Oldalak

2018. október 1., hétfő

Pénteken volt 10 (!) éve, hogy nem Magyarországon élünk.

4 megjegyzés:

  1. Lehet h irtad mar, csak nem emlekszem, miert mentetek el Daniabol? Mostanaban a skandinav orszagokat allitjak be alomorszagnak. Nem volt jo ott?

    VálaszTörlés
  2. Dániában csak egy 3 hónapos ösztöndijjal voltunk, főiskolán, egy szemesztert, amikor annak vége lett, mentünk volna haza, de pont mikor ott voltunk, jött a hivás, hogy mehetünk Dublinba. Volt nagy izgalom, mert egy szót sem tudtunk Irországról kb. :D Szóval 3 héttel hamarabb otthagytuk Dániát, hazasiettünk, összepakoltunk pár nap alatt és jöttünk Dublinba.

    Dánia hasonló amúgy Irországhoz: iszonyú drága és iszonyú falusias. Koppenhága annyira város, mint Dublin, de a vidék... Na az nagyon vidék, nem olyan, mint a magyar vidék, sokkal pusztább. Olyan, mint otthon a tanyavilág. Sok-sok km-en át egy-egy ház, nem egy utcás falvacska, egy darab ház. :D

    A dánok amúgy szuperül beszéltek angolul, ez már akkor nagyon irigylésre méltó volt és akikkel találkoztunk, értelmesek is voltak, de aki szerintem Magyarországon nőtt fel és szereti az időjárást, a szineket, a tájat, annak Dánia nagyon csupasz és kies. Én pl sosem tudnék ott élni. Mondjuk én egyik Észak-Európai országban sem tudnék élni, nekem iszonyú depressziv mind. Belgium / Hollandia a legészakibb, ami még tetszik, onnantól északra jáááj.

    Ja és nagyon sokat isznak. Már a dánok. :D 3 hónap alatt nem sok jött le amúgy, inkább benyomások.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk gyereket nem neveltünk soha ott és orvoshoz sem kellett mennünk. :)

    VálaszTörlés
  4. Marci is volt Dániaban egy télen par hónapot, azt mondja borzasztó szürke volt mjnden, kábé erre emlékszik;)

    VálaszTörlés