Oldalak

2023. március 30., csütörtök

Március vége

Na hat marcius masodik resze. 

Az ido tovabbra is minosithetetlen, nagyon gaz, hogy egy nap sincs, hogy ne esne vagy hogy vegre 12 fok fole menjen a homerseklet (inkabb 1-4 fok van, orulet). Csori cseresznyefak meg csupaszak, de meg csak bimbokat sem latok, narcisz rengeteg van itt-ott, de esku februarban jobban neztek ki a parkok, mert akkor meg erejuk teljeben pompaztak a narciszok, most meg mar el van szaradva a tobbsege, de a kovetkezo adag virag (pl tulipan) meg nem nyilt ki. Szomoru ez, ahogy van. 
Az elmult het nagy hire, hogy a monkstown-i lakasra (ami 500-ert volt kiteve, de a tulaj mondta, hogy ok 550-et szeretnenek) bemondtunk 510-et es par nap gondolkodas utan vegre sale agreed lettunk. A surveyor sajnos majd csak 5-en megy ki korbenezni, elotte nincs idopontja, de az ugyvedno mar atkuldte a szerzodest, atolvasasra. Sajnos az ido surget, mert hamarosan ujabb kamatemeles varhato (hova mar??), de persze nem szeretnenk beleugrani semmi gazba... Az igazat megvallva nem is nagyon emlekszem mar a lakasra, hiszen lassan ket honapja lattuk, de az itteni rendszer szerint amig nincs alairva a szerzodes, addig barmikor visszalephetunk mi is es az eladok is. Mivel hiteles vasarlasrol van szo, az elmult napokban jo sokat filoztunk azon, hogy mennyit kene felvenni, mennyi idore es mennyi ideig fixalt kamattal, de most mar nagyjabol osszealltak a szamok, kitalaltuk hogy lesz es penteken T. el is adott egy csomo reszvenyt, ami nyilvan kellett az onreszhez. Itt tartunk most, izgatottan varjuk, mit mond a surveyor es remenykedunk, hogy az ugyved alapos es ertelmes lesz es nem ugraszt bele semmi szarba. (A szerzodesunket, minden adatunkkal egyutt mar sikerult elkuldenie egy masik magyar hazasparnak... Sajnos masik ugyvedet keresni rengeteg ido, teljesen be vannak tablazva es ugye az ido surget... Na mindegy, bizunk benne, hogy megint nem fog hibazni.) 

