Oldalak

2015. szeptember 29., kedd

Tegnap ezer év után megint voltunk a St Stephen's Green-i játszón, hát kivoltam az odajutástól, botrány a köbön a városban autózni, olyan szinten felcseszi az agyam, hogy még most is vörös lesz a fejem, ha eszembe jut. Azt hiszem, öreg vagyok én már, ezentúl jobb, ha Dél-Dublinra szoritkozom a programokat illetően, mert nem akarok infarktust kapni. A vicc, hogy 25 perc gyalog ez a park, de gondoltam nem szenvedek Palikával visszafelé, mert dél körül már hulla álmos, nem akartam, hogy az a húsz perc legyen a napi alvása mig hazatolom, úgyhogy inkább kocsival mentünk, mert bár megy busz is a város felé, de 1) kb 15-20 percet kell várni minimum, mig jön, majd az 5 perces út után kitesz a National Gallerynél, ahonnan még jó 15-20 perc séta a park 2) ha már van babakocsi a buszon, nem szállhatsz fel, várhatsz újabb 15-20 percet 3) különben is nem volt 2 x €2.15-m apróban... No de mondom, autóval sem jártam jobban, pedig még nem is a reggeli csúcsforgalomban mentünk, hanem 10kor, mégis 30 perc volt a 2 km-es út... Egy magyar csajjal találkoztam amúgy, már régóta terveztük, hogy összefutunk, hát a tegnapra esett a választásunk. Ők Stillorganben laknak, szóval nem is tudom, mi vezetett arra, hogy a városban találkozzunk, de most már eső után köpönyeg, igy jártam, azt hiszem, most jó ideig megint nem merészkedem be a központba, mert totál felesleges.
Ma a Babyccino-ban találkoztunk a tavalyi Magyar Ovis Anyukákkal, hát ide sem tartott rövidebb ideig eljutni, de ez a play cafe legalább az északi oldalon van, már majdnem Malahide-on. Jó volt újra látni a régi arcokat, ittunk egy kávét, beszélgettünk, a gyerekek (a kistesók, mert a tavalyi Magyar Ovisok már iskolások haha), meg elvoltak. (Az egyik csaj, aki itt lakik a közelünkben, tegnap este megkörnyékezett, hogy vigyem el kocsival, oké, rá is bólintottam, de miután mondtam, hogy fél 10-re jöjjön ide hozzánk és megyünk, már nem tetszett neki a dolog annyira és inkább lemondta... (Ő volt az, akiért múltkor házhoz mentünk és késett negyed órát... No ebből tanultam...) Én nem tudom, miért hiszik azt az emberek, hogy taxis vagyok, aki háztól házig szállitja őket... Ráadásul ez a csaj egyedül jött volna, mert már mindkét gyereke oviba / iskolába jár, szóval nem is arról van szó, hogy nem akarta őket rángatni... Eh... Nagy az isten állatkertje, én meg tanulok nem-et mondani...)
Tegnap egyébként megnéztem a Kaméleon cimű filmet, jááááj, elég durva. Azt hittem, valami kis limonádé lesz, hát nem az volt. Azóta is Kulkára gondolok amúgy. Mondjuk ez az a film, amelyikben mindenki szemét, senkivel sem lehet azonosulni, mert mindenki egy kis féreg. Meg is érdemlik egymást a szereplők, mind, másodszor meg nem nézném, az kizárt. (A főszereplő egyébként igen emlékeztetett külsőre Gaál Viktorra, aki csoporttársam volt az egyetemen és jesszusom, mindig úgy taszitott, mint más nőket vonzott (rá lehet keresni Google-ban).
No megyek, iszom egy kávét előre is a Nemzetközi Kávé Nap alkalmából, aztán teregetés, Peti tánc, Life Skills Group, ahhh, hát szétszednek a programok. (Ja és hires lettem, ójeee.)

2 megjegyzés:

  1. Mennyire igaz, amit írtál...(és jupí, szótár nélkül is megértettem :-D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Megy ez... :D Néztem, a többiek sem irtak szofisztikáltabbat. :D :D

      Törlés