Oldalak

2016. szeptember 1., csütörtök

Na tehát 21ig nyaraltunk. 22-én hétfőn kezdtük az utolsó teljes hetünket a suli kezdete előtt.
Hétfőn, ha minden igaz elautóztunk a nyaralás előtt rendelt kétrészes fürdőruhámért Blackrockba, a Debenhamsba. Mivel két gyerekkel voltam, vásárolni nem ugrottunk be a Supervaluba, csak felkaptuk a fürdőrucit és tűztünk a Carysfort Avenue-n lévő játszótérre. Fotó itt nem készült, bár nagy móka volt, szeretem ezt a kis játszóteret, nagyon minike, de hinta van Petinek, csúszda van Pajának, szóval tökéletes igy alapjáraton is.
Kedden esett az eső, igy felkerekedtünk és elmentünk Clare Hall-ba, a Funky Monkey-ba. Jó volt, amint beléptünk, vettem magamnak egy muffint meg egy kávét és mig a fiúk az újdonság varázsával voltak elfoglalva, én szépen, nyugiban megreggeliztem (tanulok én azért, ha lassan is, de biztosan). Később persze a gyerekek is kaptak sütit, mert nem vagyok én annyira gonosz... (A lenti képek bizonyitékként szolgálhatnak, hogy Palikának a szomszéd fűje mindig zöldebb. *)
Szerdán playdate-ünk volt Sanjith-ékkal: a Ringsend Parkban találkoztunk fél 11kor, ami régi emlékeket idézett bennem, oda jártunk ugyanis mindig, mikor Peti még kicsi volt, mert akkoriban az a park volt hozzánk a legközelebb. A játszón kezdtünk, bár Pajával nem volt egyszerű, mert mindig a nagyokkal akart játszani, úgyhogy folyton iszkolhattam utána, majd inkább kiültünk a nagy rétre, hadd focizzanak a gyerekek. Fél 1kor belebotlottunk Artúrba, vagyis ő belénk: mivel ez a park van a legközelebb a munkahelyéhez, kijött sétálni meg enni egy szendvicset ebédidőben, vicces. Délután mivel azt hittem meleg van, kimentünk Sandymountra, de mivel kettébe fagytunk, nem sokat maradtunk, némi homokozás után húztunk is haza a jó kis meleg otthonunkba.

Csütörtökön Rathfarnhamon jártunk: csak a szokásos játszótér plusz füvön snack kombó játszott és rájöttem, hogy nem szeretem én ezt a játszóteret, mert tele van Pajára veszélyes elemekkel. Délután egy magyar ismerősünk elvitte a tavasz óta nálunk lévő fajáték csomagot, amit még kb áprilisban hoztam el egy nénitől, akitől egy harmadik ismerős még februárban vette... Mindegy, Petiék is jót játszottak vele, de most már jó, hogy elkerült végre tőlünk.
Pénteken délelőtt kimentünk Bray-be elbúcsúzni a nyártól, fagyiztunk, bicajoztunk és természetesen kavicsokat dobáltunk a tengerbe. Palika - talán előre megérezve az elkövetkezendő hetek súlyát - igen gondterhelt volt, szomorúan ült a kavicsokon a semmibe bambulva, én azt hittem csak egy kis melankólia, de most utólag látva hogy kivolt ezen az ovi dolgon, lehet a hetedik érzékével már sejtett valamit vagy éppen a helyes taktikát gondolta végig... Délután Herbert Parkoztunk egyet, igaz, eddigre eléggé lehűlt az idő, de gondoltam jó móka lesz (nem volt az, Palika mint a mérgezett egér rohant össze-vissza, sehol sem volt jó neki, ha itt voltunk, oda akart menni, ha ott voltunk, vissza akart jönni, bahhh)...     
Szombaton - vasárnap ugye kurzushétvége volt, mivel tudtam, hogy ez az utolsó alkalom, hogy felvegyük a videó session-t be voltam tojva rendesen, de hálistennek egész jól jól estem rajta vasárnap délelőtt.
Ennyi volt hát az utolsó teljes hét, ezután még volt 3 napunk és indult az őrület.

*

10 megjegyzés:

  1. Annyira eszmeletlenul jo arcokat tudnak vagni mindketten :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tiszta gumifejük van, nagyon fura. Petinél már megszoktam, de Paja most élesiti ezt is és baromira rájátszik... :D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Pedig Peti még mindig elég kis picuri. :D Pedig sokat nőtt! De a jó barátai még mindig kb fél fejjel magasabbak. :( Kivéve az indiai kisfiút, mert ő meg fél fejjel alacsonyabb. :)

      Törlés
    2. Jó, de már nem olyan kis husis babalábaik vannak, hanem olyan igazi kisiskolás lábaik. Nyurgák.
      Azt a képeken nem látom, mekkorák. :-)
      Döme is kicsi, de azzal nyugtatom magam, h
      1) az apja 1,5 m sem volt, mikor általánosból ballagott.
      2) unokaöcsémet Törpinek hívtuk kicsi korában, aztán most ő a legmagasabb a családban, még az öcsém is lekörözve, pedig ő mindig óriási volt.

      Törlés
  3. Hűűű olvastam egyszer vmit, hogy felnőttként 2x olyan magas leszel, mint 1,5 évesen? Vagy 1 évesen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát erre az unokatesóm nagyon rácáfol. :-D

      Törlés
    2. Jó, kivételek mindig akadnak. :D Mondjuk bizom benne, hogy nem igaz, mert akkor Peti elég dugó lesz, szerintem egy évesen kb 80 centis volt. :D

      Törlés
  4. Na ezt most találtam, eszerint Paja a felső 95%-ba tartozik, Peti meg az 50-75% között van valahol... Hm...

    VálaszTörlés
  5. Link lemaradt: http://www.gekkonet.hu/pdf/GEKKO-Infobank_gyermekek_testmagassaga_2-20_eves_korig_adattabla.pdf

    VálaszTörlés