A hetvege amugy csendesen telt: Peti penteken Eddie Rocketsben volt a tobbiekkel (eleg allat modjara viselkedtek allitolag, legkozelebb nem fogom biztatni, hogy szervezzen hasonlot), szombaton Palika Ester bulijara volt hivatalos es amig o bulikazott, mi harmasban eldugoztunk Tallaghtba, a Square-be, mert szerettem volna venni Palikanak egy oszi - tavaszi kiskabatot, tekintve, hogy a mostanit mar ki is notte es itt-ott lyukas is. Mondanom sem kell, nem jartunk sikerrel, egyreszt egy oran at docogtunk oda, egy oran at vissza (8 km-re van tolunk Tallaght), ami mar eleve felcseszte az agyam, masreszt termeszetesen nem volt am jo dzseki, mert a legtobb uzletben 80 eurotol kezdodtek a tavaszi kabatok... Petinek anno Dunnesben vettem egy klasszat, 15 euro korul, most egy ugyanilyet szerettem volna Palikanak is, de iden noiben, ferfiben, lanykaban van ilyen kiskabat, fiuban nincsen... (Es hat hadd ne adjak mar vilagoslila vagy pink dzsekit csori gyerekre... Noiben van fekete es sotetkek is, de annak meg olyan a szabasa, hogy mellresznel bovul... Koszi.) Nezegettem masfajtat is, nem ragaszkodtam volna ehhez a konkret dzsekihez, de lass csodat, NINCS tavaszi fiukabat a Dunnesben, mert mar az uszogatyak es a rovidujjas polok vannak kiteve... (Nem mintha 1-2 honapja lett volna kiskabat, mar akkor is neztem.) Eh, hat szoval igy. Szegenykem jar lyukas kabatban, mert 80 eurot viszont nem vagyok hajlando kiadni egy kabatkaert, ez van, varok, hatha jon egy jobb ajanlat hamarosan. Vasarnap nagyon biztam benne, hogy ki tudunk menni valahova setalni, szabad levegore, de nagyjabol 3ig szakadatlanul esett, szoval a delelottot megint csak vasarlassal toltottuk, bloooeeee... Delutan ugyan kisetaltunk a Herbert Parkba, de vegig logott az eso laba, hazafele mar szemerkelt is, viragok se voltak nagyon, szoval nem volt az igazi az egesz. Az oraatallitas szinten nem volt egy jo dolog szombat ejjel, tehat osszessegeben elmondhatom, hogy ez egy nemszeretem hetvege volt, nyugos, esos es hideg. 
Mi van meg... Marcius utolso heteben amugy csak 2.5 napot dolgoztam, mert kedden korhazban voltam: vegre megcsinaltak a bronchoscopy-at. Eredetileg aprilis 25-re kaptam idopontot (novemberben voltam a magandokinal, aki beutalt a magankorhazba, hogy tobb ezer euroert megcsinaljak a vizsgalatot), de marcius elejen hivott a titkarno, hogy marcius 28 jo-e, mert valaki lemondta, ugorjak be helyette. Nagy szajhuzva belementem, hiszen van a francnak kedve barmilyen tukrozest csinaltatni, de vegul nem volt olyan rossz... Fel 11re mentem, negyed 12 korul kaptam egy szep agyat egy elfuggonyozott kis szobaban, majd kulonbozo noverkek jottek, akik 1) hoztak par korhazi kontost, hogy oltozzek at 2) alairattak velem mindenfele papirt, hogy onkent es dalolva vallalom a tukrozest (nem) 3) vert vettek 4) kikerdeztek a tuneteimrol es a kortortenetrol. Fel 12 utan szoltak, hogy ugyan setaljak mar le a CT-hez, kis kontosomben igy is tettem es kb 15 perc alatt megcsinaltak a felveteleket az arcuregemrol es a mellkasomrol is. (Sosem voltam meg ilyen CT csoben, nagyon izgalmas volt, bar majdnem elaludtam a zugasban.) A vizsgalat utan visszaslattyogtam az agyamhoz, de 5 percet sem tudtam nezelodni, mert jott meg egy nover, aki bekototte a kanult a bal karomba, majd toltak is a tukrozobe. Ott mar vart a doki (a magandoki, akit meg novemberben lattam haha), elmondta, mi fog tortenni, befujta Lidocainnal a torkom (az mondjuk szar volt, nem tudtam nyelni egy perc mulva), majd megkaptam a nyugtatot - es a kovetkezo pillanatban mar ott voltam az agyikomban, telefonnal a kezemben... Nagyon mokas, kb 12.15kor toltak be, tehat nagyjabol 12.20kor volt a vizsgalat, 12.55kor pedig mar irtam T-nek meg Anyunak, hogy kijottem, igaz, nem igazan ertheto, mit akartam mondani, mert nem nagyon talaltam el a betuket. Ettol fuggetlenul irtam, pihentem, irtam, pihentem, meg Instagramra is posztoltam, ugy, hogy abszolut nem emlekszem ra... Utolag visszagondolva vicces es bamulatos, mire kepes az agy, siman kikapcsolt a memoriam, de kozben bizonyos dolgok automatan funkcionaltak, pl kivettem a telefonomat a fiokbol, beirtam a kodot (!), uzentem ennek-annak, lehet valaszoltam is, ha kerdeztek, de kozben abszolut nincs meg az egesz. Felelmetes. Mindenestre ahogy nezem az uzeneteket, 1 ora egy az egyben kiesett, akkor aludtam gondolom vagy nem is tudom, 12.55-tol 13.55-ig irkaltam Whatsappon, utana 1 ora kuss es olyan 3-tol mar mindenre emlekszem, hoztak enni, szepen megebedeltem (piritos, vaj, lekvar, keksz, kave, joghurt), majd 4-kor feloltoztem es kisetaltam... T. negyed 5kor vett fel a korhaz elott es onnantol minden ugy ment, mintha mi sem tortent volna. Eredmeny 2 het mulva, szoval van meg min izgulni, de orulok, hogy ezena hulye vizsgalaton vegre tulvagyok...           

A tavaszi szunet elott amugy mar csak a heten mennek suliba a fiuk, sot, penteken mar 12kor vegeznek. Palikaek holnap meg elsetalnak a Herbert-be (remeljuk nem esik) es ennyi, veget ert marcius es az elso negyedev az evbol....  

2023. március 22., szerda

Marcius kozepe

Na szoval marcius masodik resze... 

A het eleg stresszesen indult - szamomra - mert Peti mondta, hogy Emane kerdezi, akar-e hetvegen Blanchardstown-ba menni gorkorizni... Blanch-be... gorkorizni... Nekem sem tetszett az otlet, neki sem nagyon fulott a foga hozza, ugyhogy egesz delutan engem bombazott uzenetekkel, mit reagaljon, mit irjon vissza neki, hogy masszon ki ebbol a helyzetbol. Nekem egyre gyanusabb, hogy nem vagyok normalis, de olyan szinten bestresszelnek az ilyen szituaciok, hogy meg egy nappal kesobb is ezen kattogtam. Nem arrol van szo, hogy nem szeretem az embereket, a programokat, de valahogy ahogy oregszem, egyre nehezebben viselem a "too much" dolgokat. Tulstimulal, tulporget, tul sok ablak nyilik meg az agyamban. Miutan rovidre akartam zarni a temat, javasoltam Petinek, hogy valaszolja azt, hogy hetvegente altalaban csaladilag kirandulunk valahova (ez igaz is es igy talan a tovabbi hetvegi programoknak is elejet vesszuk, jovo heten, azt azt koveto heten meg utana is), de mivel ez tul durva lett volna, mondtam neki, hogy kerdezze meg azert, csutortok vagy pentek delutan nincs-e kedve beulni a Starbucksba, suli utan. Peti, az otletet tovabbgondolva ugy dontott, hogy ir egy koruzenetet a baratainak, hogy talalkozo penteken 3/4 3kor a Starbucks-ban, szoval most ott tartunk, hogy egy szombati playdate helyett csorikam leszervez 20 masik gyereknek egy kis sutizest - amire meg lehet, hogy Emane el sem tud jonni... Kesz vagyok a hetre, komolyan.

2023. március 21., kedd

Március idusa

Na, hat marcius. Meg egy ilyen hulye honapot… Meg csak a felenel tartunk, de mar eleg volt belole. Eloszor is az ido rosszabb, mint telen volt, pedig ez mar elvileg tavasz ugye. Hideg van, 1-2 fok, de ho persze nuku, helyette omlik az eso es fuj a szel, hogy leviszi a fejedet. Idonkent felmegy 10-12 fokig a homerseklet, akkor jon a vita, hogy kiskabat eleg-e vagy maradjon a teli kabat, de ez kb fel napig tart, estere megint 3-4 fok van es megfagyunk. (Mondjuk olyan is van, hogy kinn melegebb van, mint a lakasban, dehat ez no comment.)

Stabilan 3.5 napot dolgozom most mar, ami hetfo – kedd – szerda 8-5ig es csutortok 8-12.30ig. Nem mondom, hogy egyszeru, mert egyreszt nem szeretek koran kelni (6.40kor szol az ebreszto, te jo eg) es ezert folyton almos vagyok, masreszt meg ha torik, ha szakad, igy pentek delelott kell nagybevasarolnom a hetre, ami eleg necc, mert barmi mas van (lakasnezes pl), borul a rend es nincs itthon kaja. (Oltari sok ennivalo fogy amugy nalunk, a ket fo kolompos a ket Bika, Palika meg en meg hagyjan, de Peti es T. egyfolytaban esznek – vagyis ennenek. Most utkozik ki, milyen szivas harom ferfivel egyutt elni, gondolom Palika is nem sokara csatlakozik a nagyevokhoz es akkor nekem vegem. Bele sem akarok gondolni, mi lesz itt 4-5 ev mulva. (Meg tulkepp nem is ertem azokat, akik heti egy Tescos zacskos kajabol elnek vidaman, lasd Arturek. Ja bocs, nem is Tescos, Centra-s haha.)    

