Oldalak

2012. február 10., péntek

Kórság

Az úgy volt, hogy szerda éjszaka P. kétszer vagy háromszor felébredt 10 és hajnali 1 között, mire fél 3-kor észrevettük, hogy forrófejű... Adtunk neki Calpolt, de nem igazán segített, 4-től 5-ig is csak fetrengett, majd 6-tól 7-ig is, míg végül fél 8-kor sírva ébredt és követelte a telefonomat, hogy nézhesse a kedvenc videóit. Ekkor ténylegesen megmértük a lázát és 39.7 volt.
Ettől függetlenül közel olyan volt, mint máskor, csak a szeme volt csúnya és látszott rajta, hogy elesett, de ivott egy hordónyit és bár a reggeli tápszerét nem kérte, megevett helyette egy banánt, mert a Kisvakond és a metróban a rákocska mindenkinek hajított egy-egy banánt, hát ő is megkívánta...  A nap folyamán egyébként nem ment 38.5 alá a láza, pedig felváltva kapta a Nurofent és a Calpolt, de aluszékony cseppet sem volt (csak én hiszem, hogy a lázas gyerekek egész nap aludnának?), csak úgy délután 5-től kezdve egyre gyakrabban kéredzkedett fel a karunkba, hogy megpihenhessen a vállunkon.
Ma éjszaka még 5 körül megmértük a lázát (átpisilte a pelust és felriadt, így kihasználtuk a pelenka cserét*), 38.8 volt, úgyhogy kapott megint Nurofent és 8.45-ig aludt, majd reggel már csak 37.8-at mértünk, most meg 37.2-el aludt el.
A lázon és azon kívül, hogy tegnap volt egy kis hasmenése semmi más tünete nincsen - még. Kíváncsi vagyok, mi lehetett / mi ez.

* Reggel, ahogy levettem róla a hálózsákot, egyfolytában lefelé nézett, jól megijedtem, mi a franc van, bekattant a nyaka vagy mi, aztán mikor hihetetlenkedve elkezdett a hasára mutogatni, leesett, hogy azt furcsállja, hogy másik pizsama van rajta, mint amiben este lefeküdt. Vicces. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése