Oldalak

2015. március 4., szerda

És ha ez nem lenne elég, Peti láza 39.2.
Sosem fogom elfelejteni azt a kiváncsi hangot, ami ezerszer megkérdezte, hogy Apa, miért csinálod ezt? Miért csinálod ezt? Miért csinálod ezt?

És megint itt vannak még a dolgok, amiket még ő vett a napokban... Exactly the same story. Ugyanazon a napon. Őrület.

Tegnap amúgy voltunk az ügyeleten (áthivtuk Arturt este, fél 10kor), mert kedd reggel már nagyon durván nézett ki... Alig birt járni, szédült, gyenge volt és ami a legfélelmetesebb volt: délután elkezdett félrebeszélni. Nem találta a szavakat, egy egyszerű mondat is gondot okozott, hogy kérek egy pohár vizet. Estére egyre rosszabb lett, Skype-on érthetetlen dolgokat irt... 10-re értünk be a kórházba, 1-kor jött egy doki, aki megvizsgálta, vett tőle vért, kérdezgette mindenféléről, majd kitolták egy folyosóra, ahol 4-ig rostokoltunk. Fél 5-kor hazaengedtek, hogy valami virusos szar, majd javul, ehhez képest a kocsiban már totál hülyeségeket csinált... Nem tudta kifizetni a parkolást, nem tudta a gps-t kezelni (szét akarta szedni) és kissé agressziv is lett. (Én vezettem persze, csak a parkolásnál meg a gps-szel segiteni akart.) 5 körül feküdtünk, reggel pedig egy kiáltásra és egy puffanásra ébredtem fél 8-kor - meg ahogy irtam, Peti érdeklődő kérdésözönére, hogy ezt most miért csinálja. Mikor kiértem, épp a stiff fázis volt, majd minden különösebb shake nélkül elkezdett aludni, horkolt. Hivtam a mentőket, ők utasitgattak, mit tegyek (döntsem oldalra, ne engedjem, hogy felkeljen stb (kösz, 110 kg!), majd hálistennek 10 perc múlva jöttek és elvitték. Nem volt magánál, mikor levitték a lépcsőkön (a lift mini), csak nyögött és furcsán nézett - egyértelműen nem volt magánál.

Ezek után, hogy ne törjem meg még jobban, Petit elvittem az oviba, szóltam Gyöngyinek, hogy jöjjön ha tud, majd mikor ideért, elmentem a kórházba. Negyed 11-től 3/4 6-ig voltam ott, ezalatt kb 2x10 percre láttam, kiteritve (ezúttal lefotóztam), a többi időt a váróban töltöttem - egyedül, külön kis fülkék voltak a súlyos esetek hozzátartozóinak. Mivel nem tért magához, induced coma-ba tették megint és vizsgálgatják... Itt tartunk... Valószinű egy virus bejutott az agyáig és az okozta a galibát, de ez csak tipp. Lehet, hogy valódi epilepszia, bár nagyon fura, hogy ugyanazok voltak a tünetek mint múltkor: megfázás, köhögés, nátha, láz - és páff. A köhögés nem epileptikus előjel...

Komolyan, nem hiszem el, hogy ez megint megtörténik. Annyira elképzelhetetlen, hogy ugyanaz a nap, ugyanaz a tünetegyüttes. Csipjen meg valaki.          

15 megjegyzés:

  1. Úristen :-( Annyira sajnálom! Nagyon-nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj!

    VálaszTörlés
  2. istene, elszorult a szívem! szorítok, hogy gyógyuljon gyorsan!

    VálaszTörlés
  3. innen is drukkok............ :((((

    VálaszTörlés
  4. Oh, ezt el sem hiszem :(((((

    VálaszTörlés
  5. o te jo eg!!! nagyon szoritok nektek!!!!

    VálaszTörlés
  6. Ezerrel drukkolunk mindketten!

    (Tudod amúgy mi a furcsa? Zembernek meg homlok-és arcüreggyulladása volt előtte....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és nála mi volt a diagnózis?

      Törlés
    2. Rásütötték, h epilepsziás.
      Aznap volt MRI-n, mikor T. rosszul lett. Az eredményt már nem is tudtam ide megírni, mert láttam, h mi történt újra.
      Negatív. MRI és EEG is...

      Törlés
  7. Csak gyorsban, pentek este felebresztettek, jol van, lehoztak az intenzivrol: agyvelogyulladas. Kozben mind a harman lazasak vagyunk, kotohartyagyulladas és kohoges. ITT tartunk, okokat keresnek.

    VálaszTörlés
  8. Most Peti helyzete a legaggasztóbb: szerda éjjel óta 39-40 a láza, néha lemegy 38-ra, de ennyi. Taknyos, köhög, hány, kötőhártyagyulladása van, totál zombi. :(

    VálaszTörlés
  9. Jajj! Küldenék energiák, ha tudnék! Sokat gondolunk rátok.
    De ha most agyvelőgyulladás - ez morbid, de - legalább tudják mi, tudják kezelni. Nem csak a durva bizonytalanság...
    Peti gondolom lelki alapon is produkálja a lázat szegény. El tudom képzelni mennyire sokkolta ez. Bízom benne, h amint tudatosítani tudod benne, hogy semmi köze hozzá és apa most már meg fog gyógyulni, akkor az ő láza is lemegy.
    Az agyvelőgyulladás nem elég ok erre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Part, ha bármi van, vagy csak beszélni akarsz vkivel, aki ismeri ezt a cipőt, akkor megtalálsz!

      Törlés
    2. Köszi! :)
      Igyekszem most már behozni magam!
      Az agyvelőgyulladás elég ok, csak hogy azt mi okozta, az a kérdés... :(

      Törlés