Oldalak

2012. június 5., kedd

Itthon maradtunk & Great expectations

No jó, majdnem. De ma délelőtt csak a játszóig mentünk ki, majd jó fél óra hintázás után hazasétáltunk (senki, SENKI sem volt rajtunk kivül a játszón az első 20 percben, majd jött egy 10 hónapos babával valaki, de 5 perc hintázás után kijelentette, hogy elviselhetetlen hideg van (kb 12-14 fok, de fúj a szél), úgyhogy ők mennek is haza, elég volt ennyi a szabad levegőből... hja, minden relativ...). A mi sétánk, mint ez kitalálható, nem a "hideg" miatt sikerült rövidre, hanem mert semmi kedvem nem volt semmihez.
Kezdődött azzal, hogy már hajnalban felhúztam magam azon, hogy egy köcsög f@sz fél 6kor gondolta úgy, hogy kidobja a szemetét a mellettünk lévő szemétledobón, úgyhogy miután éjfélkor feküdtünk, fél 6kor olyan szépen kiverte a szememből az álmot, hogy csak na, vissza sem tudtam igazán aludni mérgemben, hogy hogy létezhetnek ilyen marhák a földön, miért nem rohadnak bele a szar szemetükbe, most. (Arról nem beszélve, hogy egyesek éjfél után is rendszeresen dobálják ki a szemetet és k*rva hangos a szerkezet...)
Aztán eszembe jutott, hogy úgy feküdtünk le, hogy nem visz sehová az életem, a diplomáimmal kitörölhetem, mert ki az a hülye, aki angolszász környezetben egy magyartól akarna hivatalosan angolt tanulni (nem magánórákról beszélek, az menne, heti 4-5-6, de mennyit hoz az a konyhára és különben is, normális állást akarok, heti minimum 20-30 órában, például egy nyelviskolában, de mint mondtam, kinek kéne egy ugyan diplomás, de nem native tanár, ki venne fel milyen szar nyelvsuliba?) vagy ha a másikat vesszük, ki akarna magyar pszichológushoz járni irként, akinek a diplomáját még csak el sem fogadják? (Ja, nem mintha az angol szakos diplomámat elfogadnák...) Szóval fos az egész. Adminisztrátori, himihumi munkák dettó kilőve, mert az ilyenekre millióan jelentkeznek, miért pont engem vennének fel?
Aztán felmerült ugye, hogy akkor menjünk haza, de az igazat megvallva azon kivül, hogy jóval könnyebb lenne az életünk a család miatt, nem sok minden hiv haza. Nem hiányzik a tiz millió szakértő országa, nem hiányzik, hogy bárki ismeretlen kéretlenül beszóljon, okoskodjon, ossza az észt, lehet, ez apróság, de tudom, hogy engem kifejezetten idegesitene. Mint ahogy a folytonos éberség is, mikor ki ver át. Barátaink, mint olyanok, nincsenek*, csak zsarolóink, 4 év külföldön gyönyörűen kitörölt mindenkinek a tudatából, szóval ebből a szempontból teljesen mindegy, otthon vagyunk-e magányosak vagy itt kinn. Vagyis nem mindegy. AV olyan jó állást, mint amiben most van, biztosan nem találna Magyarországon, én pedig belőném magamnak a diplomás minimálbért, hát nagyon köszönöm. HA felvennének bárhová gyerekkel.
Hát itt tartunk. És közben agonizálunk kell-e a második gyerek... Szánalmas, mi?  

* ezt a következőkben

6 megjegyzés:

  1. És nem kapod az osztást otthonról, h miért nem dolgozol? Hogy képzeled ezt? Diplomával htb vagy? Pff!
    (Nekem ez a kedvencem. Igen, Dr BébevicsMalacka vagyok htb/főállású anya, aki mivel nem tud még olyan szinten franciául, kitörölheti a fenekét a jogi, meg a többi végzettségével. De miért nem megyek el dolgozni, mikor ide-oda helyeznek minket, meg néha fél évekre egyedül maradok - most már egy babával.)

    VálaszTörlés
  2. miért nem fogadják el a pszichológusi diplomádat? én pont ismerek itt egy magyar csajt, pszichológus és autista gyerekeket fejleszt, pedig aztán Amerikában tényleg semmilyen nem amerikai diplomát nem fogadnak el.
    megjegyzem Angliában annak idején, amikor én laktam ott, nagyon ment a counseling, gondolom először önkéntesként tudnád csinálni, aztán lehet, hogy bekerülnél rendesen is egy ilyen helyre, a végzettséged megvan hozzá. és ne már, hogy ne tudnál vacak irodai munkát szerezni, egy csomó magyar dolgozik kint irodistaként. persze az más kérdés, hogy az ír gazdaság elég rémes most (vagy legalábbis ezt hallani), sokan mennek el onnan, ha jól érzékelem.

    VálaszTörlés
  3. egyébként ha gondolod, e-mailben összehozlak a Dublinban élő magyar ex-kolléganőmmel, aki vmi mobilszolgáltatónál dolgozik, ő is angol szakos volt és szerintem nagyjából azonnal ennél a cégnél kezdett dolgozni, mikor kiment (úgy öt éve, közben született egy gyereke is, azt hiszem mostanában ment vissza dolgozni)

    VálaszTörlés
  4. Hálistennek az otthoniak még nem csesztetnek. Csak engem (minket) idegesit ez a semmi, ami most van munka szempontjából.

    Vacak irodai munkát (speciális terület nélkül) amúgy szerintem lehetetlenség mostanában Dublinban szerezni, mert rengeteg az ir munkanélküli (is) és világos, hogy HR-esként én is nekik kedveznék, még ha ez elvileg tilos is... Mikor utoljára munkát kerestem, kb 30-35 helyre adtam be a cv-met, egy darab visszahivást kaptam, majd két felvételi után kiderült, hogy jutalékos az egész és tulajdonképp házalni kéne.

    A diplomát olyan értelemben nem fogadják el, hogy nem lehetek vele nagyjából semmilyen kinti Egyesület tagja 5+ év egy irányú tapasztalat nélkül és az meg nincs meg... Nagyon speciális területekre (pl amit irtál, autistákhoz értőket) keresnek embereket, no de oda sincs meg a munkatapasztalatom, nincs alapom jelentkezni. Egy rahedli méregdrága és hosszú évekig tartó kurzus után enyém lenne a világ, azt tudom, no de kinek van több ezer eurója erre?

    Az e-mail cimet végső esetre megköszönöm, de most kétségbeesésemben lett néhány ötletem amúgy, merre tovább, de ezek még kidolgozás alatt vannak, ki tudja, mi lesz belőle...

    VálaszTörlés
  5. időközben beszéltem a lánnyal, megadta a kinti telefonszámát is, azt mondta, hogy menj majd be hozzá, lehet, hogy tud valamit. ha kell, majd szólj, elküldöm. hát igen, ez a külföldi munkakeresés ez most nagy szívás, engem is aggaszt nagyon a dolog, mondjuk engem a pénz miatt is, mert folyton pénzzűrben vagyunk, jól jönne még egy fizetés.
    igazából nekem fogalmam sincs, hogy ez a csaj hogyan kapta meg azt a munkát, mert frissen jött ki az egyetemről és kábé én magam többet tudtam az autizmusról, mint ő (amikor voltak ilyen aggodalmaim a gyerekekkel, kicsit leveleztem vele erről), tehát simán lehet, hogy egyszerűen megtanítják nekik, amit kell és nem kell hozzá előzetes gyakorlat. persze fogalmam sincs, csak találgatok.

    VálaszTörlés
  6. mindig elfelejtek valamit;) - szóval még annyit, hogy egy itteni magyar nő azt mondta nekem, hogy kábé 1000 (!!!) helyre jelentkezett, egyről hívták vissza, pedig van amerikai diplomája és végül önkéntesként kezdett valahol dolgozni és egy idő után úgy kapott rendes státuszt.
    á, tök reménytelen, én is mindig elkeseredem emiatt.

    VálaszTörlés