Oldalak

2015. május 6., szerda

Vasárnap délután voltunk tehát Arturéknál. Fél 5-re mentünk, Palika alvása után, jó későn, fél 8-kor értünk haza. Artur sütött pizzát, azt ettük, illetve a gyerekek puzzle-öztek, mi meg dumálunk és próbáltuk leszedálni Palikát, hogy ne essen le folyton a konyhaszékekről.
Hétfőn bank holiday monday volt (nem tudom, mondtam-e már, hogy rühellem ezt a kib... sok ünnepnapot... júniusban amúgy szintén bank holiday lesz, ovi persze nincsen, de fizetni akkor is mindig ugyanannyit kell... néztem, márciusban Peti kb 2 napot volt, ugyanúgy kifizettük érte a teljes ovidijat, hiszen akkor is fizetni kell, ha beteg a gyerek és nem megy és akkor is, ha szünet van, mondjuk tavaszi... idén két hét volt a tavaszi szünet, csak mondom. a másik két hétben pedig Magyarországon voltunk, mégis ugyanannyit fizettünk, mint mindig. komolyan gondolkozom rajta, hogy nyitni kéne egy ovit. baromi nagy biznisz.). No szóval hétfőn bank holiday volt és mivel tűzött a nap, délelőtt elmentünk játszózni a Rathfarnham parkba. Bazi sokan voltak és bár nem sok mindent tudtunk csinálni Pipi keze miatt, egész sokáig maradtunk. Ebédre maradék frankfurti levest ettünk diós tésztával, majd Paja alvása után T. levitte Petit sétálni a Herbert parkba, mi meg Palikával elmentünk a Lidl-be vásárolni. Este T. zenélni ment (per pillanat neki két estéje szabad, a hétfő meg a szerda, nekem meg nulla. szipppp.), én pedig korán feküdtem (=11-kor).
Bújócskáznak
Kedden, hogy ne legyen egyszerű az élet, még mindig nem volt ovi, igy megint program kellett. Délelőtt ömlött az eső, ezért hálistennek nem tudtunk sehová menni, kénytelenek voltunk itthon maradni takaritani. Könnyedén, nyugisan telt a délelőtt, én főztem, T. takaritott, a kölkök meg elvoltak. (Úgy ahogy...) Palika alvása után, mivel elállt az eső, elvittem Pipit a Kukacos játszóra, Paja pedig itthon maradt T-vel porszivózni. Este mielőtt néztünk volna egy kis McIntyre-t, készitettem egy nagy adag padlizsános lecsót és gyakorlatilag alig vártam a mát, hogy ebédelhessek. *
Szerdán - kissé káromkodni támadt kedvem, mert Peti 37.4-el kelt. Mivel jókedvű volt és aktiv, elvittem oviba, lesz, ami lesz, mert konkrétan a tököm kivan, hogy 5 éves lesz jövő héten és gyakorlatilag még mindig GYES-en vagyok vele... Autóval mentünk, mert orkán erejű szél fújt és esett is, úgyhogy miután leadtam őfelségét az oviban és elvittem T-t a Céghez, húztunk tovább Pajával a Nutgrove-ba. Isteni délelőttünk volt, először beugrottunk a Dealz-be, majd megreggeliztünk a food court-nál. Vajas-lekváros scone-t ettünk Palikával és americano-t ittunk hozzá, úgy éreztem, miénk a világ... Reggeli után bevásároltunk a Tesco-ban, mászkáltattam még kicsit Palettát a boltokban, majd siettünk haza ebédelni, mert várt az emlitett padlizsános lecsó, ami nem okozott csalódást, tojással megbolonditva isteni volt szerintem és Palika szerint is. Most 3 óra, Paja még alszik, T. és Pipi már itthon vannak (T. két hétig három délelőttöt dolgozik), én pedig azt hiszem a kardomba dőlök, mert Pipinek 38 a láza.
Tö-köm-ki-van. Ha mázlim van, négy nap itthonlét után talán mehet majd hétfőn. 11-e lesz. Hány napot lesz addig oviban májusban? Maximum kettőt. És a fél hónap elment. Beszarok komolyan. És akkor még imádkozzak, hogy hétfőn mehessen. Nincs isten, ez biztos.  
     
* Roppant nehéz számomra, hogy T. itthon van, bevallom, alig várom, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba. Egyrészt a gyerekekkel is sokkal nehezebb, ha itthon van (én pl ha egyedül vagyok, meg sem hallom sokszor, hogy veszekednek, hát gyerekek, ez van, ő az első vinnyogásra ideges lesz és azonnal közbelép (vagy engem ugráltat, hogy lépjek közbe) és egyébként is, őt sokkal jobban zavarja a zaj, a hangzavar, mint engem és igy amellett, hogy ha itthon van mindkét gyerek 200%-os figyelmet igényel (hiszen két felnőtt is a rendelkezésükre áll, hülyék lennének nem kihasználni), amiatt is stresszelhetek, hogy a gyereknyüzsi ne idegesitse és ez baromira lefáraszt, sokkal több energiámat emészti fel, mintha egyedül lennék itthon...), másrészt meg nem tudok kedvemre főzni, mert nagyjából háromféle ételt eszik meg kész. A zöldségeket nem szereti, húsból csak a csirkemellet eszi meg kb, a tejfölös-tejszines dolgoktól hasmenése van - no, itt légy okos... Ma dolgozott, igy ebédelhettünk padlizsános lecsót Palikával, ó istenem, egy álom volt, komolyan.

2 megjegyzés:

  1. Valahogy a * is ismerős... Persze ne az legyen, hogy 24/24 távol van, vagy 48/48, de... én örülök, ha elmegy melózni. Nem izélget itt, hogy mikor mit csinálok, miért nyervog Döme, ha velem van és miért nem veszem fel, h kussoljon... etc. Meg nem látom, h cigizget, sörözget a teraszon este, míg én rá várok a kölkök fürdetésével.
    Jobb nekem, ha én állítom fel a szabályokat egyedül, nem kell őt is bevonni a döntésekbe.
    A kaja meg: nekem Bunnyval jó a vadásztál is, neki nem...

    VálaszTörlés
  2. Igen, abszolút nem birja a gyereknyűgöt T. sem... És szerintem mivel ideges lesz tőle, attól meg én is stresszesebb leszek, azt simán megérzik a gyerekek és még bolondabbak... Ördögi kör.
    Én már nem várok a fürdetéssel... Ha Peti nem beteg, inkább együtt fürdetem őket, ő meg Skype-oljon, legalább nem kell hallgatnom az okoskodásokat.

    VálaszTörlés