Oldalak

2016. november 13., vasárnap

Ja, el is felejtettem mondani, hogy az egész nyaralás Beatlessel zajlott. Végig azt kellett hallgatnunk, végig. Már a könyökömön jött ki az összes szám, de vicces volt hallani, hogy megtanulták a kölykök a nótákat. A nagy kedvencek a Why don't we do it in the road, a Your mother should know, a Help, a Hello Goodby és a For No One. (Pipi a Back in the USSR-t és a Lucy in the sky-t is szereti.)
A Copper Coast-t szépségét csak az ingatta meg, hogy Paja a legszebb útszakaszon elkezdett szirénázni, mert Peti énekelni merészelte a Hello Goodby-t, holott csak ő szerette volna. Végül úgy békélt meg, hogy először ő dúdolhatta el az egész számot, akkor Pipi nem énekelhetett, aztán pedig Peti is eldalolhatta egyedül, azt már engedte.
Hát igy. 

20 megjegyzés:

  1. Hú, Marcika vagy egy éven àt tolt napi több óra Beatlest, szerencsére màr vége:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. haha, akkor átérzed. kocsiban már csak beatles mehet, itthon nem hallgatunk semmit. :P

      Törlés
    2. Hàt, nekünk is a kocsiban kezdődótt, aztàn elfajult;)

      Törlés
    3. :D :D :D Most hogy mondod, a kis zongorán a Hey Jude az első szám, amit meg lehet tanulni és Paja folyton azt dúdolgatja, igaz, szöveg nincs rajta, de AZT HISZEM ELVESZTÜNK. :D

      Törlés
    4. Kemény életnek néztek elébe:D

      Törlés
    5. Eddig Jacko ment a kocsiban folyton meg esetleg Meatloaf (!) vagy Charlie haha, de mióta Paja is beleállt a választásba, leragadtunk a Beatles-nél. Szerintem tetszik neki, hogy Hello - Goodbye és ezeket érti is.

      Törlés
  2. De meg mindig jobb, mint a csovi-csovi Jasper :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most döbbentem rá, hogy a csovi az a csóvál viccesen?! Jézus!!

      Törlés

  3. Tenyleg. Eddig eszembe ae jutott...
    Meg a Hapi Kacsa :)

    VálaszTörlés
  4. Ne viczelj már! Rebeka freestylozik egész nap vmi brutál üvegrepesztő fejhangon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Kitalál valamit és azt énekli? Jó lehet... :D

      Törlés
    2. Igen, akkor ott helyben találja ki...

      Törlés
    3. :D Kreativ! Zenére vhova nem jár? Zongizni ilyesmi?

      Törlés
    4. Nem! Azt nem állítom, h zenei hallásom van, de eléggé jó - engem kínozna azzal, ha ilyesmikre járna és gyakorolna. :-D

      Törlés
    5. De lehet van érzéke hozzá és nem lenne hamis. :D T. ugye nagy zenész, mindig is az a titkos vágya, hogy egyszer zenélni fog vagy legalábbis hangmérnökösködni, nagyon érzékeny a hangokra is (főleg, ha hangosak hahaha), de nálunk van 50000 hangszer és bármelyik gyerek akkor játszhat velük, mikor akar, nem olyan szörnyű. :D Van zongi, kiszongi, a tizeniksz gitár (oké, a gityók közül csak egyet használhatnak), dobfelszerelés (igazi :D ) és kibirható, nagyon birom, mikor pl Paja leül zongorázni és közben dúdolgatja cérnavékony hangon, hogy Hey Jude... :D :D Nagyon szórakoztató. :D

      Törlés
    6. S T. hogy bírja? :-D
      Valószínűleg, ha iskolás lesz és kedve is lesz hozzá, akkor mehet majd zeneiskolába, de... csak, ha kedve lesz hozzá! Nekem nagyon rossz emlékeim vannak, rühelltem. Valószínűleg nem lettem volna tehetségtelen, de meggyűlöltem és a végén a problémás csoportba soroltak be, annyira motiválatlanná sikerült tenniük.
      Szóval, csak, ha ő akarja, igazán akarja! Nála amúgy is minden a tanártól függ, jobban, mint anno nálam.

      Törlés
    7. Mondjuk nem T van itthon velük egész nap - nem véletlenül. :D Apu, mikor itt volt, felvette videóra Peti zongiját, nagyon szolid (tényleg), majd felteszem délután.
      Én sosem jártam zeneiskolába, oké, nem minden nap, de hiányolom. Teljesen laikus vagyok. T. járt, de a szolfézs nem ment neki és kibukott, ehhez képest most csomó hangszeren játszik és szivesen is csinálja, sőt, mondom, ezzel foglalkozna leginkább. Néha mondja, hogy jó lenne ha jobban tudna kottát olvasni (mondjuk mert alig tud, főleg a zenésztársaihoz képest), de hallásból kb mindent elsőre lejátszik hiba nélkül, kompenzálta a szolfézs hiányát. :)
      Az otthoni zeneiskola kemény lehet, nincs vmi játékos? Vagy az meg túl gagyi?

      Törlés
    8. Nálam is hasonló volt a baj... Szolfézzsal nyitottak 6 évesen. Dög unalom! Egy 6 évesnek az egy nagy kalap kaka! Viszont év végén megígérték - ami belém is égett - hogy 2.-tól hangszert is kapunk a kezünkbe. Ez nem így történt és gyűlöltem, a hideg rázott a szolfézstól...
      Aztán 3.-ban már a problémás csoportban találtam magam, ahol ugyan néha kaptunk furulyát - bántó számomra a hangja - , de ez már nem hozta vissza a kedvem.
      Egyszer szeretnék megtanulni hangszeren játszani: dobolni, vagy csellózni, de ez szerintem örökre a bakancslistám kihúzatlan tételei közt marad.
      Jah, 3. után a szüleim már nem forszírozták tovább a dolgot. Öcsém eleve be sem íratták.

      Törlés
    9. Brrr ugyanez.
      Én 2. gyerek vagyok, nem is jártam soha... :D (Tesóm igen, ő trombitált.)

      Törlés