Oldalak

2015. január 3., szombat

Ez valóban egy új év lesz, érzem

No kérem, mától új világ van, úgy döntöttem. Megpróbálom becsukni a szemem a rendetlenség felett, egyszerűen leszarom, ha kupiban élünk. Most, hogy itt van a Nagyi is és öt ember után pakolok, telitődtem. Elaltattam Palikát az előbb és most netezgetek, nem fogom ki- és bepakolni a mosogatógépet, nem hozom ki a poharakat a szobából, nem dobom ki az itt-ott elhullajtott csokipapirokat, nem teszek rendet se a gyerekszobában, se a nappaliban, nem porszivózom fel, nem söprök fel a konyhában, nem teszem be a mosást és nem szedem le a száradt ruhákat és legfőképpen nem hajtogatom őket össze. Meguntam. Meguntam, hogy szélmalomharcot vivok minden nap, hogy rojtosra pofázom a szám, hogy a koszos ruha helye a szennyestartó, a felesleges fecnik a kukába valók, az egy percig használt eszközöket pedig illik visszatenni a helyükre. Ha kiönt bennünket a kupleráj a ház folyosójára, akkor talán észreveszi mindenki magát, kész. Ez van. És nem érv az, hogy én dolgozom - te vezeted a háztartást meg viszed a gyerekeket. Egy munkahely ugyanis hétköznap 9-től 6-ig szivja a véred (minusz ebédidő, minusz itt-ott ellopott negyedórák), a háztartás - gyerek kombó viszont az év 365 napján, éjjel-nappal. Nem értem, a férfiak mi jogon pattognak, hogy nekik is jár a hétvége, a pihenés - nekik IS? Miről beszélünk? Nem tudom, miért hiszik, hogy egy nő legkedvesebb szabadidős tevékenysége a mosás, teregetés, mosogatás, pakolás, takaritás, wc pucolás, bevásárlás. Én személy szerint ugyanis ezeket csinálom a szabadidőmben, mikor végre valaki átveszi a gyerekeket. (Ha nem veszi át senki, akkor meg velük együtt csinálom, igen.) És kurvára unom. Hát hülye vagyok én? Amikor végre nem lóg rajtam senki, akkor nekiesem a fürdőszobának? A mosogatógépnek? A felsöprésnek? Amikor szabadprogramom van, akkor irány a Lidl, a Tesco és huhúúú, nagybevásároljunk?
Lófütyit a hátsótokba. Ahogy látom itt a környezetemben, lehet ezt másképp is. No more tiszta konyhapult, no more (általam) elpakolt játékok, no more egész délelőttös körlet-rendbe szedés. A szennyestartón kivüli ruhák koszosak maradnak, a ki nem vitt poharakba pedig beleszárad az itóka. Nincs több tiszta zokni? Nincs tiszta pohár? Az élet kegyetlen.

Szóval ha már év eleje van, vázolom a terveimet 2015-re:
1) Férfivé válni 
2) Heti egy sport (jóga vagy úszás), ha egyik sem, akkor kávézás a közelben
3) Havi egy mozi
4) Havi egy könyv

7 megjegyzés:

  1. Ismered a viccet?
    - Első nap nem láttam semmit, második nap nem láttam semmit, harmadik nap már láttam a jobb szememre. :-D
    Igen,. sajnos a férfiaknak "is" jár a hétvége és a pihenés "is" munkaidőn kívül.
    Én meg úgy gondolom, h járna már a nőknek egy meghatározott munkaidő és munkakör, írásban lefektetve. S akkor apuka vakarózhatna, hogy mi jár neki "is". A p*fája, az!

    VálaszTörlés
  2. Kemény vagy, mint a vídia :-)) Hajrá!

    VálaszTörlés
  3. az a baj, hogy szerintem születni kell a rendetlenségre. de komolyan. mondjuk ma reggel döbbentem láttam, hogy a poharak a szobából kikerültek a konyhába, de nem fűzök ehhez nagy reményeket, szerintem holnap ugyanúgy benn maradnak.
    én úúúúgy, de úúúúgy szeretnék rendetlenebb lenni!!

    VálaszTörlés
  4. Hát en csak annyit írok, hogy Good luck!

    VálaszTörlés