Oldalak

2012. november 27., kedd

Két rövid

  • Egyrészt megint eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy császárral szültem. Sokakkal ellentétben engem cseppet sem zavar ez, sőt, hálás vagyok érte. Ha olyanokat olvasok, hogy "szakadtam" meg "repedtem" kiráz a hideg, szerintem ezek borzasztó dolgok, nekem abszolút nem hiányzik a "megtettem" és a "meg tudtam csinálni" meg a "hurrá, kibirtam", én igenis a fenekemet verem a földhöz, hogy igy alakult, hogy P. feje nem akart beilleszkedni, hogy meg sem moccant, hogy totálisan beállt. Oké, kértem az orvost, hogy ha lehet, legyen császár, de mivel nagyon le akart beszélni róla, nem vagyok benne biztos, hogy ha nem folyik el a magzatviz az utolsó cseppig és mondjuk történik valami előremozdulás 7-8 órán belül (pontosabban a burok megrepedésétől számitva majdnem 24 órán belül), akkor is bevállalta volna a császárt... Szóval én örülök, hogy igy történt, ahogy történt. 
  • Másrészt, ma voltam egy preschool-ban, 3-4 évesek között (volt vagy 20 egy konténerben) és olyan csend volt, hogy hihetetlen. Páran homokoztak, néhányan olvasgattak, két gyerek rajzolgatott és szinte totális kuss volt. Elképzeltem, mi lenne, ha P. berobbana közéjük és elszörnyedtem. Bazzeg, mi tényleg ennyire elrontjuk a gyerekeinket (néha otthon, Magyarországon egy ovi udvarán játszunk és bizony minden van, de csend tuti nincs) vagy ezeket itt komolyan gyógyszerezik? (Esetleg genetika?)   

4 megjegyzés:

  1. Ne igyál bele a teájukba, mert lehet haza sem érsz, elalszol a volán mögött. :-)
    Szerintem meg ez az abnormális, h ilyen kussban vannak!

    VálaszTörlés
  2. :D
    Azért felmerül bennem, hogy mi túl lazák / engedékenyek vagyunk, nem tudom, mi a normális. :D
    A nőci amúgy azt mondta, nem véletlen, hogy csak 3-4 évesek vannak preschool-ban, fél év rengeteget fog tenni, nézzem csak meg... Hát kiváncsi vagyok.

    VálaszTörlés
  3. Ez az érem egyik oldala... és eszembe jut róla ex felső szomszéd Á. aki ovis napokon kitombolta magát ott és otthon kisangyal volt. Viszont mikor ne vezethette le a feszkót futkosásban, mert esett az eső pl és bent rajzolgattak nyugisan a gyerekek, akkor meg egy állat volt otthon. Dübörgött a lakásunk tőle.
    Lehet, h ez a csendes kis skacok otthon lebontják a házat, meg a szüleiket.

    VálaszTörlés
  4. Ilyen is van, aha, lehet EZ a nevelés kérdése, kit készitsen ki a gyerek. :D
    Egyébként sajnos ezek a gyerekek az utcán / boltban / ahol látom őket sem tombolnak, kár, hogy nem vagyunk bejáratosak ir családokhoz, hogy megnézzem, otthon hogyan viselkednek, az otthoni közegben.

    Ja és a kamaszok más lapra tartoznak, ők megérnek egy misét.

    VálaszTörlés