Uj lakast, hazat sajnos nem igazan neztunk ebben a honapban, nagyon gyatra a kinalat, azon a kornyeken (Dublin 4, 6, Booterstown, Blackrock, Monkstown), ahol mi keresunk, jo, ha havi 2 uj lakashirdetes feljon – mar ami minimum 80 nm es benne van a mar igencsak kiterjesztett budget-unkben. (Ezekre mindig ramozdulunk, megnezzuk oket, megadjuk a kert arat, nagyjabol 575-585ig fel is megyunk a licittel, de mindig alul maradunk… Volt lakas, amit a honap elejen neztunk, 85 nm kb, 3 kis szoba, Windy Arbournal, a kert vegeben zotyog a Luas, 510rol indult es most epp 652nel jar… Orulet...) Multkor neztuk a daft-on, egesz Irorszagban (!) 1200 kiado lakas van, de ebben benne van a studio is es az 5 halos palota is... Nagyon brutal a helyzet sajnos, juliusban lesz az Irish speedcubing championship es basszus nem talalok 180 euro / ej alatt egyetlen szallashelyet sem Waterford kozeleben, nem is tudom, mi lesz, mert sajnos ket napos a verseny, szoval mindenkepp ott kell aludnunk ket ejszakat, hacsak nem akarunk reggel 6kor elindulni szombaton es vasarnap is (nem)… Isteni. Nem is ertem, hogy van ez, mindig is sokan jottek Irorszagba, de ami az utobbi 2-3 evben megy, az brutal. Hulye Brexit, hulye haboru, hulye emberek, akik nem neznek utana, milyen itt a lakashelyzet. Irorszagra szerintem kitehetnek a Megtelt tablat, de asszem ezt mar mondtam talan.


Kicsit vidamabb tema: T-nek nevnapja volt a honap elejen, onmagatol kapott egy Z-flipet, tolunk meg 3 Coca Colas poharat, egy Curiosity Cola-t, egy doboz Colas Calippot meg nehany furdogolyot. Nem vagyok egy nagy ajandekozos, hat ez van, a colan nem tudtam tovabblepni... Ha mar unneples, ami a szulinapi party-kat illeti, vegre Peti osztalyaban is volt egy buli: Rania-nak volt party-ja Tallaght-ban, egy falmaszos helyen. (Rania pakisztani amugy, Rannya, de az irek csak Rania-nak tudjak ejteni, haha, mit nem tesz egy ny hang.) Vicces volt, mert ezzel egyidoben Palikanak is bulija volt, Sandyford-ban, a JumpZone-ban, szoval be kellett osztanunk: Rania party-jara en vittem Hugot es Petit, Diya szulinapjara meg Vicki vitte Madeleine-t es Palikat. Szerintem en jobban jartam, mert a mi bulink 3kor kezdodott, a kicsike meg 5.30-kor, szoval az 7ig tartott, igy fel 8 elmult, mire hazaertek… (Raadasul en otthagytam a fiukat a buliban es elmentem vasarolni a Square-be, szereztem is Petinek egy szuper Adidas cipot, mert a regi mar nagyon tropa volt meg bementem a Dunnes-ba is, oda ugysem jutok el soha, szoval jol jartam, tenyleg.)

Szegeny Vicki amugy kifogta velunk, mert a buli utani hetfon T.-nek korhazi idopontja volt ¾ 3ra es ot kerte meg, hogy vigye haza Palikat a sulibol ½ 3-kor… Ugy volt, hogy Peti focizik 4ig, o kapott egy kulcsot, hogy ha vegzett, setaljon haza, de 1kor ugy elkezdett omleni az eso, hogy ¼ 3kor irt a suli, hogy a felhoszakadas miatt elmarad az edzes… Nagyszeru, hivhattam Vickit, hogy ha lehetne Peti is menne hozzajuk, ami meg nem is lett volna gond, mert ugy szamoltunk, hogy T. olyan 4 korul odaer a fiukert, de nyilvan nem hivtak be idoben, ugyhogy 6 (!) utan tudott csak ertuk menni… (Meg jo, hogy idopontra ment, amire majd’ 1 evet vart.) En mindezek alatt a vilag vegen stresszeltem, mert szakadt ugye az eso, esernyom persze nem volt, taxik ide 5-6 korul mar nem jonnek (don’t ask), a kocsi meg persze T-nel volt, mert reggel elhozott, hogy autoval mehessen Tallaght-ba, a korhazba. Vegul ½  7re vergodtem haza en is, csak kicsit kesobb, mint a tobbiek, miutan ugyesen megkertem valakit, hogy vigyen el egy buszig es onnan hazacuppogtam a szarra azott csizmamban. Ez a het amugy roppant orulet volt, egy ilyen fos kezdes utan jott szerda, azaz Nonap, amikor sutit kellett szervalnunk 50 fore (eljen a HR), amikor Petiek Braybe mentek fellepni az ukulele eloadasukkal (oke, ezzel nem volt sok dolgunk, de emlekezni kellett az uppeplore, engedelyt kellett adni ra, be kellett fizetni a buszt), majd az estet meg megspekelte egy ET megbeszeles, este ½ 8as kezdettel… Ez mondjuk marha vicces volt, a suli ugye a tengerparton, tombolo szel es szakado eso, szoval ahogy az elemekkel kuzdve rohantunk T-vel a szuloire, megfordult a fejemben, hogy normalisak vagyunk mi, hogy ide irattuk ezt a csori gyereket, aki majd minden reggel fagyoskodhat negyed 9kor ezen az uton, hat kell ez nekunk / neki? Arrol nem beszelve, hogy annyit pofaztak felesleges dolgokrol a megbeszelesen (pl miert valassza a nemet nyelvet a gyerek, milyen nehezsegei lehetnek egy elsosnek – basszus, hat kuldje el a pdf-et), hogy ¼ 10kor meg ott ultunk es en azt hittem az agyamat eldobom. Csutortok-pentek ehhez kepest lazan telt, igaz, csutortokon Peti nem ment suliba, mert fajt a torka, szoval az sem volt egy szokasos nap, dehat ez mar csak ilyen. Szombaton versenyen voltunk, meg hozza Termonfeckin-ben es mivel ez most csak 1 oranyira volt tolunk, nem kellett mashol aludnunk, ¾ 8 korul elindultunk es 9 elott ott voltunk. Ez volt a fiuk otodik versenye egyebkent es ez volt a legsikeresebb eddig: Peti 2x2-ben 3. lett (volt egy 2.54-es kirakasa), 3x3-ban 5., 3x3 egy kezesben 6., Skewb-ban pedig 7. Nagyon durva, a dobogos helyezesnek nagyon orult, de az 5. helyezes sem semmi szerintem. Palika is jol teljesitett, o 2x2-ben es Skewb-ban is 10. lett az elso forduloban, de hat latszik, hogy o meg kicsi: a dontokre, delutanra o mar nagyon kifarad, Skewb-ban vegul 15., 2x2-ben pedig 19. lett, ami meg mindig szuper, tekintve, hogy en meg mindig nem tudom kirakni a 2x2-est sem… Mivel megvartuk a dijatadast, ½ 7 korul indultunk haza, szoval ½ 8 utan ertunk haza, de nem baj, mert jo kis napunk volt. Masnap sajnos T. rank hozta a fraszt, mert reggel ugy ebredt, hogy homalyosan lat, szoval a vasarnap azzal telt, hogy aggodtunk, mi tortenhetett. Miutan a fiuk nem birtak magukkal, hogy pihentethesse a szemet, elvittem oket a Merrion Square-hez setalni, majd mikor hazaertunk, 2 korul T-t fuvaroztam el az Eye and Ear Hospitalba, nezzenek mar ra. A doki szerint biztos romlott a szeme (egyik naprol a masikra, persze), szoval nem kerultunk sokkal beljebb… Estere halistennek mar javulo tendenciat mutatott, igy kezdtunk megnyugodni, de azert nem volt kellemes a nap ezzel a stresszel.


