Oldalak

2019. június 6., csütörtök

Az előzővel persze nem azt akartam mondani, hogy Peti tehetségesebb, Palika meg szeretetreméltóbb, csak hogy egyszerűen csodálom, milyen más a két gyerek, hogy kiharcolták maguknak a saját kis helyüket a családban azzal, hogy bár hasonlóak, mégis iszonyúan mások.

Peti (a tehetség és a szorgalom kombinációjával) tényleg hihetetlenül értelmes kis kölyök (én pl szerintem sosem tudnám kirakni a Rubik kockát másfél óra alatt sem, nemhogy másfél perc alatt, de tuti, hogy nem tudnék két kézzel zongorázni sem, sajnos nincs se ügyességem, se türelmem az ilyesmihez), Palika meg hát Palika, rengeteg dolgot eltanul Petitől, hihetetlenül motiválja, hogy van egy bátyja, úgyhogy igyekszik rettentőre, hogy a nyomdokaiba lépjen és ahogy nemrég T-vel megállapitottuk, két területen valószinűleg túl fogja szárnyalni Petit: zenében és matematikában. Pipi is tud zongorázni, gitározni is tanulgat és nem hülye matekból sem, de Palika valahogy természetesebben, ősibben nyúl a zenéhez* és a számokhoz** is...

* Mikor Mo-n voltunk, nem volt zongoránk ugye, úgyhogy mikor átmentünk T. tesójához, Palika egyből rohant a zongihoz és mint aki hazatalált, elkezdett játszani rajta egy dallamot, ami mint mondta: "Már megérkezésünk óta a fejemben van..." Fejben irt egy dalocskát basszus. Mikor kértük, hogy játssza el újra, újra le tudta játszani, épp úgy, mint először, szóval nem csak klimpirozott random.)

** Ez meg durva, kedvenc játéka a "Mondjál plusszokat!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése