Oldalak

2012. február 7., kedd

Legkisebb gond

Azon röhögök, hogy a nők milyen ordenáré hülyék. A legapróbb nézetkülönbségeken ki tudnak akadni, olyan fikarcnyi kis dolgokon, amik említésre sem méltóak, de mivel sokat pofáznak, előkerül és így hálistennek van ok az Életet Adó Vitára.
Hogyaszongya nevelés-e, ha egy néni rászól más gyerekére, aki a padkán (!) motorozik. Aztán hogy kell hívatni magunkat a gyerkőccel, mama vagy anyu vagy Ibolya. Mert ha mama, akkor nyugatb*zi vagy, ha anyu, akkor meg vidéki paraszt.
Igen, Bezzeganyát olvastam...

13 megjegyzés:

  1. Rákerestem erre a Bezzeganyára. Te! Miért olvasol ilyeneket??!! Némelyiktől nekem is kinyilt a bicska a zsebemben...

    VálaszTörlés
  2. :) :) :) Túl uncsi az élet. :) :) :)

    VálaszTörlés
  3. nyugatbuzi a mama? én aszittem, csak sznob értelmiségi;)

    VálaszTörlés
  4. Ez megint egy olyan kerdes, ami csak a magyar nyelvben lehet "problema". Nem hallottam meg hasonlo vitat angol v. olasz anyanyelvuek kozott. Ez is csak egy magyar agyabol pattanhatott ki, ugy mint az, amikor arrol vitaznak, hogy ki a nagyobb "paraszt": a somogyi tajszolassal beszelo vagy a del-alfoldi? Ki donti el, hogy "anyu" vagy "mama" a helyes? Nyilvan a csaladi hagyomanyokat koveti mindenki. Az en ismeretsegi koromben mindenki "anyunak" szolitja az anyjat, "mama"-nak, a nagyanyjat. DE van,ahol az apjukat "tata"-nak szolitjak az emberek es ettol nem nagyobb paraszt, mint az, aki "papizza". Az viszont nekem is furcsa, mikor a gyerek a neven szolitja a szulojet, az teljesen idegen a mi kulturankban(szerintem). Szerintem minden megszolitas akkor jo, ha azt termeszetesen hasznaljak a csaladban es nem a felnottek eroltetik a gyerekre pl.divatbol=sznobsagbol. En is beleolvastam ebbe a lustanyuba, nekem ugy tunik, hogy a blogiro szandekosan generalja ezeket a temakat nap mint nap: igy tudja fenntartani az olvasottsagot...

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy lehet vérre menni ilyen hülyeségen. :D Amúgy tényleg, a mama az első "szavak" között van (bár inkább mamammamma), mert tök könnyű kimondani az anyához képest... Szóval nem a gyerek választ azért, mit mond, hanem ha az anyuka bólogat, hogy igen, én vagyok a mammammma, akkor mama lesz később; ha meg csak úgy mosolyog, hogy húúú, mit mondasz és közben meg olyasmiket mond, hogy anyu most kicseréli pelusod, akkor a gyerek azt tanulja meg, hogy anya legyen az anyja...
    Azt nem tudtam, hogy lustanyu is írt a dologról, én a bezzeganyán olvastam: http://bezzeganya.postr.hu/teged-hogy-szolit-a-gyereked de megnézem, ott mi a pálya.

    VálaszTörlés
  6. bocs, arra gondoltam... nagy a kavar :-)))
    Teljesen egyetertek veled,h a szulo alakitja. (bàr apam egy idoben-mar jo 25 eve-probalta kieroltetni belolem, hogy "gyulazzam"...nem volt sikeres, nekem ez mar gyerekkent is idegen volt:-)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is kicsit fura lenne a keresztnevükön szólítani a szüleimet, igaz, nálunk a tesóm egy időben (huszonévesen) megtette... De nekem most sem áll rá a szám...

    VálaszTörlés
  8. Mivel Molly Bloom oldaláról találtam ide, és ott sokszor van szó költőkről, pl. József Attila, ő vajon a "Mama" című versét a nagyanyjához írta??
    Tudom, rossz poén, de hátha valaki nem ismerte. :))
    De ez még abból az időből származik, mikor régen kötekedtek az osztálytársaim, hogy a Mama márpedig csak és kizárólag nagymamát jelenthet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És Koncz Zsuzsa is a nagyijához énekel... :)

      Törlés
  9. na, elolvastam, igen, látom a sznob, értelmiségi verziót is, helyes.:)
    hát, az én szüleim baromira nem voltak sem értelmiségiek (nem végeztek egyetemet), sem sznobok (ezt most el kell hinnetek nekem), de mi bizony mamapapáztunk (meg persze ők is otthon gyerekkorukban), úgyhogy nekem ez a természetes, én az anya-apától vagyok rosszul és sosem értettem, hogy a mama az már mért lenne a nagymamád...az egész természetesen szokás kérdése, nem hiszem, hogy különösebb köze lenne lakóhelyhez, iskolai végzettséghez, vagy sznobsághoz...

    VálaszTörlés
  10. Ez a "hogyannevezzemszuleim" vita tenyleg csak egy szokasos magyar hulyeseg. Egy olasz(vagy amerikai/ir stb) ilyenen nem hogy nem vitazna, de nem is ertenè, hogy lehet EZ tema :-))
    Ui. az meg, hogy vkit irrital, hogy a szomszed gyerek hogy' szolitja az anyjat v apjat, ennyi ev kulfold utan szerintem ez mar egyikunknek se kene, h probl. legyen...bar nekem is furcsa volt regen, h a lombardiai rokonok papà-nak szolitjak az apjukat, nem babbo-nak mint nalunk, de ez is csak nekem volt regebben fura, az olaszoknak fel sem tunnne soha egy ilyen hulyeseg :-)
    P.! jol kivesezzuk ezt a temat! :-)

    VálaszTörlés
  11. Igen, kihozunk mindent belőle, amit lehetséges. :) Eh, mi sem vagyunk a Deákné vásznai... :D

    VálaszTörlés