, van egy határ, rosszabb napokon annak is órülnék, ha legalább rámnézne, amikor kérek valamit, de az egy más téma...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hú, én nem ijednék meg, ha a gyerekeim ugranának; őszintén szólva csodálatos volna;D

      Törlés
    2. Én is így vagyok! Mondjuk azért van, hogy Mici megteszi ellenkezés, időhúzás, alkudozás nélkül, amit kérek, de ez a ritkább. Időnként én is parázok, hogy rosszul nevelem, hogy nem "elég" szófogadó... De ez vsz csak a kényelmességem miatt van, vagyis nekem lenne könnyebb, ha szófogadóbb lenne, ehelyett inkább (túlontúl) önálló a lányom, ami viszont sok szempontból elég rewarding, úgyhogy ezzel nyugtatom magam.

      Törlés
    3. Néha ő is megteszi, mondjuk úgy 10ből 3x. :D Meg az a baj, hogy sokszor hülyeségeket kérnek tőle, mondom, hogy ne húzkodja ki a fiókot. (Kit érdekel???) Nem ült rá, nem nyúzta, kihúzta a fiókot... Pf. Úgy tűnik engem sokkal kevesebb dolog zavar, mint őket. Illetve amin még felhúztam magam, hogy még régen csináltunk egy vicces felvételt, amin Peti beszél (fél perc kb) és nagyon szereti hallgatni. Kétre, hogy hallgassuk meg és mikor megvolt, mondta, hogy még egyszer szeretné. No és mondták, hogy nem, mert uncsi, mire elkezdett könyörögni meg ilyesmi, hogy naaa, hallgassuk már - és megkapta, hogy hű, de erőszakos. Hát komolyan, ilyenekbe minek belemenni???? Mennyiből tart egy fél perces felvételt még egyszer meghallgatni?! Nem ilyeneken múlik a nevelés szerintem. De persze itt is megkapta, hogy milyen ellenkezős gyerek, miért nem fogad szót, hogy mások már nem akarják hallgatni stb stb stb. Tegnap este jót vitatkoztunk is, ketten egy ellen kurva fair volt, mondhatom, én védtem Petit, hogy kopjanak le róla, anyós meg jött, hogy ez a gyerek elviselhetetlen blabla. Hát nem tudom, ha ilyenek lennének az elviselhetetlen kölykök, világbéke lenne. Nem akartam mondani neki, hogy nem véletlenül nem 60 évesen szülnek a nők - nem neki való már, hogy egy hónapig egy 4 évessel éljen, ennyi... :(

      Törlés
    4. milyen agressziót vált ki belőlem anyósod, tök durva. egyik sztori jobban kiakaszt, mint a másik.
      nekem bárki egyszer mondaná azt a gyerekeimre, hogy elviselhetetlenek. egyből megkapná, hogy akkor nem kell elviselni, ott az ajtó. lakjon szállodában, AV-vel meg járjon cukrászdába, ha együtt akarnak lenni, aztán kész.
      hát habzik a szám.

      Törlés
    5. Én is azt mondtam, hogy akkor majd én elviselem, ez van. Az ajtós részt sajnos kihagytam. :D :D
      Most arra gyúrok, hogy küldjük el vhová "nyaralni", hogy kipihenhesse az ittlétet, mert még 2 hét van hátra!!! Én belehalok. Ha tudnám, hogy van 3 nap nyugi, verném a fenekem a földhöz. :)

      Törlés
    6. dehát a négy évesek ilyenek, jézusom, különösen a fiúk. monomániásak, szófogadatlanok, zajosak, hisztisek, nyavalygósak, stbstb...én szerintem úgy összevesznék az anyósoddal a helyedben, hogy magától menne el és azonnal;)

