Oldalak

2015. május 25., hétfő

A hétvége időjárása meglehetősen kellemesre sikerült (15 fok, napsütés), úgyhogy levedlettük a télikabátjainkat és egy szál széldzsekiben nyomultunk, isteni volt.
Szombaton délelőtt a Marlay parkban (figyelem!) piknikeztünk, vagyis elvittük a pikniktakarónkat és miután két-két percet játszottunk az összes szóba jöhető játéknál (a vicc, hogy azért autóztunk ki a világ végére, mert gondoltam menjünk már el egy olyan játszóra, ahol van homokozó, hiszen Palika imád homokozni és amig ott játszik, nem eshet le sehonnan, erre basszus üres volt a máskor homokos rész... nagyon bizom benne, hogy feltöltik hamarosan, mert ezen kivül még egy helyet tudok, ahol van homokozó, a Cabinteely Parkban, szintén kinn a város szélén és slussz), no szóval két-két perc játék után leültünk enni. Mi T-vel kaptunk egy-egy Bounty darabkát, Peti egy Kellogg's szeletet, de mivel Palika a neki szánt kölesgolyóra rá sem nézett, nagyjából fél percet tölthettünk békében-nyugalomban ülve, amint Pajánál kiégett a rámászom-mindenkire-és-lefejelek-mindenkit játék, nekivágott a játszónak és ennyi volt a piknikünk. (No majd jövőre... Ugye 2,5 évesen már képes lesz megülni egy percet is, ugye? Ugye?!) Mivel délután magyar ovi volt, meglehetősen sietősre sikerült a napunk további része: 12.40-re értünk haza, 12.45 és 12.55 között ebédeltünk, majd tűztünk is Pipivel a kocsihoz, hogy ne késsünk sokat... A kb fél órás utat (ezúttal Baldoyle-ben volt az ovi, nem Malahide-on) 45 perc alatt tettük meg, pedig nyomtam, mint az őrült, de az egész város dugózott, mert a nagy melegben mindenki úgy döntött, hogy kirándulni megy ebéd után. Bár eleve azt terveztem, hogy leadom Petit és elmegyek Howth-ra inni egy kávét, mivel mindenki más maradt a fenekén, birkaként nem akartam kilógni a sorból és igy szépen beültünk egy pubba - teázni. (Mókás volt, mert hogy, hogy nem, szembe került velem egy apuka, akit eddig még sosem láttam és aki iszonyatosan hasonlitott egy régi crush-omra és ezért tulajdonképp hálát adtam az égnek, hogy nem mentem el egyedül kávézgatni, mert olyan jól esett nézni ezt a fickót, tudom, tudom, házas vagyok, két gyerekkel, dehát jajjj, teljesen a zsánerem volt az istenadta, nem is értem, hogy nem szűrtem még ki, hogy nem találkoztunk még, pedig ahogy kivettem a szóból elég régóta itt vannak, legalább 2008 óta, hiszen Ági ismeri... Hjajjj, hát rég történt velem ilyen, zene leáll.) A szombat délután tehát a magyar ovival eltelt, ennyi meg egy bambi, a fél hétvége el is suhant.
Vasárnap délelőtt itthon főztem Palikával, T-ék Herbert Parkoztak és kipróbálták végre Pipetta új bicóját, most, hogy lekerült a gipsz. Délután cseréltünk, T. maradt itthon Pipivel és én léptem le Palikával játszóterezni, de hogy ő se maradjon feladat nélkül, főzés helyett neki takaritania kellett. Mi Pajával a Deer Parkot vettük be, ahol ő még nem járt, majd hazafelé bementünk a Lidl-be péksütiért meg kicseréltem a szandit egyel kisebbre és másik fazonra. (Sajnos ez sem tetszik, Peti azt mondja jó, szerintem nem, nem szeretem a nyitott orrú szandikat, zártat szeretnék, szóval ha megjön a Debenhams-os és jó, visszaviszem ezt, ha nem jó, marad, de bizom benne, hogy méretes lesz a másik.)
Ma amúgy nagyon nem volt kedvem menni sehová, de eszembe jutott, hogy Peti már lassan teljesen kinövi a széldzsekijét, úgyhogy elugrottunk Palikával a Nutgrove-ba venni egyet, nem akartam sokáig húzni a dolgot. €11-ért vettem egy szépséges kék csodát (de tényleg), nagyon tetszik, meg vagyok magammal elégedve, hogy elsőre sikerült méretre és fazonra is jót szereznem, holott kérem olyat hoztam, ami 7-8 évesekre jó, vagyis 126-os. Megőrjitenek ezek az idióta méretezések, komolyan. A következő projekt Palikának cipőt szerezni nyárra, mert lemérettem neki a Clarks-ban, 6G a mostani mérete és különben is, ideje lecserélnünk a puha talpúját normális cipőre. No, hát igy állunk. (Meg jelentkeztem négy önkéntes pozicióra illetve Montessori képzéseket keresek és tervezem a nyarat, a nyaralásunkat, a hazautunkat és Peti nyári táborait.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése