Oldalak

2019. október 20., vasárnap

Szociális életünk...

... meglehetősen heves mostanság, hogy úgy mondjam.
Palikával például voltunk Josh-éknál, egy péntek délután meg összefutottunk pár anyukával a Herbert parkban. A piknik ötlete Nicola anyukájától származott, aki Sao Paolo-ból jött Dublinba a nyáron és két gyönyörű fiúgyermek fogorvos anyukája. Rajtunk kivül Felix, Tenghis és Hugo is ott volt a parkban, szóval mig mi vidáman kávézgattunk a hidegben, a fiúk fociztak ezerrel. Nicola-ékkal ezen a héten is találkoztunk: csütörtökön, spanyol után átjöttek hozzánk és egészen 7ig itt nyomultak. Pipinek jó hete volt egyébként, kedden ugyanis Hugo-nál volt playdate-n, fél 7 után ért haza... A múlt hétvégén Palikának megvolt az első iskolás party-ja is, Sam 5 éves lett, igy Science Party-t szerveztek neki Malahide-on. (Kicsit furcsa volt ez a party, mert mindenkit meghivtak, amihez mi nem vagyunk hozzászokva, szerintem felesleges huszoniksz gyereket beszervezni egy party-ra, mi tuti nem igy fogjuk csinálni, ráadásul ez a Malahide is kicsit megdöbbentő volt, hiszen egy óra autóútra van a sulitól, de ennek ellenére egész jól sikerült kis buli volt: Palika roppantul élvezte és legalább én is tudtam beszélni pár szülővel az osztályból.) A gyerekeken kivül kivételesen nekem is volt találkám a héten: egyrészt Aware meeting volt szerda este, másrészt meg egy volt gimis osztálytársam valami konferencia miatt itt volt pár napot Dublinban és összefutottunk egy kávéra.
Ami az egészségünket illeti, küzdünk; szegény Palika köhög, mint az istennyila még éjszaka is, őt szerintem jövő héten el kell vinnem orvoshoz, biztos, ami biztos, én meg úgy tűnik, lassan, de azért kászálódom ki a fülgyulladásból. Hallani most épp jól hallok, de valami scar van még mindig a dobhártyámon, hát nagyszerű, tényleg. (Az emlitett október 7-i hétfőn kivül 11-én és 18-án is voltam a Medicusban, isteni, tényleg, mivel egy-egy ilyen látogatásra az egész délelőtt rámegy a fos forgalom miatt.) T. is kezd rendbejönni hasilag, ő hétfőn volt tüdőröntgenen, hogy repülhet-e Amerikába csütörtökön, de eredmény csak 3 hét múlva lesz (LOL), szóval ment...
A sulival amúgy minden oké: Palika szép titokban megtanult olvasni (ma rendszeresen azzal szórakoztatott, hogy felolvasott ezt-azt, amit látott, én meg csak pislogtam), Petiék osztályába meg jött egy magyar kislány, Jázmin, aki egy szót sem beszél angolul és Ms Atkins megkérte Pipit, üljön mellé és forditson neki, ha kell. (Nyilván kell, úgyhogy a barátai elnevezték Petit Google Translate-nek, mert mindene Google-ös és ugye fordit. Ha-ha.) Az új suli amúgy szuper, a sports hall sajnos még mindig nincs kész, majd talán őszi szünet utánra, de pl jött mobil farm is a gyerekekhez, először a kicsikhez, aztán a nagyokhoz, két külön napon, tök ötletes szerintem.
Ahogy tehát emlitettem, T. csütörtökön megint elrepült az USA-ba, ezúttal SF-ba. Jövő pénteken jön, ami izgi, mert szombaton meg ugye mennénk Dungarvan-ba Eszterékkel, feltéve, ha nem pukkan le addig egyik gyerek sem...
Hogy legyen valami poén az egyedüllétben, igyekszem mindenféle izgi dolgot csinálni a fiúkkal: például kidekoráltuk már a lakást Halloween-re, néztem egy csomó filmet (pl Adrift, He is not that into you) és a hétvégén sem unatkoztunk: szombaton moziba mentünk és megnéztük a Toy Story 4-et (vicces volt, nekem tetszett, bár csak a Toy Story 1-et láttam vagy 10 éve), majd ebédre én egy Bunsen-ben vett hamburgert, ők meg fish&chips-et ettek. Vasárnap, vagyis ma, a Botanikus Kertbe mentünk, mint mindig ilyenkor október végén és megcsodáltuk a szép őszi természetet, megnéztük a Tökkiállitást meg részt vettünk a Maths Week-en. Palikának idén kifejezetten bejöttek a feladatok, nagyon élvezte, hogy gondolkodnia kell, úgyhogy alig lehetett elrángatni a különböző matematikai fejtörőktől. A Botanikus Kert után beugrottunk az IKEA-ba ebédelni és ha már ott voltunk vettem pár könyvkitámasztót is, mert nagyon idegesitett már, hogy dőlnek-borulnak a könyveink.
Igy telnek hát a napjaink, holnap már megint hétfő lesz, durva.
Képek:







2 megjegyzés:

  1. Milyen nagyok már, mindig rácsodálkozom 😊.
    A fülgyulladás okát végül nem sikerült megtalálni?

    VálaszTörlés
  2. Nem tudni, mitől gyullad be folyton... :( Gondolom vmi immunrendszeri probléma, a cöliákia autoimmun betegség, lehet ez lehet az oka.

    VálaszTörlés