Oldalak

2010. november 11., csütörtök

And now something completely different

Ami P-t illeti, nőttön nő.


Legújabb kedvenc tevékenységei közé tartozik az öt-tíz percen át tartó levegőkifújás (más néven berregés), a milton kapocs tánc és a nyelvöltögetés. Utóbbi elég para, mert bár rákerestem és semmi erre utaló jel nincs, de szerintünk azért csinálja, mert fáj a torka. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy hétfőn reggel köhögve és szörcsögve ébredt, minek utána elvittük AZ orvoshoz és kiderült, hogy piros a torka is, de gyógyszert azt nem kaphat, mert láza nincsen. A biztonság kedvéért kétszer kiporszívóztuk az orrát, de "egy-két kósza fikán kívül" mást nem tudott produkálni.


A nagymozgásokat illetően már nagyon forog, a hasról hátra a sláger, ezen kívül pedig már hipergyorsan mászik - még mindig hátrafelé. A finommechanikája még nem olyan finom, inkább csapkod, mint mutat; mostanság rászokott arra, hogy tápszerezés közben teljes karral üti az üveget, úgy értem, nincs neki könyöknél behajlítva, hanem vállból nyomja, teljes erőbedobással. Ami a mozgással kapcsolatban nekem nagyon tetszik, ha hason játszik és meglát valami kívánatosat mondjuk a fenekénél, akkor világbajnok brékelőket megszégyenítő gyorsasággal villámgyorsan odafordul, két kézzel rácsap az áldozatra és elkezdi behammogni.


A hammogásról jut eszembe, holnap 6 hónapos lesz, úgyhogy egy új világ tárul ki előtte, jöhet a körte, a glutén és társai, igaz a múlt hét is hozott újdonságot számára, hiszen először kóstolt bébirizst és céklát is.


Nem tökéletes bezzeg anyukaként majdnem kihagytam, hogy a múlt hét hozott még egy jelentőset: a háromszögezést. Ez annyit tesz, hogy a gyermek fekszik hason majd kifeszített lábbakkal a fenekét az égbe nyomja, miközben a kezét szintén igyekszik kinyújtani. (A feje eközben a karjai között kolbászol.)


Miután a mi gyerekünkről van szó, hadd jegyezzem meg, hogy van új kedvenc szava is, még hozzá a Pipi. (Erre nem jöttünk volna rá, ha nem kap tegnap két új barátot, Röfi és Pipi (a képen az első és harmadik báb) személyében...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése