Oldalak

2017. november 1., szerda

Halloween azaz midterm break - part 1

A póksapkát az oviban csinálták
A szerzemény
Pénteken a suliban és az oviban is be lehetett öltözni. Peti csütörtök este kitalálta, hogy ő nem akar menni abszolút suliba, mert nem lesz ott Ms Mooney, helyette egy bossy segédtanár* lesz, akit ő utál és mit neki Halloween meg beöltözés, ő bizony nem akar menni és készpassz. (* Ms Mooney sosem szólt még rá semmiért, ez a banya meg már többször felállitotta olyan dolgokért, hogy a fejemet fogtam. Legutóbb azért mondta neki, hogy "This is your last chance...", mert victory lehet mutatott Matildának, az a kis hülye meg ezt megmondta a tanárnak. (Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátja van.) Ismerem Pipit, tudom, hogy nem a középső ujját mutatta, nem hazudik, tényleg ennyit csinálhatott, de most komolyan ilyen miatt rászólni...? Bezzeg amikor belép a terembe és Matilda azonnal ráordit, az oké... Szóval eléggé elitélhető módon mondtam Petinek, hogyha ilyen miatt állitja fel a tanár, ne foglalkozzon vele, gondoljon arra, hogy ha megtudom, én tuti csak legyinteni fogok és az a lényeg én mit gondolok haha.) Na szóval a lényeg a lényeg, nagy nehezen rábeszéltem, hogy szarja le a bossy tanárt, ne engedje, hogy emiatt rossz kedve legyen, öltözzön be és mókázzon egyet a többiekkel. Igy is lett. Hogy a dolog ne legyen azért pofon egyszerű, a másik kölköm sem könnyitette meg a dolgunkat, ő ugyanis kerek perec kijelentette, hogy ő ugyan be nem öltözik, nincs az az isten. (Szerintem amúgy az oviban már kezdik azt gondolni, hogy Paja autisztikus, mert semmi messy play-be nem megy bele (pl nem fest), nem öltözik be, nem játszik senkivel... Khm... Ő a Furcsa Kisfiú.) Mivel ismerem, még szerdán a H&M-ben vettem neki egy fekete pólót I can see in the dark felirattal, biztos, ami biztos, ha nem akar sem Drakula, sem Batman lenni, azt felvette hálistennek, de igy is elég ciki volt, hogy ő volt az egyetlen, aki nem öltözött be... Na mindegy, túléltük, meg tudom, nem kéne emiatt szégyenkezni, nem is teszem, csak ahhh, furcsa, mikor az ember gyereke szándékosan ki akar lógni a sorból. Mig a fiúk oviban - suliban voltak, én beszaladtam a városba tombizni. A fő sikerem az volt, hogy a Dunnesban vettem magamnak két felsőt, Pipinek egy széldzsekit (8 éves méret és bakker szűköcske, de nem viszem vissza, jó lesz Palikának jövő őszre haha) illetve a Penneysben le volt árazva a simogatós Halloween póló, abból is vettem neki egyet-egyet, imádják. (€9 volt eredetileg, most a kettőt vettem €6-ért, hurrá!) A délután lazán telt, ha jól emlékszem ekkor sütöttük a bosziujjakat, de ez nem biztos.
Szombaton belevetettük magunkat a programokba... Még a héten összeirtam, hová szeretném mindenképp elvinni a fiúkat a szünetben, igy nem volt nehéz a döntés: ezen a napon a St Enda's Parkot pipáltuk ki a listáról, ahol épp madárijesztő kiállitás volt. Több,mint 30 madárijesztő sorakozott a múzeum előtt, nagy poén volt, tényleg. Mindnyájan kiválasztottuk a kedvencünket, szavaztunk is rájuk, majd átsétáltunk a tearoom-ba enni egy-egy sütit. Innen a kis múzeumba mentünk, ahol a fiúk szokás szerint rácsodálkoztak a kitömött állatokra és az akváriumra, majd fogócskáztunk kicsit és szépen visszasétáltunk a kocsihoz.
Gyönyörű volt a park, a nap sajnos nem sütött és néha esett is valami, de nagyon szép őszi napunk volt, nem is tudom, mondtam-e már, mennyire szeretem ezt a rozsdabarna évszakot. Délután kibeleztük (végre!) a tököt, T. pedig palit sütött, igy a vacsora is ki volt pipálva.
Vasárnap maraton volt az utcánkban, ami nagy stressz nekünk program szempontjából, mert körbe van zárva a házunk... Reggel sietve indultunk hát, hogy még ki tudjunk slisszanni, mielőtt lezárják a környéket és mivel dél felé nem tudtunk menni, úgy döntöttünk, hogy a Botanikus kertet vesszük célba, mert az ottani tök kiállitást öt-hat éve mindig megnézzük. Mivel éjjel volt az óraátállitás, nem volt nehéz korán érkezni és tulajdonképp áldottuk is a dolgot, mert igy simán volt parkolóhelyünk. (Mikor eljöttünk dél felé, már fullon volt a parkoló, annyi autót engedtek csak be, amennyi kijött, hát meg is bolondultam volna, ha ott kell állni a sorban és várni, mikor jönnek ki a látogatók, hogy mi bemehessünk...) Na de a lényeg, a tökök szokás szerint viccesek és eredetiek voltak, az idő pedig tökéletes volt egy kis botanikus kerti sétára: sütött a nap, nem volt hideg és a szél sem volt erős. A tearoom-ot ezúttal kihagytuk a buliból, mert iszonyú tömeg volt, mázli, hogy mivel korán érkeztünk, legalább séta közben nem zavart még a sok ember. Mire visszaértünk a házunkhoz, a Pembroke Road már le volt zárva persze, igy pont úgy, mint tavaly is, az egyik hotel előtt hagytuk a kocsit és gyalog sétáltunk haza, át a lezárt úton, vigyázva, nehogy akadályozzuk a futókat. Délután 5ig volt lezárva a környék, igy azután szaladhattunk csak el boltba, mit ne mondjak nem voltam túl boldog, de ehhh, kibirtuk.
Képek a napról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése