Oldalak

2012. március 28., szerda

Itthon címszavas

  • A repülőn beleömlött a laptop oldalába P. butykosának a tartalma (víz), így most tök halott az egész, 2 napja szárad, ha belegondolok, hogy minden kép, doksi elveszett, megkettyenek.
  • Hiába volt rákötve a kis cetli a babakocsira, hogy "közvetlenül a gépből való kiszállás után kézbesítendő", a bőröndökkel együtt szereztem meg csak, nagyjából 40 perccel a gépről való leszállás után. Adott volt tehát egy hátizsák (7 kg), egy kézitáska (7 kg), kettő darab bőrönd (kétszer 19 kg = 38 kg) és egy darab rohangáló P. (14 kg) rám, aki 52 kg vagyok. Asszem erről ennyi elég is. 
  • Durva, hogy itthon kinyitok egy hirdetési újságot és kitett csöcsös, bugyis nők reklámoznak mindent, mintha legalábbis a Kurvák Országában járnánk, Akik Mindenhez Értenek.
  • Szintén meglepő, hogy beleolvasok egy női magazinba és vagy arról szól, hogyan spóroljunk, hogy ki tudjuk fizetni a számlákat és hó végén se pusztuljunk éhen, vagy arról, hogy hogyan válogassuk ki a szekrényünk tartalmát, hogy ne lepjen el a sok cucc (Nők Lapja, nem Hot vagy Kiskegyed).
  • Utóbbihoz kapcsolódva, megőrjít, hogy vannak ezek a klisék, ezek a bevett fordulatok, hogy pl "utálom a matekot" vagy "hú, szeretnék belefogyni a régi ruháimba", bakker, nem, nem, ez nem igaz, én szeretem a matekot és minden ruhámba beleférek, még a gimiben hordottakba is és idegesít ezt olvasni lépten-nyomon, hogy minden normális nő illogikus és fogyózik, mert ez ilyen helykitöltés, ez sztereotípia, ez baromság. Elhiszem, hogy sokakat érint a dolog, de miért kell folyton ebbe botlani, hogyan fogyókúrázzunk pl? Leszarom.
  • Tegnap voltunk Tescoban, basszus egy 30 db-os no name pelus 2000 Ft-on felül van. A tápszerről nem beszélve. 400 gramm junior tejital (WTF?) 1600 Ft akciósan... Csak kapkodom a fejem. 
  • P. legeslegújabb új szava a pogácsa (=po). Kis pogácsa szörnyem.    

3 megjegyzés:

  1. Az utat hogy birta a kislegény? Én már előre rettegek, hogy Áronnal kettesben kell hazarepülnünk április végén...

    VálaszTörlés
  2. a po az szónak számít? ennek örülök, mert akkor nálunk sok szó van mégiscsak: pü - repülő, te - tessék, meg még pár ilyen.

    otthon meg minden szörnyen kiábrándító volt legutóbb, pedig azt hittem isteni lesz hazamenni. emlékszem, tök csalódott voltam.

    VálaszTörlés
  3. Ági, remekül, már csak egyszer alszik, fél 2kor kb, a gép fél 4kor indult, addig kihúztuk úgy, hogy nem aludt, úgyhogy a gépen egy órát át szunyált, 4-5ig. Aztán piszkálta az ablakrolót, a biztonsági övet és könyvezett. Tavaly is pont ilyenkor voltunk itthon, akkor is ugyanígy bírta kb, akkor az ülések között sétáltunk sokat úgy, hogy fogtam a kezeit.
    Molly, én azt számítom szónak, amivel közölni akar valamit, szóval, ha utánam mondja, hogy tökéletes (=töplplpl) az nem szó, de ha szeretne almát és mondja, hogy alma (alma) az szó. Vagy mutatja a hajót és mondja, hogy hajó, magától, az is szó. Lehet, csak én számolom így a szavakat és valójában a szép kiejtés számít, mindegy, hogy magától mondja-e az illető vagy utánoz.

    VálaszTörlés