A kovetkezo het sem volt laza, hetfon megint elmaradt a foci, mert megint felhoszakadas volt (surprise, surprise), kedden Palika vett ki egy napot, mert aznap az o torka fajt (este fel 8kor meg meg elvittem Petit konyvtarba is, mert maskor nem ertunk volna ra), szerdan pedig mar Green Day volt, hiszen jott St Patrick. A suli csutortok-penteken zarva volt, mert pentek ugye mindenkinek szabadnap volt, csutortokon meg tovabbkepzesen voltak a tanarok. Mivel delelott a fiuk nem voltak sehol, miutan hazaertem a munkabol elmentunk take away-ert (Boojum es Beshoff, eljen), pihegtunk kicsit es 3kor talalkoztunk Brunoekkal Windy Arbour-nal. Kivetelesen gyonyoru ido volt, szoval eloszor jatszoztunk, fociztak kicsit, majd visszasetaltunk a kavezohoz es aranyaron kaptak egy sutit (Peti) meg egy Oreo Shake-t (Palika). ½ 6 korul ertunk haza, a fiuk vidaman, en kellokeppen hullan. Masnap St Patrick nap jott, ami azert volt nagy szam, mert Petinek megigertuk, hogy ezen a napon kap telefont. Ezer eve ragta mar a fulunket, az osztalybol mar mindenkinek volt  okostelefonja Hugo-n, Roman-on (orthodox orosz csalad, kb elni nem szabad a gyereknek) es rajta kivul, szoval elegge stresszelte mar ez a dolog es mivel mostanaban mar eleg sokat maszkal egyedul (Starbucks, focirol haza hetfonkent, sulibol haza keddenkent, zongorara szerdankent) ugy gondoltuk, nem huzzuk ki a szulinapjaig, kap most es ennyi. T. szigoru szabalyokat gyujtott ossze persze a telefonhasznalataval kapcsolatban, Whatsapp mehet, de Snapchat, Tiktok, Facebook, Instagram nem; nem loghat a telefonon folyton stb stb stb. Remeljuk ugyes lesz vele Peti, igy is elegge kihuztuk ezt a dolgot ugy erzem, lassan Palikaek osztalyaban is tobb gyereknek van telefonja, mint akinek nincs. Na szoval pentek delelott a sim kartyarol szolt, nem a felvonulasrol (amugy is logott az eso laba es szemerkelt is), elmentunk hat a rathfarnham-i Tescoba es szereztunk Pipinek sim kartyat. Mivel vasarlas alatt kicsit kiderult az ido, elmentunk hintazni a kastely parkjaba, majd miutan Peti mar nagyon be volt sozva, mentunk is haza. Mig en foztem, a fiuk beallitottak a telefont (juliusban kaptam egy Poco-t, de T. vett egyet nekem karacsonyra is, szoval ezt a fel evet sem ment telefont kapta meg Pipi), majd villamgyors takaritasba kezdtunk, mert 3ra jott hozzank Emane, a francia kislany Peti osztalyabol es Palika kijelentette, hogy ilyen rendetlensegben nem varhatunk egy lady-t. (doltunk a rohogestol, de igaza van, nem hiaba egy lady’s man) Emane meg is jott 3kor, en pedig ¼ 4kor leleptem vasarolni, mert a heti orulet miatt ez kimaradt. ¾ 6 korul irtam T-nek, tud-e segiteni a cuccokkal, de szomoruan tudatta, hogy sajnos nem, mert epp most ertek ki a Herbert Parkba setalni… Odagurultam hat, felkaptam a hullafaradt Palikat, aki haza akart jonni velem es ott hagytam T.-t Petivel es Emane-nal a parkban, szivjon egyszer o is a gardedamkodassal… Vegul 7 korul futottak be, mit ne mondjak jo hosszu playdate volt, nem volt egy konnyu nap ez sem. Mivel minket semmi sem allithat meg, szombaton szinten belecsaptunk a lecsoba, mig az irek a 6 Nations meccsre keszultek (Ireland – England, egy nappal St Patrick utan, volt buli), mi elmentunk Eszak Irorszagba, pontosabban a kilkeel-i Asda-ba es newry-i Sainsbury’s-be vasarolni. Elvileg Prime-ot szerettunk volna, mert az Asda-ban 15 euro helyett 2 font az a trutyi allitolag, de nyilvan nem volt egyik boltban sem. Hogy egy kis levegot is szivjunk, egy harmad uton megalltunk Skerries-ben a tengerparton, de ez nem bizonyult tul jo otletnek, mert mire leparkoltunk, szakadni kezdett az eso. Ha szep lett volna az ido, nagyon jo kis setat kerekithettunk volna a dologbol, de 15 perc esernyovel valo kuzdelem utan fel kellett adnunk a turat, mert igy is szarra aztunk koszonhetoen a remek kis tengerparti szelecskenek. Skerries utan a kovetkezo allomasunk mar Kilkeel volt, vegig szakadt az eso, mig odaig autoztunk, de mire kiszalltunk, vegre kezdte magat megemberelni az idojaras es elallt. Bar Prime nem volt, en remek kis glutenmentes finomsagokat haracsoltam ossze az Asdaban, imadom azt a boltot, nagyon sajnalom, hogy Irorszagban nincsen, van egy csomo gm sajat markas cuccuk es meg olcso is. (Pl ugyanaz a Schar gofri, ami itt 4.3 Euro, az Asdaban 2 font, vagyis 2.3 Euro… Mondjuk ha veszunk par dolgot, akkor nagyon nem mindegy, hogy valami 4 vagy 2 euro… Sot, ugyanaz a Dogman konyv, ami itt 12 euro, ott 3.5 font volt… Durva.) Az Asda utan visszaautoztunk Newry-ba, beszaladtunk a Sainsbury’s-be es bar Prime ott sem volt, ott is szereztem ezt-azt magamnak, szoval osszessegeben sikeresnek mondhatom a turankat. Hazafele mar napsutesben jottunk, el is hataroztuk, hogy visszaterunk meg ide, mert amellett, hogy a boltok olcsok, gyonyoru a kornyek is. Mivel hazafele mar nagyon ehesek voltunk, ugy dontottunk, hogy beugrunk az IKEA-ba vacsorazni, ugyis reg jartunk arra. Igy is lett, 6 korul szepen megvacsoraztunk (nekem ilyenkor mindig lazacot kell ennem babbal, mert csak az gm, de sebaj) es pont a (irek szamara gyoztes) meccs vegere, fel 7 utan ertunk haza, szokas szerint kimerulve az egesz napos izgalmak utan. Ha St Patrick es a 6 Nations donto nem lett volna eleg a hetre, vasarnap Anyak Napja volt nalunk. Reggel Palika ebresztett, hogy “dad is not here”, nem hat, hiszen elszaladt viragert kora reggel, hat nem cuki? Igy kezdodott hat a nap, majd 10 korul elmentunk setalni Dun Laoghaire-be, a kikotohoz. Ott kaptam egy kavet, a fiuk fagyit, majd egy jo nagyot setaltunk meg a nemreg atadott regi furdonel is, ahol minden van, csak epp furdo nincs. Ebedre sajttal toltott, baconbe tekert karajt csinaltam, amire roppant buszke voltam, majd a delutan mar a kovetkezo het lazaban egett, illetve abban, hogy a szombaton kezdodo es egyre inkabb durvulo nathamat probaltam kordaban tartani, nem sok sikerrel.                  

Ennyi volt hat marcius elso 2/3-a, suru es izgalmas, de roppant faraszto.