Oldalak

2015. november 12., csütörtök

Jaj kivagyok, már tegnap este nagyon fájt a torkom, ma reggelre még rosszabb lett és délre 37,8-ig feltornázta magát a hőemelkedésem. Mivel az idő botrányos (legalább 120 km-es szél fúj, valami orkán széle ért el hozzánk és esik az eső), T. mondta, hogy hazahozza Pipit, ne kelljen betegen kimennem a szintén gyengélkedő Palikával (még mindig hasmenése van, jön-megy és neki is fáj a torka meg köhög), úgyhogy kapva-kaptam a felajánláson. Igy mire Peti megérkezett, Paja már aludt és én is úgy döntöttem, hogy ledőlök, mert rázott a hideg és csupa libabőr voltam. Fél 3-tól 4ig aludtam, Pipi ezalatt elvolt, mondtam is, hogy büszke lehet magára, milyen nagyfiú már. Tényleg nagyon hálás voltam neki. Délelőtt amúgy nem voltunk végig itthon, 11 körül nekivágtunk Blackrock-nak begyűjteni az online rendelt cuccokat, venni valami természetes mosószert, (mert úgy tűnik T. allergiás valamire és szeretnénk kizárni a mosószert) meg benézni a Supervalu-ba, mert nem volt itthon kenyér, szóval negyed 1-re itthon is voltunk...
A rendelt rucik amúgy jók, Pipi meg is kapta a robotos pólóját, hogy ilyen szépen hagyott aludni és szerintem a fekete mellény is jó rá, azt karácsonyra rendeltem, fehér ingre tökéletes lesz. (Palikának is van hóemberes mellénye (tulképp örökölt, de ez van), szóval már csak neki kell szereznem egy inget (fehéret, ha találok) és kész vannak. Fehér ing, mellény, Petinek egyenruha naci, Palikának fekete farmer. Nem lesznek kiköpött egyformák, igy jártak, nekem igy is tetszeni fognak hehe.)
Jelentkeztem amúgy egy cipősdoboz akcióra, egy 8-11 éves berettyóújfalui gyerekotthonban élő kisfiúnak kell összeállitani egy csomagot, tök örülök, sosem csináltam még ilyet, izgulok is, mit szeret manapság egy majdnem kiskamasz fiú, de megoldjuk.
38,1 a lázam, jaj, most vettem ki a lázmérőt.

10 megjegyzés:

  1. Jonbbulast! Ti is mindig osszeszedtek valamit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most egész jók vagyunk pedig... Pont most filóztam, hogy Peti szeptember óta egy napot hiányzott. Nagyon durva!! Tavaly egy hónapban egy hetet tuti itthon volt...

      Törlés
  2. Jobbulást!
    Hol lehet jelentkezni erre a doboz dologra? Lehet még?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a gyűjtést az irországi magyarok intézik, mi adjuk a dobozokat és egy jó arc csomagszállitó ingyen elviszi Magyarországra. :)
      Nálatok nincs vmi hasonló szerveződés?
      Nyáron a menekülteknek is lehetett gyűjteni.

      Törlés
    2. Nem tudok róla. Tudod, h én meg a kinti magyarok, izé...
      Menekülteknek meg nem szándékozok gyűjteni, elég, hogy verik a gyerekem az oviban. Gyűjtsön nekik a...
      Otthonra adnék én, otthoni rászorulónak, ha már adok.

      Törlés
    3. Pedig tuti ott is vannak jó fejek. :)
      Persze szűrni kell, erősen, de egy idő után nálunk pl egy tök jó kis közösség jött össze, akik kb ugyanazzal az értékrenddel rendelkeznek, nem szólnak be egymásnak, nem áskálódnak. Van néha egy-két vicces dolog, hogy a fejemet fogom, de alapvetően aranyosak, akikkel tartjuk a kapcsolatot.

      Van olyan nálunk, hogy Irországi Adományozók csoport, ha van vmi rendkivüli, akkor gyűjtenek. Most ide a gyerekotthonba, de volt már árvizkárosultaknak gyűjtés vagy akár egy ir családnak is gyűjtöttünk tavaly ilyenkor, emlékszem.

      Törlés
    4. Persze, vannak jó fejek!
      (Vannak barátaink ám!)
      De a nagy magyar halmazon belül én még mindig nem épp pizitív karakterként vagyok számontartva. Inkább szép csendben elvagyunk a barátainkkal, de ilyen nagy magyaros izékben nem veszünk rész.
      Mondjuk ebben az ezredben van a legkevesebb magyar - úgy fest - , mert rajtunk kívül csak egy család van és ők egyelőre roppant szimpik.

      Törlés
    5. Jaja, értem.
      Egyébként most hogy mondod, "Cégen belül" nekünk sincsenek nagyon magyar barátaink... :-/

      Törlés
  3. Mosószer-dologhoz: nem tudom, ott lehet-e kapni ilyeneket, de a mosószóda-mosódió kombót javaslom (ez utóbbi létezik folyékony formában is), és ne csak a mosószert, hanem az öblítőt is cseréld le, ecetre. Én mosóparfümöt használok, de sima illóolajjal is meg lehet csinálni azt, hogy 1/3 rész ecet, 2/3 rész víz, és mondjuk 20-30 csepp illóolaj (erősségtől függ), így illata is lesz a ruháknak (és sokkal jobb amúgy, mint öblítővel, friss, üde). Főleg az öblítők allergizálnak egyébként, a mosószer kevésbé. Én már a mi ruháinkat is így mosom, nem csak a gyerekekét (kivéve P. munkásruháit, azokat néha legszívesebben a tűzbe dobnám, nem a mosógépbe...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bio boltokban (online) lehet kapni, de bavallom, sokalltam az árát eddig. :-/ Most Ecover-t vettem, kiváncsi vagyok, javul-e. Öblitőnek ecet + viz. Csak ne illatozzon itt nekem. :D (Nem, illóolajat is próbáltam, de valahogy foltos lett a ruha vagy büdi maradt az egész.)

      Törlés