Oldalak

2022. május 30., hétfő

Júniusi teendők

Bár még csak május 30 van, én már júliusnál tartok. Máshol is ilyen iszonyú sűrű a június? Próbálom összeszedni, mik vannak, de tuti, hogy valami igy is ki fog maradni... Szóval:

Május 31 - névnapom

Június 1 - Peti kirándulás

Június 3-6 - nincs suli 

Június 5-6 - Belfast

Június 9 - házassági évforduló - Ajándék?

Június 10 - Anyu névnap - Ajándék?

Június 11-16 - Én Magyarország 

Június 15 - Peti sportnap

Június 14 - Tesóm szülinap - Ajándék, ha már otthon vagyok... (amúgy nem szoktunk) 

Június 17 - Google Summer Party

Június 19 - Apák Napja - Ajándék?

Június 21 - Palika sportnap

Június 26 - Apu szülinap 70 - Ajándék?

Június 28 - Nagykövetség - személyi Petinek

Június 29 - P+P névnap - Ajándék?

2022. május 26., csütörtök

Istenem, hogy miről maradnak le azok, akik nem ezen az Isten háta mögötti szigeten élnek... 

Hogy hetek óta bújom a netet megfizethető repjegyek után kutatva, mert innen a halál tudjukmijéről nyilván nem repül több társaság Budapestre, csak az a rühes Ryanair, ami kihasználva az egyeduralmát €200 alatt nem kinál egy útra jegyet Dublin Budapest között. Hogy cseszné meg a kapitalizmus meg a világ vége... Még hogy fapados árak meg még hogy repülj 5999 forintért Rómába... Lósz@rt. Látogass haza te kis csóró magyar €400-ért per fő, ha már olyan tökkelütött vagy, hogy pont ide jöttél lakni. Ja, hülye vagyok, €400 / fő plusz helyjegy plusz csomag, ami egy 10 kg-s bőröndnél €34 haha... És nyilván nem opció a hazautózás sem, mert 1) a komp árát is felemelték 2) kompozzon kétszer fél napot, akinek három anyja van és 3) ki a franc akar hazavezetni 3 napon keresztül és 4) ráadásul milyen autóval... 

Annyira jó lenne Európában élni, annyira...   

Update: És akkor még ez is... Sirok, szó szerint... Rágondolok erre a sorra és hányinger kap el... 50.000 utas indult (volna) vasárnap, jövő hétvége bank holiday, legalább 100.000 embert várnak, nekem pedig június 11-re van jegyem, délelőtt 10.30-ra, ami nyilván szombat és mint kiderült a leggázabb időszak. Annyira stresszel ez a dolog, két napja ezen kattogok, mi az Istent fogok csinálni étlen-szomjan pisilés nélkül öt-hat órán át a sorban, úgy, hogy az sem biztos, hogy elérem a gépet... Lufthansaval repülnék amúgy, Dublin - Munchen, Munchen - Budapest, szóval átszállással ráadásul, eleve szivás a várakozás a tranzitban 5+ órán át, de hogy az sem biztos, hogy feljutok a gépre, hát az agyzsibbasztó. Miután már hajnali 2-től kigyózó sorok vannak, azon filózom, hogy 1-re idehivok egy taxit és fél 2-től beállok a sorba, hátha akkor nincsenek annyian, mert még mindig jobb benn ücsörögni 1-2 órát, mint tiszta idegbetegen 5-6 órát sorban állni és kockáztatni, hogy lekésem a gépet. Azt hiszem ez az utolsó szög az Irországgal való kapcsolatunk koporsóján... (A hétvégén döbbentem rá emellett, hogy a sziget alatt óriási Radon mező húzódik és az ország 60-70%-ban 5-ből 1 háznak a megengedett hatáérték felett van a radon sugározottsága, ami köztudottan tüdőrákhoz vezet. Isteni, tényleg. Ha vallásos lennék, tényleg biztos lennék benne, hogy közeleg a Végitélet.) 

2022. május 25., szerda

Nézzük a Besúgót, úgyhogy valami egészen elképesztő érzésben úszom, mióta hivott a nagykövet, hogy nyilik egy új állás a nagykövetségen és épp most vannak Dublinban a londoni nagykövetségtől, úgyhogy be tudnék-e ugrani köszönni és bemutatkozni. Bár épp a reptérre tartottunk, mert Peti fennhagyta az Aircoachon a kedvenc széldzsekijét és sok munkával elintéztem, hogy megtalálják és mehessünk érte, a kért időponthoz képest egy órával később beugrottam a nagykövetségre "köszönni" és öt percben bemutatkozni.  

10 nappal később bekértek 12 féle dokumentumot (nem vicc, tényleg 12 félét), ezekből beadtam már 10-et, kettőre még várok, meg tulajdonképpen az eredményre is, hogy akkor most mi van, felvesznek-e a gazdasági osztályra (!) vagy sem. 

Egyik felem imádná, ha felvennének, mert végre fix állás, ráadásul irodai és közel is van (20 perc gyalog), de a másik felem retteg, hogy úristen, full time munka, mi lesz a gyerekekkel délutánonként és az iskolai szünetekben, mi lesz a nyárral (!), mi lesz a magyarországi utazásainkkal, ha évi 20 szabinapom lesz összesen és egyébként is, hát magyar nagykövetség, ahol ott vannak a drágalátos Horváth-ék és az egészet átitatja az Orbán a mi Atyánk szellem, jaj.