Oldalak

2012. május 20., vasárnap

Látnivalók 5

Atyaisten, a negyedik hétvégénk is eltelt, jaj-jaj. Eddig már négy beszámolót irtam, merre jártunk, mit csináltunk: Első, második, harmadik, negyedik. (Plusz a Kettesben és a Templomos lovagok cimet viselő bejegyzések.) Ime hát az ötödik:
Szombaton furcsa módon nem béreltünk autót, bár egészen péntek 23.59-ig gondolkoztunk rajta, mi legyen. Végül úgy döntöttünk, Bondi-ra megyünk, vonattal és busszal, tudja meg AV is, mi a magyarok istene. Hát megtudta. Odafelé milliomosoknak képzeltük magunkat, igy a Bondi Junction-tól taxiztunk a partig. 18 dollár volt az út, mert 2 dollárt felszámolt a faszi a kártyás fizetés miatt... Vicces. A parton megint jókat mókáztunk, kergettük a hullámokat, pörögtünk-forogtunk, majd felsétáltunk az egyik közeli kilátópontig és csináltunk pár sztárfotót. Miután a taxi árát elég húzósnak itéltük, hazafelé buszoztunk (kettőnknek 4,2 dollár) a vonatállomásig, majd a Town Halltól hazasétáltunk. A délután kicsit lazább volt, elgyalogoltunk a Pyrmont játszóig, majd némi hintázás után már sötétben érkeztünk haza, ami mondjuk nem nagy szám, mert fél 6-kor már vaksötét van.

Vasárnap a szokásos Family funday sunday, azaz kompozás. Ezúttal a Cockatoo island-ra mentünk, ami végülis egy lakatlan sziget és ennek megfelelően izgalmas is rendesen. A 3 megadott útvonal helyett mi össze-vissza mászkáltunk, de mint később megnéztem, nagyjából láttunk mindent. Sajna egy idő után elkezdett esni az eső (mióta itt vagyunk másodszor), úgyhogy nem is bántuk, hogy mennünk kell. Délután a Blues Point Park-ba kompoztunk vissza, ahol egy szuper kis játszótér volt (már amennyire ezt meg tudtuk itélni tök sötétben), majd az estét azzal zártuk, hogy AV sütött palit és pogácsát, közben pedig hegedült a fülével...


Végül két kép, miért elviselhetőek mégis az itteni játszóterek:
Kilátás a játszóról jobbra...

... és balra












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése