Oldalak

2006. szeptember 10., vasárnap

Tegnap

Tegnap ITT voltunk. Egészen pontosan EZT az útvonalat jártuk be. Délben Uncle Ben's édes-savanyú mártást ettünk rizzsel, majd kezdődött a nagy kaland...

A Moszkva térről pár perc gyaloglással elértük a Fogaskerekűt, amivel elmentünk a Széchenyi hegyig, onnan kisvasúttal az alagúton át Hűvösvölgyig, ahol megnéztük a Gyermekvasút kiállítást és így megismertük a vasút történetét, majd onnan gyalog eljutottunk az erdőn át a Nagyrétig, ahol néztünk pár göbzi fel- és leszállást, álmélkodtunk az ejtőernyősökön és a kutyaszar mennyiségén, majd visszagyalogoltunk Hűvösvölgyig, ahol ettünk egy-egy olajban úszó lángost, majd onnan az 56-os villamossal jöttünk el a Moszkváig és onnan haza.

Aki jól szeretne járni napsütés és látványügyileg, annak elárulom, hogy ha a Széchenyi hegynél kezd, délután a menetirány szerinti bal oldalra kell ülni egészen a Szépjuhászné állomásig, ahol érdemes átülni jobbra.

Ezt az utat egyébként a pénzeseknek (és az időmilliomosoknak) össze lehet kombinálni a János heggyel, ahonnan Libegővel lehet lejönni. Persze úgy kimarad a kisvasút fele... És a Libegőtől a Moszkváig még egy buszra is fel kell ülni... Szóval érted. A másik érdekes útmegszakítás a Vadasparknál lehet, ami tulképpen a budakeszi Vadasparkhoz vezet...

Örülök, hogy végre kicsit tisztult a fejemben a kép, melyik hegy melyik, hol mi van... Erre egyébként kb egy hétig fogok emlékezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése