Oldalak

2017. május 15., hétfő

Peti szülinapi hétvégéje

Pénteken tehát 7 éves lett a nagyfiú. Reggel csak felköszöntöttük, meghúztuk a fülét és a kezébe nyomtuk a csokikat, hogy ossza ki az osztálytársaknak a nap végén. Ms McDonagh sajnos nem volt aznap, egy szigorú helyettesitőtanárral voltak, akinek alig tudta elmondani, hogy szülinapja van, mert mindig lekussolta. Végül a nap végén azért elénekelték neki a Happy Birthday-t és ennyi volt a buli. (Mondjuk nem tudom, mi más lehetett volna haha, gondolom Ms McDonagh-t hiányolta főleg.) Suli után sajnos esett, igy csak beugrottunk az iskola által rendezett Cake Sale-re (botrány volt a kinálat vagy bolti mini muffint lehetett venni (olyat, ami 2018-ig jó) vagy pedig az irekre oly jellemző édességet, a csokiba mártott rice crispiest... ennyi), majd húztunk is haza. T. fél 4 körül hazajött, hogy felköszönthessük Pipit és odaadhassuk neki az első ajándékát, a rollert. A délután további része fotózkodással és benti rollerozással telt, Petit le sem lehetett vakarni az új szerzeményről.
Szombaton délelőtt, hogy Pipi kipróbálhassa a rollert kültéren is, a Herbert parkba mentünk. Sajnos nagyon vizes-sáros és csúszós volt minden, szegény taknyolt is egy nagyot az egyik lejtőn, de összességében ügyes volt, az esés után már óvatosabb duhaj lett, felfogta, hogy csúszik a cucc, mint a nyavalya. Délután mivel esett az eső, elautóztunk a Smyth's-be, mert Anyuék küldtek €20-t Pipi szülinapjára és úgy döntöttük, engedjük, hogy ő válasszon ajándékot magának. Érdekes módon, bár szóba kerültek a transformerek is, végül csak egy fidget spinner-t hoztunk el (€6), mert Peti szomorúan állapitotta meg, hogy nincs szüksége tulképp semmire (!). (Ilyen van?!) Hazafelé beugrottunk a stillorgan-i Lidl-be: mig mi Pajával nagybevásároltunk, T. és Pipi felvették a Dunnes-ból a Petinek online rendelt cipőcskét meg benéztek a Tesco-ba is, hátha találnak még valami izgit a maradék €14-ért. Hát találtak, még hozzá egy puskát, ami két tipusú lövedéket lő ki, kis habszivacs korongokat meg szintén habszivacs töltényeket. Itthon tortáztunk, megettünk egy egész bolti tortácskát Peti tiszteletére és nonstop próbáltuk vigasztalni Palikát, aki teljesen ki volt akadva, hogy ezúttal nem ő az ünnepelt.
Vasárnap délelőtt Bray-ben jártunk, fagyizni, játszózni és kavicsot dobálni, majd ebédre hazajöttünk, ettünk és mig T. takaritott, én sütöttem Pipinek egy citromos tortát, mert nehogymán ne legyen neki házi tortája idén. A gyertyafújás előtt még megkapta az utolsó ajándékát, egy Casio órát, amit azóta is büszkén hord, hiába no, nagyfiú már. 7 éves. Atyaég! 7 éves!

6 megjegyzés:

  1. Tenyleg hihetetlen, mekkora mar. Meg emlekszem a korhazba vonulos bejegyzesedre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, vonulós. :D Izgi volt. Mennyire tudatlan voltam még, te jó ég, tök szánalmas.

      Törlés
  2. a semmiből lettek hétévesen nagyhirtelen. M. jövő hónapban lesz hat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na az a durva! Hogy ő meg már 6! Valahogy mindig úgy érzem, hogy 4 éves. :D :D

      Törlés
  3. Az enyémek októberben lesznek hét évesek, igen, kemény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem értem, hova ment el ez a sok év? Mikor??? o.O

      Törlés