Oldalak

2014. november 12., szerda

Hétvége

Kicsit túlvállaltam magam mostanság úgy tűnik, nem jutok ide soha.
Peti feletti aggodalmamban bukkantam a Plukkidora, gondoltam rendelek egyet, de mivel jó arc vagyok, megkérdeztem pár ismerőst is és most ott tartunk, hogy 14-et hozatunk ki a jövő héten - de elég macera a dolog, mert szedjem össze a pénzt, utaljuk haza a játékok árát, szervezzük meg a kihozatalt, osszam ki a játékokat - eh, már több óra szervezkedés benne van a bizniszben, no de hát igy jártam.
Ami a hétvégét illeti, ime:
Szombaton szinte egész nap esett az eső (mit esett, ömlött, szakadt), úgyhogy elaltattuk Palikát 11 körül, én pedig Petit elvittem vásárolni a Blackrock Shopping Centre-be. Esőben, hétvégén menni oda nem nagy móka, mivel teli van agressziv nyugdijassal, de hősiesen kibirtuk a dolgot, bár Peti az idegeimen táncolt (mint mostanság mindig, ha bolt(ok)ba megyünk). Benéztünk az ELC-be, a Mothercare-be (nem vettünk semmit, pedig nekiállt hisztizni minimum négy-öt dologért), majd a Supervaluban vásároltunk ezt-azt (kaját) a hétvégére. Mivel mire végeztünk, épp nem esett az eső, elgurultunk a Springhill Park-ba (most fedeztem fel, hogy létezik, pedig Blackrock a szivem csücske ugye), ahol legnagyobb meglepetésemre le voltak törölve a játékok! A hinták és a csúszda is száraz volt, úgyhogy amig nem esett (kb 20 percig) játszóztunk kicsit Petivel illetve megcsináltam a fotókat is a dublinfox-ra. (Kellemest a hasznossal ugye. (Ez a fenti kép amúgy totál jellemző a mostani Petire. Kismajom. Direkt nem vágott értelmes képet.)) Amikor újra csöpögni kezdett, hazaindultunk, örültem, hogy egyáltalán egy kicsit tudtunk levegőzni. 1 órára értünk haza, ekkor összedobtam egy bolognai-t és megebédeltünk. Ebéd után közös játék következett (AV Petivel, én Pajával játszottam persze), majd fél 4 körül, mikor elaltattam Palikát, AV elvitte Petit a Nutgrove-ba, mert tönkrement a szakállvágója és szeretett volna egy újat venni. 6 óra volt, mire hazaértek, AV kissé ziláltan, mert Peti őt is szivatta, hogy ezt kér, azt kér - szóval csak a (manapság) szokásos. (Mondjuk kicsit felhúztam magam, mert egy csomót költöttek: €9-ért hoztak például viaszos vásznat a konyhaasztalra (ráadásul kettőt! €18 kiment két 500 Ft-os árura, hát vérzik a szivem és remélem mindenki tudja, hogy maga az asztallap, amit az IKEA-ból hoztunk múlt héten, €7 volt - igen, mi egy €7-s asztallapot védünk €9-s viaszosvászonnal, hát gyááááá) illetve vettek egy Traditional Christmas Train-t is (istenem, nem engedem el őket többet kettesben vásárolni, istenuccse), ami a tervek szerint "majd a karácsonyfa körül fog pöfögni" (szó szerint, mert füstöt is okád, úgyhogy nem győztünk szellőztetni a kipróbálás után), hát eh meg áh meg legyintés...)    
Vasárnap délelőtt egész szép időre virradtunk és valóban - kissé kegyesebb volt az időjárás, mint szombaton. Amig AV elvitte Petit teniszre, majd utána a Herbert Parkba Christian-ékkel, én főztem (májgombócleves rizses hússal) és lazultam. Mikor Paja felébredt, elsétáltam vele a Boots-ba az online rendelt Weleda fürdetőért (€6,5 volt akciósan a 200 milis flakon, agyam elszáll, szerintem folyékony arany, dehát ugye mindent Peti bababőréért), majd benéztünk a Tescoba is pár dologért (pl vettem egy bigyi-bogyós kis növénykét, lásd alant). Ebéd után jött a szokásos játék, utána pedig Palika altatása, majd felkaptam Petit (mondjuk a felkapás túlzás, érvelnem kellett, fenyegetnem, könyörögnöm, mire hajlandó volt jönni) és elmentünk kettesben Dun Laoghaire-be, a People's Parkba, a játszóra. Mivel már hamar sötétedik, nem tudtunk sokat játszani, egy rövidke hintázás után már indulhattunk is tovább, de a hintázás maga jó volt azért, Peti jóval idősebb kislányokkal kokettált, hehe, a kis szivtipró... A parkban épp piac volt egyébként, igy körbenéztünk, Peti persze elkezdte az ilyet kérek, olyat kérek műsorát (legközelebb már ide sem irom, minden bolt / üzlet / piac szó után képzelje el mindenki a kinomat), de végül sikerült kirángatnom az árusok közül üres kézzel. A kocsihoz visszafelé beugrottunk a Tiger-be, vettünk pár apróságot, majd húztunk is haza, mert már totálisan besötétedett. Az este nem tudom, mit csináltunk, bizonyára semmit.
A meglehetősen pocsék időjárás és Peti tajtékos napjai ellenére jó kis hétvégénk volt, azt kell mondjam, volt benne minden, mi szem-szájnak ingere, soha rosszabbat, juhú.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése