Oldalak

2012. november 30., péntek

Kétségbeesve keresem...

... életem arckrémét, amit még nem találtam meg 32 hosszú év alatt sem. Pár hete elviselhetetlen lett az arcbőröm állapota, nem, most nem jöttek ki az állkapocs csontom mentén vörös bögök (nem is értem, miért, de mindegy, örülök neki, hogy most tiszta vagyok), hanem olyan lett az egész fejem, mint a pergamen. Fájdalmasan viszketek egész nap, a nyakam, az arcom, hámlik a bőr a képemről, bármit kenek rá. Főleg a szám környékén aggasztó a helyzet, olyan, mintha egy száraz pofaszakállam lenne, agybajt kapok, komolyan. Ötven féle arckrémet próbáltam már az évek során, a puszta shea vajtól kezdve a populáris márkákon át a puccos és méregdrága Clinique-ig, de gyakorlatilag mind ugyanaz az eredményt hozta: továbbra is taplószáraz a fejem és két perccel az arcom bekenése után ég, mintha felgyújtottam volna. Miközben ezt irom, most is vakarózom, pedig ma már kétszer magamra önöttem egy hektó gyógyszertári ekcéma-elleni fehér valamit.
Őrület. Zsirt akarok az arcomra (meg a hajamra is, ugyanis az is iszonyat száraz).

6 megjegyzés:

  1. Nekem a Vichy Oligo 25 vált be, évekig használtam,aztán persze kivonták a forgalomból. Azóta én se találom az utódját. (Mostanában Léda DM-es popsikrémjével szoktam bekenni :-D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Vichy-t még nem próbáltam, abba beruházom még egyszer, aztán nem tudom, mi lesz... :(
      DM nincsen sajnos. :( Pedig ott van egy csomó bio cucc is, tudom.

      Törlés
  2. Neked is hatalmas vörös vulkán pattijaid voltak az állkapcsodon? :-O És te rájöttél, hogy mitől?
    Én Balea urea krémet használtam egyidőben, ami nagyon jó volt. Csak itt nincs DM.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaja, ilyen piros göbök, de nem igazi pattanás (nekem a pattanás annyit tesz, hogy fehér fúúúúj), hanem csak egy fél borsó a bőröm alatt. Baromi idegesitő volt, mostanság nem nagyon van, talán a terhesség alatt szűnt meg és mig P. 1 éves nem lett, addig elő sem jött egy sem és azóta meg jóval ritkábban, mint mondjuk az egész terhesség előtt... Szóval lehet hormonális... Nem tudom.
      15 éve voltam allergia teszten, akkor a propolisz jött ki egyedül, mint hunyó és azt tapasztaltam is, hogyha mézet eszem, utána jobban viszketek... De semmi egyéb ötlet.

      Törlés
    2. Én néha ki tudom őket nyomni, de általában nekem is ilyen "gumilencse" a bőr alatt, ami fáj és randa. Gondoltam én már fogra, mindenre. :-( De nem. És pár hete volt megint pár. (A terhesség óta engem is békén hagytak, tényleg. :-O ) S nem szeretném, ha visszatérnének.
      Próbálj rá Ureás krémet keresni. Nekem az tényleg segített. (De semmi más! Hiába kozmetikus kréme, hiába Ilcsi varázsfüvei! :-( )

      Törlés
  3. Nekem akkor voltak ilyen szörnyűséges göbök az arcom élén (van neki olyan?), ha sok (nekem 2 marék már sok ebből a szempontból) olajos magot ettem. Semmi nem használt, pedig mindent rákentem, amit anyu adott, aki bőrgyógyász. Aztán jól kitisztíttattam egyszer kozmetikussal (életemben jártam kb. ötször), leálltam a magokkal, és megszűntek a göbök. Mostanában párszor kísértettem a sorsom, de a göbök elmaradtak. Arra tippelek, hogy a terhesség hozta a megoldást, de szerintem ez tök egyedi.
    Allergiateszten nekem nem jött ki semmi a magokra...

    VálaszTörlés