      Törlés
    7. Én is pont ezzel érveltem, hogy bazzeg ott rég gond van, ha egy gyerek minden szóra pattan és kussol csak. (2 éve a szivem szakadt meg, mikor Dávidka, aki Peti unokatesója az autista kistesóval első szóra ment fel a játszóról, mikor előtte látszott, hogy tök önfeledten homokozott velünk, de a kicsi kitalálta, hogy elég volt, menjenek haza. Egy ellenkezés nélkül indult el, lógó orral. Hát köszönöm, én ezt nem akarom. Persze, náluk ez kell, mert a kicsike problémás, de nálunk nincs ilyen szerencsére. Akkor hadd legyen már gyerek a gyerek!) AV amúgy egyedül nem ilyen bolond, de most megerősitik rendesen. :( (Ő csak férfi, képtelen alkalmazkodni úgy, mint egy anya.)

      Törlés
  6. Gyereket nevelsz vagy lakájt...? Nincs több kérdésem...

    VálaszTörlés
  7. Szar az egesz, tok kivagyok. A vicc, hogy miota ennyien vannak korulotte, TENYLEG nem szofogado, de azert tulzasokba ne essunk mar. Istenem, ugy erzem sosem lesz aprilis 23, hogy vegre a sajat rendunkben legyunk. :( Utalom a folyamatos figyemet, az allando ellenorzest, egyedul akarok lenni a ket gyerekkel vegre! Szo se rola az elmult 2 hetben rengeteget segitett az anyos, fozott, teregetett, Palit vitte setalni meg sokszor cipelte, ha siros volt, de kezdem nagyon unni, hogy irrealis dolgokat var el Petitol es folyton cicceg, barmiben ellenkezik szegeny. Persze, rohadt idegtepo tud lenni, alairom, de bazzeg, ez a dolga ennyi idosen. Hogy gyere fogat mosni - nem megyeeeek.
    AV amugy alakithato, ra tudok hatni, vele csak az a baj, hogy ferfi, baromi turelmetlen es lobbanekony (utobbit most kezde, talan a gyogyszerek???). Pl ma is... Raszol Petire, hogy ne huzza ki a fiokokat (rohadt nagy csiny, tenyleg) o nem tolja vissza oket azonnal, mire szabalyosan raordit szerencsetlenre, hogy mi az hogy megint nem fogad szot. Peti erre persze elkezdett sirni es sikitani majd berohant a szobajaba es bevagta az ajtot - en meg megkaptam anyostol milyen borzaszto ez a kolyok, hogy nem hallgat senkire, miert nem csinalok mar valamit. WTF? Ez a masik, hogy barmi konfliktus van, mindig jon azzal, hogy miert nem lepek kozbe, miert nem oldom meg. En. Rohej. Minden hulye vitajukba miert nem szolok bele. Mondjuk mert csak a gyerek partjat tudnam fogni, amire megkapnam, hogy tul engedekeny vagyok? (Szerintem nem vagyok az, csak vannak dolgok amik kurvasul hidegen hagynak.)

    VálaszTörlés
  8. Nem, nem vagy gáz, Peti okos, értelmes, önállóságra törekvő gyerek, akinek nem az a dolga, hogy csicskaként ugorjon, ha bárki rászól. Három és fél évig egyedül nevelted Petit (mert te voltál vele 0-24), megvannak a bevett szokásaitok, mit szabad, mit nem, mikor szólsz, mikor nem, és ha ebbe valaki más belevauvau, akkor persze, hogy ő is megzavarodik....
    Ha nekem ilyet merne mondani anyósom, tuti elhajtanám melegebb éghajlatra.
    És igen, visszakérdeznék, hogy ők egymástól, meg a többi embertől is ugyanezt várják el? Hogy essen ki minden a kezükből, csak mert ők megszólaltak?

    (Mostanában ritkán voltunk kettesben Lédával, és rá kellett jönnöm, hogy valamiért kevésbé szófogadó, ha többen vannak körülöttünk (és itt főleg az apjára gondolok), na, hát olyankor ő is tud olyanokat művelni, hogy az embernek a füle ketté áll tőle. Ha pedig csak ketten vagyunk, kenyérre lehet kenni mindenféle szigor meg "nevelés" nélkül.)

    VálaszTörlés