Oldalak

2012. november 12., hétfő

Rövidek főleg P.-ről, ki másról

  • Visszaszivom a Szutyejev szidást, mert a Vidám mesék nélkül szerintem P. sosem kiáltotta volna el magát reggel, hogy Héj, Szúrós Fej! Priceless.  
  • P. teljes karácsony lázban ég, naponta ötször jut eszébe, hogy fenyőfát kér (ez nála valami morbid módon fejfának hangzik). Egyelőre nem tudom, hogyan fogja megúszni az igazi fánk, kéne neki valami pofozgatható diszes saját fa.   
  • Az első dekoráció amúgy fenn van az ablakon: még csütörtökön vettem néhány matricát és ezek közül ma délelőtt felragasztottunk kettőt.* 
  • Aztán P. legújabb poénja mostanság, hogy kiválaszt egy magánhangzót és csak azt használja, igy lesz például a nagy puzzle-ból negy pezl, mit ne mondjak, nem könnyiti meg a szövegértést a dolog. (Persze miután rájöttem a logikára, már jobb... Ugyanigy a szóvégi i sokszor a, pl pusza, porsza, nyusza, ropa... Fő a változatosság, ugye.) 
  • Állitólag a BlueTack arra is jó, hogy kitisztitsuk a billentyűzetet. Ma kipróbálom. 
  • Csütörtökön végre megcsináltam a torokfájás-megfázás elleni teát, amiről már sokfelé olvasgattam: méz, gyömbér és citrom összeérlelve. Szép lett az Anyag az üvegcsében, remélem hatásos is lesz. 
  • P.-vel úgy kell bújócskázni, hogy elbújik és meghatározza, hol keressem, például ha a hálóban van, akkor a fürdőszobában kell keresnem, ha a szobájában, akkor a hálóban. 
  • Másik nagy mókája az úrnak amúgy, hogy furcsa szóösszetételeket mond, például rezeg a kaka, majd utána megnyugtat, hogy vicc volt
  • A cicát valami oknál fogva csak halkan akarja mondani.
  • Kicsit megriaszt, hogy az irországi magyar anyukák nagyon nagy részének vannak ikrei. Ráadásul sokuknál másodszorra születtek ikrek, azaz észrevétlenül három gyerekesek lettek. Szerintem ez döbbenetes lehet.
  • Aztán nagy favorit időtöltés (legalább 2 perc is elmegy vele), hogy odahúz a konyhai radiátorhoz és közli, hogy Most várjuk Apát. Akár délelőtt 10-kor is sor kerülhet erre. 
  • P. talán már sosem fogja megtudni, milyen az, mikor a tejet fel kell forralni ivás előtt... 
  • Azon gondolkoztam, az okoskodóknak mennyire kielégitő lehet, ha gyerekük születik, hiszen egész nap olyasmiket mondhatnak neki, hogy hallod? ez a bácsi, aki énekel, Elvis Presley (elvisz hehehe kuncog a Drága Ded) és a gyerek nem vág olyan arcot, hogy jajj, hagyjál már, ezt ki nem tudja... 
  • P. elég kiszámitható kaja téren, általában ha kiteszek az asztalra véletlenül valamit, 10 perc múlva, mint véres kardot hordozza körbe a lakásban a Zsákmányt és természetesen azonnal meg is akarja kóstolni. 
*
  1. Az üveg kivülről koszos, de belülről nem takaritható, mert daju kell hozzá. 
  2. Természetesen miutn felragasztottuk a matricákat, P. kritizálta, hogy ferde lett... (Baromira nem ferde, a fenyő táncikál csupán.)

8 megjegyzés:

  1. mennyire szeretek ekkora nagy darabot látni az égből!
    (de légysz, küldj egy meghívőt a másik címemre is, mert így kényelmetlen kommentelni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. még ha ilyen szürke, akkor is? :)
      (küldtem már ezer éve, de lehet, hogy akkor rossz helyre? jelzi, hogy kiküldve a meghivó, de "nyitott")

      Törlés
  2. Ez a "csak vicc volt" mekkora duma már :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. annyira durva, hogy egy 2 éves is humorizál már verbálisan... amit még imád, hogy van egy dalocska és direkt más szöveget énekel benne és azon röhög. ha kijavitom, mondja, hogy nemnem és nevetve elénekli az ő verzióját. :D

      Törlés
  3. Pont ma hallgatunk a gyerekkel Elvist. Bejött neki, de ezek után nem postolok róla. :-D
    Küldök ötletet gyerekfenyőről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!! Saját kézzel én ilyet? :D Ilyen ügyesnek tűnök? :D

      Törlés
    2. Ne légy kishitű! És lesz szerintem + 2 kis segítő kezecskéd! :-) Vagy! Add ki a bébisintérnek! Wehehehe!

      Törlés
    3. na majd rádöbbensz te is, az a két segitő kezecske inkább két rontópál kezecske még 2,5 éves korban. :D én nem tudom, más gyerek milyen, de P. azt hiszi mindent jobban tud, pl hiába mutatom neki, hogy mit csináljon, ő csak nyomja, hogy nemnem és csinálja úgy, ahogy szerinte jó. :D de persze nem. :D

      Törlés