Oldalak

2019. január 31., csütörtök

Gyorstalpaló Január

Anyuék tehát 7-én hazarepültek, a fiúknak meg elkezdődött az ovi és az iskola. Számomra nem indult jól az új év, mert már a reptérnél kiszállva éreztem, hogy fáj a derekam és ez a hét előrehaladtával egyre csak romlott... Párszor már fájt a derekam egy-két napig, de ez most más volt: csomószor csak akkor nem éreztem, hogy gond van, ha lefeküdtem a földre és mozdulatlanul néztem a plafont. Rohadt idegesitő volt. Mivel a helyzet pár nap múlva sem javult, végül elmentem a GPhez, aki elküldött fizioterápiára, ahol kétszer voltam és bár azóta egyszer-kétszer már visszajött egy kis derékfájás, de korántsem olyan durván, mint január elején, amikor kb fogat mosni sem tudtam lehajolni a csap fölé.
A heteink amúgy durván rohannak, mindig csak azt veszem észre, hogy bakker, már megint péntek van. Én magyart tanitok, hétfőn önkénteskedem, csütörtökönként Pilatesre járok és próbálom túlélni a gluténmentes életet, a fiúk szerdánként zongoráznak, Pipi pedig a sportot választotta after school activity-nek, úgyhogy keddenként fél 3tól fél 4ig valami tömegsport-szerűségre jár, ahol minden héten mást csinálnak, hol hokiznak, hol kosaraznak, hol fociznak, ilyesmi.
A hétvégéken semmi extrát nem csináltunk - a tél már csak ilyen - az egyetlen emlitésre méltó hely, ahol jártunk az új KidSpace játszóház a világ végén.
11-én 39 éves lettem (szippppp) és ezt úgy ünnepeltük meg, hogy délelőtt beültünk kávézni a Starbucks-ba (én szó szerint kávéztam, mert k* Starbucks-ban semmi nem gm egy nyomi brownie-n kivül, ami amellett, hogy full cukor, full drága is), este pedig T. áthivta Artúrt és amig ő lefektette a fiúkat, mi elmentünk a The Farm nevű helyre vacsorázni. Odafelé buszoztunk, visszafelé inkább sétáltunk, mert 10 év alatt még sosem jártunk kettesben a Graftonon este fél 10kor, ki kellett próbálni... Ajándéknak egy "ágymelegitő lepedőt" kaptam, amit használok is becsülettel minden egyes este: fél-egy órát bekapcsolom és forró ágyba bújok, isteni.
A hónap eseményei közé tartozik még, hogy T. a kórházban járt, mert MR-t kellett volna csináltatnia, de egyrészt mivel teljesen kijött belőle a kontrasztanyag és másrészt amúgy sem birta a klausztrofóbiája miatt a gépet, végül nem csinálták meg neki a vizsgálatot. (Ezt kétszer játszották el amúgy, CT-n is járt, ha már az MR nem ment, de megint kijött belőle az összes kontrasztanyag, úgyhogy a doki azt mondta, nem kockáztat (?), nem csinálják meg a vizsgálatot, igy járt, valószinűleg IBS-e van, ebben maradtak. (A gluténérzékenység negativ lett meg kb minden más is.))
A gyerekek szociális élete amúgy csúcson van: Pipinek volt két playdate-je Hugoval és járt két party-ban is: az egyik csütörtökön Rory házához ment bulizni egy game truck-ba, a rákövetkező szombaton meg Yoshiaki-nak volt szülinapi party-ja a JumpZone-ban. Utóbbi nagy buli volt, mert Palikát külön befizettem egy open jump-ra, szóval mig a nagyok csoportban ugráltak, ő Norikával majomkodott, majd mindketten csatlakoztak a nagyokhoz tortázni. A bulikon kivül Eszteréknél is voltunk, Navan-ban, ők ugyanis ott vettek házat és most néztük meg, milyen is.
A hónap utolsó napján a fiúkkal fodrásznál jártunk, ami nem volt túl sikeres, ezúttal ugyanis Palikát túlságosan megkopasztották, Peti hajából pedig nagyjából semmit sem vágtak le... Nem tudom, mondtam-e már, hogy utálom a fodrászokat, hogy nem gondolatolvasók.

Képek:
The Farm
Január 16
KidSpace






Eszteréknél
JumpZone
JumpZone 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése