Oldalak

2015. augusztus 14., péntek

Az jutott eszembe, hogy nem szeretem az "Igy néz ki egy Anya" fotósorozatokat, mert a legtöbb átesik a ló túloldalára. Oké, az emberek kb 1%-a néz úgy ki, mint a szupermodellek egy-két-több gyerek után, de ez nem a terhesség-szülés miatt van, hanem mert basszus, az emberek 1%-a az, akinek tökéletes alakja van. Ennyi.
Nézem ezt a sok hűűű, ilyen az igazi anyuka test fotót és amellett, hogy valóban igaz képet nyújt (sajnos), szerintem erősen torzit is, mert azt sugallja, hogy az átlagnő az anyaság miatt - után lesz itt-ott vagy úgy en bloc duci, dagi, hájas, holott ez baromság. Az én combjaim speciel nem azért vastagok, mert kétszer kilenc hónapig terhes voltam, hanem mert lusta disznó vagyok, aki nem akar rendszeresen mozogni és este 11kor is csokis kekszet zabál.
Nézem a 20-25 éves koromban készült képeket és nézem magam ma a tükörben - nyilvánvaló a változás. De a hasamon kivül semmit sem foghatok a gyerekekre és nem is akarok. Nem miattuk nem csúszik le három kiló, nem miattuk rendeződött át az alakom. Hanem mert telnek az évek. Nincs mit tenni. A szervezet egyre többet raktároz, a bőr egyre kevésbé feszes... Ez a gyerekektől feszt független. Szerintem.
Szóval oké, oké, van létjogosultsága az "Ilyen az igazi, átlagos női test" sorozatoknak, mert az ember nagyon nincs tisztában vele, milyen is az átlagos valójában, de ha arra hegyezik ki a dolgot, hogy "Igy változik a test a szülés után" akkor én lógó hasakat, terhességi csikokat szeretnék látni, nem pedig 150 kilós nőket sorra. Na.
Egyébként igy van szétválva a hasizmom:
Háton fekve, mintha normális lenne
Hopp - két ujjam befér az izmok közé

5 megjegyzés:

  1. Hát igen, elég csak megnézni pár negyvenes sosemszült szinglit, bizony ők sem zsengék már, nekik is karfiolos a combjuk, ha nem figyelnek oda rá, nekik is lesz integető-izmuk, stressz-púpjuk és szélesebb csípőjük, ha csokit zabálnak.... Nekem amúgy mindig is volt kis pocakom, sosem volt lapos, már 15 évesen se... sőt striáim is akkor lettek... Amikor 14 és 15 között 1 év alatt felszedtem 10 kilót. (Koleszba kerültem, rendszeres étkezés, némi nassolás, meg gondolom a hormonok is bekavartak.) Úgyhogy nekem még ez sem nagyon változott a szüléssel.

    VálaszTörlés
  2. Erre csak bólogatni tudok. (Petig tudom, hogy pofa be. ) Mert azokról a nőkről sokszor illenék oda egy előtte fotó is. S valószínű sokan meglepődnének, hogy jé, nem is akkora változás - csak utána van ár ürügy.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk szerintem annak, aki nincs megelégedve saját magával, tonnányi ilyen képet mutathatnak, nálam legalábbis nem hozta meg az "aha, másoké is ilyen, vagy csúnyább, mint az enyém, akkor jójazúgy nekem is".
    És hát igen, nekem is volt pocakom, segg-és combhúsom még 18 évesen, 54 kilósan is, meg akkor is, amikor egy évig hetente háromszor jártam tornázni.

    VálaszTörlés
  4. Hát ez az, nem véletlenül Sharon Stone valaki... :D :D
    Nekem is már gimiben is a combom volt a vesszőparipám, azóta is azzal nem vagyok megelégedve, a többi kb oké (a hasam legalább ráfoghatom a gyerekekre :D ).
    És igen, attól, hogy látom, hogy sokaknak még bénább alakjuk van, mint nekem, attól függetlenül ha lehetnék szebb, gondolkodás nélkül belevágnék. :D

    VálaszTörlés
  5. Amúgy engem egy ilyen cikk sokkal jobban megmozdít(ana, ha lenne időm, de 1x lesz!) = http://velvet.hu/gumicukor/2015/04/18/sarka_kata_megmutatta_miert_edzett_ennyit/ - pedig nagyon utálom a csajt, de szépen összeszedte magát tök rövid idő alatt. Ha egy kicsit több időm lenne, járnék személyi edzőhöz, most az egyik barátnőm, és nem is annyira drága (mint gondoltam).

    VálaszTörlés