Oldalak

2015. december 18., péntek

  • Peti bizniszelt ma: egy cbg card-ot elcserélt három gumicukorra. Haha. 
  • Amúgy az iskolai problémák még mindig megvannak, van még egy kisfiú az eddig emlitetteken kivül, aki "messing with people" és mint kiderült, Pipi utálja, ha bárkit bántanak, idegesitik a szemétkedő gyerekek és általában azért rosszkedvű, mert Hugot lökdösik. (Édescsillagom, hihetetlen, milyen kis rendőr, ezt otthon is látom rajta, szóval teljesen beleillik a képbe.) 
  • Ma délelőtt jártam az IKEA-ban Palikával (először és utoljára, esküszöm, menjen egy 23 hónapossal IKEA-ba az egyedül, akinek két anyja van), vettünk pár dolgot (képkeretet, kaspókat meg egy serpenyőt), ebédeltünk, kipróbáltam a vega golyókat (Palika normál gyerekadagos húsgolyókat kapott sült krumplival, imádta) és bár a zöldséges golyócskák jók voltak, a köretben a csipőset szerintem igen túltolták. IKEA előtt amúgy szereztem magyar mézet is (hurrá, mondjuk nem volt olcsó, 1 kg €15 volt - hozzáteszem gőzöm sincs, mennyibe kerül a méz mostanság otthon), szóval tulajdonképp hasznos volt a mai napom.
  • Délután - mivel T. szabin volt - megnéztük az RDS-ben a karácsonyi forgatagot, háááát, eldöntöttem hogy kevesebbet kritizálom az országot, de hát jaj. Isssszonyatos tömeg, kigyózó sor a fedett körhinták előtti épületnél, kinn meg egy még lezárt korcsolyapálya, négy (!) fabódéban karácsonyi vásár (egy fickó amerikai csokikat árult, kettő kinai bóvlit (vettünk is egy világitós labdát), egy meg mobiltartozékokat (WTF)) meg egy kolbászos, egy churros-os és ennyike. No jó, volt három hánytatós kinti körhinta is, de ez számunkra ugye nulla értékkel bir... Kemény 20 percet töltöttünk itt amúgy (megérte kifizetni a €6-s parkolást hahaha), szóval mivel korán volt még és úgy éreztük, kell még valami esemény, elgurultunk a Poolbegre, úgyis rég jártunk arra. (Egyszer azért visszatérünk még az RDS-hez, mert Peti mondta, hogy a Fossett cirkusz azért jó lenne... Huhúúú, alig várom, tavaly is vicces volt.) 
  • Este elhoztam Pipi fő ajándékát, a Lego-t Tallaght-ból. 10re értem oda, háááát, mára eleget láttam Suttyólandből azt hiszem. (Az IKEA környéki Ballymun is rettenetes hirnévnek örvend és hát Tallaght sem egy posh környék... Idáig azt hittem, nem vagyok sznob, de jézusom, ha nekem ezeken a helyeken kéne laknom, megpusztulnék. Báááá.) A Smyth's előtt persze parkolóhely sem volt, igy egész sokat kellett gyalogolnom ezen a kétes környéken (én sem vagyok normális, 10 után kimerészkedni Tallaght-ban, atyaég), hát repesett a szivem, komolyan. Megdöbbentő volt amúgy látni az éles váltást, hogy mig Dublin 24-ben csupa mackógatyás, széles és kócos férfi és nő tolta magába a kebabot az utcán veszekedve sétálva, addig Dublin 4-ben, ahol mi lakunk, vidám, karácsonyi pulcsis fiatalos szépfiúk és csinibabák döntötték magukba a kézműves sört röhögcsélve a pubok előtt álldigálva. Hm. Ezen az estén értelmet nyert számomra a postcode envy kifejezés.       

4 megjegyzés:

  1. Attól függ, hogy milyen méz. Az akcác olyan 1800-2000 pénz körül van, ha jól emlékszem. A vegyes virág, selyemfű, napraforgó olcsóbbak. Talán a hárs is a drágább kategóriába esik.
    Mondjuk, ezek termelőtől, háztól vett mézek.

    VálaszTörlés
  2. Itt asszem €15 kilónként, csak az a gond ugye, hogy nincsenek kis üvegek, csak kilós kiszerelés van. Szóval nem tudsz venni negyed kilósat €3,8-ért.
    A boltban amúgy a Lidl a legolcsóbb, de most láttam, hogy az Non-Eu mézet is tartalmaz, no köszönöm, magyarul kinai cukor.

    VálaszTörlés
  3. Ja és ez is házi méz, az egyik magyar csaj apja méhész és hozat ki mézet és azt árulja. Szóval elvileg házi, termelői méz ez is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért emeltem ki, mert szerintem olcsóbb megvenni termelőtől - meg jobb is naná - , mint boltból.
      Amúgy a vicz: Guyaneban volt a sarki kínaiban magyar akácméz. :-D

      Törlés