Oldalak

2012. február 16., csütörtök

Sok kicsi

Mert rég volt ilyen.
  • Szinte minden buszmegállóba szereltek fel most már tájékoztató táblákat, amik jelzik, mikor jönnek a buszok. Nem tudom, hány perc alatt törne ki forradalom otthon, ha a jónép azt látná mondjuk a Ferenciek terén, amit én ma az O'Connellen, nevezetesen, hogy a következő busz 24 perc múlva érkezik. Szerintem öt. Már hogy a pestiek öt perc alatt követelnék az egész BKV feloszlatását... 
  • P. nagyfiúvá érett, ma vettem neki fürdőköntöst és egy kis polipos klumpát, úgyhogy ezentúl a saját lábán fog fürdés után kislattyogni a fürdőszobába, hogy felvegye a pizsamáját. (Rugdalózót kb fél éve nem hord, mert nekem sokkal jobban tetszik pizsiben...)
  • Fent nevezett (akinek a szemszíne egyre egyértelműbben zöld) mostanság próbálja utánam énekelni a dalokat, ami szintén jelzi, milyen nagy már. (Leggyakrabban a Peppa Pig zenéjét igyekszik dúdolni, illetve az Állj vagy lövök-et az Első Emelettől...)
  • Végre nálunk is bejött a "stílus maga az ember" mondás: P. nem hajlandó kézzel enni ám a banánt / almát / uborkát / narancsot / semmit, neki kérem mindenhez villa kell
  • Kedden életemben először rendeltem a Tesco-ból online, €4-ért kiszállítottak 1 kg almát, pár joghurtot, egy göndörítő habot, egy üveg bébiitalt, egy csalánteát meg egy tejfölt. A megagiga dobozos akciós Pampers, ami miatt a kiszállítás mellett döntöttem, elfogyott... 
  • Tegnap volt a PIAAC-os bácsika a statisztikai hivataltól és 6-fél 9-ig itt dekkolt, igaz, AV már 8-ra végzett a kérdésekkel, de jól elbeszélgettünk. A €30-s vouchert, amit adnia kellett volna persze nem adta ide, hitünk szerint nem szándékosan, de még az is benne van a pakliban, hogy lenyúlta magának.
  • Vettem ma csokis Philadelphia sajtot, im memoriam Mese sajt vagy mi. 
  • A Bootsban kiderült, hogy a Hűségkártyámon van €11, amit elkölthetek. Nem igazán hiszem el, hogy ez valós, mert karácsonykor már vettem a pontjaimból egy parfümöt (€15+ ajándék volt, így nem írom le a pontos árát), szóval nem hiszem, hogy kb €30 euro összejöhetett. (€1 = 4 pont, 1 pont = 1 cent) 
  • Imádom, ahogy P. kommunikál, mert mindent leokéz. Ez egy ilyen mániám nekem, hogy meg tudok bolondulni, ha mondok valamit és a másik még egy rohadt hümmöt sem képes felelni; de hálistennek P.-nél erről szó sincs, ha közlök vele valamit vagy kérdezek, ő ettől függően reagál vagy válaszol, szóval baromi rendes. (Pl: Szeretnél még almát? Ühüm. / Tudod, mit láttam az előbb? Hm. / Szép vagy. Hm? és társai)   
  • Ma véletlenül rajzoltam egy kétkukijú rókát. Eredetileg távcsöves róka lett volna, de így sikerült. AV persze azt hiszi, direkt rajzoltam.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése