Oldalak

2015. december 5., szombat

Csak akkora szél van, hogy nem indulnak gépek és leszállni sem tudnak... 3 héten belül ez a harmadik ilyen vihar (volt vmi női nevű, aztán jött Barney, most meg ez a Desmond), nem emlékszem ilyenre, mióta itt vagyunk. Szó szerint felkap a szél, ha nem vigyázol, nagyon kemény.
A rossz idő ellenére voltunk Petivel a National Concert Hall-ban: egy karácsonyi fúvós koncertet néztünk meg, mert kaptunk három jegyet tegnap este és ciki lett volna elvesztegetni. Családi koncert volt, csupa gyerek, de olyan szinten, hogy pár hónaposok is... (Ezt mondjuk sosem értem meg, minek vinni ilyen helyekre csecsemőket meg akár két éveseket is? Oké, családi, oké, nem szólnak, ha evés, ivás, sirás van, de minek? Nagyobb küzdés, mint amekkora élvezet, az tuti. Kimozdulni ki lehet egyedül is, ha az ilyen jellegű program hiányzik, a gyereket meg el lehet vinni játszóházazni, minek szenvedni egy koncertteremben egy totyogóval, aki persze nem ül a helyén, nem figyel, nem nézelődik csendben? Hát még az 5,5 éves Pipi is jobban el volt foglalva a csillárral, mint a koncerttel, csak ő már van olyan fegyelmezett és jól tréningelt, hogy nem okozott nekem nehézséget... Hahhh, hát nehéz ez, szerintem én még jó ideig nem viszem ilyen helyre ezután, csak bábszinházba, cirkuszba, esetleg valami mesés gyerekelőadásra, mert a zene még túl elvont neki, egyszerűen nem köti le, ciki, de ez van.)
És hogy délután és holnap mit csinálunk igy bezárva? No arról fogalmam sincs...

Update: Délután T.-t elküldtem Lidl-be, mi meg itthon lógtunk a fiúkkal. Peti főleg egy tűzoltó autót épitett papirból  (óriási munka volt, én is csináltam vagy egy órán át meg T. is mikor hazajött), Palika meg játszogatott az elefántjával, amibe tettünk új elemet. (Ez az elefánt a második legnagyobb kedvence a LeapFrog-os házikó után. Ma legalább egy órán át ezzel játszott, részletekben.)
Képek:
A tűzoltó autó
Először ráhasalva játszik
Majd fordul a kocka
Na jó, este volt némi cipőmosás is
De Palika erről lemaradt, mert még mindig elefántozott

4 megjegyzés:

  1. fu, de szep Pali haja! :-D multkor ugy nem tunt fel... :-D
    Petiet amugy te vagod?

    VálaszTörlés
  2. Vicces, hogy ilyen világos neki, nekem nagyon fura. :D
    Petit fodrászhoz visszük, múlt héten voltunk legutóbb, szereti, mert kap nyalókát. :-/

    VálaszTörlés
  3. Miért ciki, ha még nem köti le? Én attól kapok agyhúgykövet, mikor xy előadja, hogy az ő gyereke csak komolyzenét, meg... bla bla bla kamu rizsa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Amúgy szerintem Palikát ennyi idősen jobban fogja érdekelni a dolog, ő valahogy befogadóbb. Múltkor a játszóházban egy fickó gitározott, tátott szájjal bámulta, haza sem akart jönni. Érdekes módon, bár Peti imád kirakózni meg Legozni, szóval türelme van, zenét hallgatni nem tud a fenekén, neki az nem elég.

      Törlés